Hyppää sisältöön

Yritys­palvelut

Palvelumme pienille ja suurille yrityksille

Kiva kun olet täällä. Tältä sivulta löydät tietoa palveluistamme yrityksille. Tarjoamme monipuolisia ratkaisuja niin sopimusasiakkaillemme, kuin myös uusille yritysasiakkaille.

Moi sopimusasiakas! Pääset alla olevasta linkistä yritysverkkokauppaamme.
Yritysverkkokauppaan

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Osta lippuja

Yritysasiakaspalvelu

Soita meille tähän numeroon, niin autamme sopivan lipputuotteen valitsemisessa ja ostamisessa.

 • Palvelemme arkisin klo 7–20
 • Puh. 0600 199 55, 2 € / vastattu puhelu + pvm
 • Muutoksia suunnitelmissa? Ota yhteyttä asiakastukeemme, niin autamme sinua jo varatun lipun muuttamisessa tai peruuttamisessa. Katso asiakastuen yhteystiedot.

Asiakastiedot ja laskutus

Yhteistyösopimukset ja yrityslaskutus

Ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua sopimus- ja laskutusasioissa. Kerromme mieluusti lisää sopimusasiakkaaksi liittymisestä.

Kokoustamista tai yhdessäoloa junassa

InterCityn ravintolavaunun yläkerran kabinetti on takuuvarma valinta ryhmänne matkalle. Voit kysyä lisätietoa ja varata kabinetin ryhmäpalvelumme kautta. Ryhmäpalvelumme auttaa myös yli 18 hengen seurueen junalippujen varaamisessa.

Ryhmäpalveluiden sivulle

Monipuoliset liput sopimus­asiakkaillemme

Sopimusasiakkuuden suurin etu on joustavuus maksutavoissa.

Yrityslippu

Yrityslippu on suosituin lippumme. Lipun joustavat muutos- ja peruutusehdot mahdollistavat matkan ajankohdan muuttamisen vielä vuorokausi alkuperäisen junan lähtöajan jälkeen. Yrityslipulla reissaat aina Ekstra-luokassa.

Lue lisää

Avoin kertalippu

Avoin kertalippu on oivallinen valinta silloin, kun tarkka matkustuspäivä ei ole vielä tiedossa. Lipulla voit valita matkustusajankohdan vapaasti kuukauden pituisen voimassaoloajan sisältä. Lipun voi ostaa joko Eko- tai Ekstra-luokkaan.

Lue lisää

Sarjalippu

Sarjalippu on joustava ratkaisu tilanteeseen, jossa liikematkoja taitetaan usein samalla yhteysvälillä. Sarjalippu ei ole henkilökohtainen, joten lippuja voi käyttää joustavasti reissutarpeiden mukaan. Lipun voi ostaa joko Eko- tai Ekstra-luokkaan.

Lue lisää

Työmatkasetelit

Mitä jos työntekijänne taittaisivat työmatkat junalla? Työpaikan ja kodin väliset matkat taittuvat helposti työnantajan tarjoamilla työmatkaseteleillä. Lunastamillaan seteleillä työntekijä voi ostaa aseman palvelupisteeltä itselleen henkilökohtaisen kausilipun.

Lue lisää

Miksi yrityksenne kannattaa valita juna?

Kokosimme yhteen kolme hyvää syytä junan valitsemiseen. Olisi mahtavaa saada teidät mukaan yhteiselle matkalle!

Kyydissämme jokainen matkanne on hiilineutraali

Autamme yritystänne saavuttamaan ympäristötavoitteenne. Noin 95 % matkustajaliikenteen junavuoroistamme kulkee vesivoimalla tuotetulla sähköllä. Loppujen junavuorojen päästöt olemme kompensoineet loppuvuodesta 2019 lähtien.

Lue lisää ympäristövastuustamme

Työ- ja liikematkat junassa ovat edullisempia

Autolla reissattaviin työ- ja liikematkoihin verrattuna juna on usein yrityksellenne edullisempi vaihtoehto. Lisäksi oman auton ajamisen sijaan työntekijänne voivat käyttää matkan hyödyksi.

Tutustu kuluttaja-asiakkaiden hintavertailuun

Juna tarjoaa oivalliset puitteet työntekoon

Uudistimme kaikki Ekstra-luokkamme aiempaa mukavammiksi. Ekstra-luokka on hiljainen alue, jossa voit aloittaa tai jatkaa työpäivääsi jo junassa. Jokaisen Ekstra-luokan itsepalvelupisteellä tarjoilemme kahvia, teetä ja vettä.

Tutustu uudistettuun Ekstraan
Nainen istuu Ekstrassa ja katsoo ulos.

Ei vielä sopimusasiakkuutta, mutta matkoja tiedossa?

Yrityksen maksukortilla voit ostaa lippuja moneen tarpeeseen ilman sopimusasiakkuutta. Luo uusi tili tai lisää maksukortti olemassa olevaan tiliisi. Osta liput täältä vr.fi-sivustolta ja välitä ne tarvittaessa sähköpostitse eteenpäin.

Tutustu lippuihimme

Lähdettekö liikematkalle porukalla?

Hytit Pendolino- ja InterCity-junissa tarjoavat hyvät puitteet keskittymiseen ja palaverin pitämiseen.

InterCity-junan hytit

Suurin osa kaukoliikenteen junavuoroista ajetaan InterCity-junilla. InterCity-junista löytyy 2 ja 4 hengen hyttejä. Hyttien suljettavat ovet ja kätevä pöytätila mahdollistavat töihin tai kokoukseen keskittymisen. Voit varata hytin vr.fi-sivustolta maksamalla luottokortilla tai ottamalla puhelimitse yhteyttä yritysasiakaspalveluumme.

Yritysasiakaspalvelu

Pendolino-junan hytit

Osa kaukoliikenteen junavuoroista ajetaan Pendolino-junilla. Pendolinoista löytyy Ekstra-luokan päädyssä sijaitseva 6 hengen hytti. Hytissä on mukavasti pöytätilaa ja väljä istumajärjestys. Hytin hintaan kuuluvat Ekstra-luokan itsepalvelupisteeltä löytyvät kahvi, tee ja vesi. Voit varata hytin vr.fi-sivustolta maksamalla luottokortilla tai ottamalla puhelimitse yhteyttä yritysasiakaspalveluumme.

Tietoa yrityslipusta

Yrityslippu on tarjolla vain sopimusasiakkaillemme. Jos matkasuunnitelmiin tulee yllättäviä muutoksia, yrityslippu joustaa.

 • Yrityslippu on aina Ekstra-luokkaan.
 • Tarkista hinta lipulle kirjautumalla yritysverkkokauppaamme.
 • Sopimusasiakkaana voit saada alennusta yrityslipusta.

Voi muuttaa yrityslipun lähtöpäivää tai -aikaa maksutta VR:n palvelupisteellä asemalla tai puhelimitse VR:n asiakaspalvelussa ennen junan lähtöä tai viimeistään 24 tuntia junan lähdön jälkeen.

Jos lippu vaihdetaan kalliimpaan junavuoroon, perimme hintaeron vaihdon yhteydessä. Erotusta edullisempaan junavuoroon emme hyvitä.

Yrityslipun voit perua ennen junan lähtöä VR:n palvelupisteellä rautatieasemalla tai puhelimitse VR:n asiakaspalvelussa. Peruutuskulu on 10 €.

Yrityslippuja voit ostaa seuraavista paikoista:

 • yritysverkkokaupastamme
 • puhelimitse yritysasiakaspalvelustamme p. 0600 199 55
 • VR:n palvelupisteiltä rautatieasemilta
 • matkatoimistoilta

Liput saat sähköpostiin ja/tai tekstiviestillä matkapuhelimeen.

Tietoa sarjalipusta

Valitse sarjalippu, jos matkustat säännöllisesti samalla reitillä. 10 tai 30 matkan sarjalipulla matkustat kaikissa junissa lippuun merkityllä reitillä – molempiin suuntiin.

 • Voit ostaa 10 ja 30 matkan sarjalippuja.
 • Sarjalipulla matkustat mukavammin Ekstra-luokassa, jossa hintaan sisältyy päivän lehdet sekä kahvi ja tee.
 • Sarjalippuja on saatavilla myös Eko-luokkaan.

 • Varsinaista sarjalippua et voi muuttaa etkä perua.
 • Voit kuitenkin perua sarjalipulta varaamaasi kaukoliikenteen matkan 30 min ennen junan aikataulunmukaista lähtöaikaa.
 • Voit perua matkan soittamalla VR:n asiakastukeen tai käymällä VR:n palvelupisteessä.
 • Sarjalipulta käyttämättä jääneitä matkoja ei hyvitetä.

 • Yritysverkkokauppa. Voit ostaa ja käyttää 10 ja 30 matkan sarjalippuja Eko- ja Ekstra-luokkaan. Saat sarjalipun sähköpostiin. Kun ostat lippuja kirjautuneena, pysyvät ne tallessa yritysverkkokaupan Omat liput -kansiossa. Lippu on voimassa 6 kk valitsemastasi alkamisajankohdasta. Voit valita sarjalipun voimassaoloajan alkamaan viimeistään 60 vrk:n päästä ostohetkestä.
 • VR:n palvelupiste. Voit ostaa sarjalippuja Eko- tai Ekstra-luokkaan ja saat ne tulosteena ja/tai sähköpostiin. Lippu on voimassa 6 kk valitsemastasi alkamisajankohdasta. Voit valita sarjalipun voimassaoloajan alkamaan viimeistään 60 vrk:n päästä ostohetkestä. Palvelupisteillä voit myös varata matkoja sarjalipulta.
 • VR:n asiakaspalvelu. Voit ostaa tai varata puhelimitse sarjalippuja Eko- tai Ekstra-luokkaan. Saat sarjalipun sähköpostiin. Lippu on voimassa 6 kk valitsemastasi alkamisajankohdasta. Voit valita sarjalipun voimassaoloajan alkamaan viimeistään 60 vrk:n päästä ostohetkestä. Matkoja sarjalipultasi voit varata VR asiakastuessa numerossa 0100 3232 (hinta 0,06 €/min + mpm/pvm) tai itse näppärästi VR Matkalla -sovelluksessa.
 • Matkatoimistot. Voit ostaa lipun Eko- tai Ekstra-luokkaan. Saat sarjalipun sähköpostiin. Lippu on voimassa 6 kk valitsemastasi alkamisajankohdasta. Voit valita sarjalipun voimassaoloajan alkamaan viimeistään 60 vrk:n päästä ostohetkestä. Matkoja sarjalipulta voit varata tilausnumerolla vr.fi:ssä, VR:n palvelupisteillä ja VR:n asiakastuessa.

VR:n lähiliikenteen sarjalipun ostopaikat ja toimitustavat

 • VR:n asiakaspalvelu. Voit ostaa tai varata sarjalippuja asiakaspalvelustamme. Liput pitää noutaa rautatieasemalta VR:n palvelupisteeltä. Liput voit maksaa puhelun yhteydessä tai noudettaessa palvelupisteellä.
 • VR:n palvelupiste. Saat 10 kpl lippuja.

Kaukoliikenteen sarjalippu

 • Muista varata matka kaukoliikenteen sarjalipulta ennen junan aikataulunmukaista lähtöä.
 • Jos varaat matkaa yritysverkkokaupassa, tarvitset sarjalipun tilausnumeron.
 • Voit varata sarjalipulta matkan myös VR:n asiakastuesta numerosta 0100 3232 (hinta 0,06 €/min + mpm/pvm) tai itse näppärästi VR Matkalla -sovelluksessa. Lähetämme matkalipun sähköpostiin tai tekstiviestinä, ja lipun voit noutaa myös asemilta VR:n palvelupisteiltä.
 • Kun olet varannut sarjalipulta matkan, saat matkalipun, joka pitää näyttää lipuntarkastuksen yhteydessä.
 • Jos et ole varannut matkaasi sarjalipulla ennen junaan siirtymistä, on sinun ostettava uusi lippu konduktööriltä.
 • Loppuunmyytyyn junaan ei voi varata sarjalipulta matkaa.
 • Sarjalippua ei voi käyttää juna + bussi -yhteydellä.
 • Huomaathan, että et voi varata etkä noutaa kaukoliikenteen sarjalipun matkatoimistoissa.

VR:n lähiliikenteen sarjalippu

 • Muista ottaa matka käyttöön ennen junaan siirtymistä.
 • Sarjalipulta varattu matka on voimassa 2 tuntia.
 • Paperinen sarjalippu pitää leimata junan eteisen oranssissa leimauslaitteessa, kun siirryt junaan.

Tietoa avoimesta kertalipusta

Avoin kertalippu takaa vapauden suunnitella matkustusajankohtaa, sillä lippu on voimassa 1 kuukauden.

Voit ostaa avoimen kertalipun joko Eko- tai Ekstra-luokkaan.

Avointa kertalippua ei voi muuttaa eikä perua.

 • yritysverkkokauppa. Lippu toimitetaan sähköpostiin ja/tai tekstiviestillä.
 • yritysasiakaspalvelu. Tarvitset yrityksen asiakastunnisteen lippuostoksilla. Lippu toimitetaan sähköpostiin ja/tai tekstiviestillä.
 • VR:n palvelupiste. Tarvitset yrityksen asiakastunnisteen lippuostoksilla. Lippu toimitetaan sähköpostiin ja/tai tekstiviestillä tai paperitulosteena.
 • Matkatoimistot. Tarvitset yrityksen asiakastunnisteen lippuostoksilla. Lippu toimitetaan sähköpostiin ja/tai tekstiviestillä tai paperitulosteena.

Avoin kertalippu on voimassa ostohetkestä 1 kuukauden siihen merkityllä yhteysvälillä.

Suosittelemme istumapaikan varaamista avoimella kertalipulla. Voit varata sen seuraavista paikoista:

 • yritysverkkokauppa
 • asiakaspalvelu
 • aseman palvelupiste

Kun varaat paikan asiakaspalvelusta tai palvelupisteeltä, muista laittaa talteen istumapaikan tiedot. Istumapaikasta ei lähetetä erillistä lippua.

Avoimella kertalipulla voit nousta junaan myös ilman varattua istumapaikkaa.

Tietoa VR:n työmatkasetelistä

Työnantajana voit ostaa työntekijöillesi VR:n työmatkaseteleitä, joilla he voivat ostaa ostaa kausilipun kodin ja työpaikan välisiä matkoja varten.

 • Työmatkaseteleitä on 5, 10, 20 ja 50 € arvoisia. Setelille voi myös valita omavalintaisen summan.
 • Työmatkaseteleillä työntekijä voi ostaa palveluasemien lipunmyynnistä henkilökohtaisen kausilipun. Työntekijä maksaa mahdollisen hinnanerotuksen itse.
 • Kausilipun hinta lasketaan yhteysvälin pituuden ja kauden keston mukaan. Mitä pidemmän kauden valitsee, sitä edullisemmin matkustaa.
 • Työmatkaseteleitä voi käyttää maksuvälineenä kerralla enintään 15 kpl.
 • Työmatkasetelistä ei saa alennuksia.

Työmatkaseteliä ei voi muuttaa eikä perua.

 • Työmatkaseteleitä voi ostaa ja käyttää VR:n palvelupisteillä rautatieasemilla.
 • Työmatkaseteleitä voi ostaa myös VR:n ryhmämyynnistä, ja lunastaa aseman palvelupisteellä tilausnumerolla.
 • Työnantaja antaa työmatkasetelit työntekijälle maksuvälineeksi kausilipun ostoon.
 • Työmatkasetelit pitää käyttää ennen seteliin merkittyä viimeistä voimassaolopäivää.
 • Työmatkaseteleitä voi käyttää maksuvälineenä kerralla 15 kpl.
 • Työmatkasetelit kelpaavat maksuvälineenä vain työsuhdematkalipun eli kausilipun ostoon.
 • Työmatkaseteli on henkilökohtainen.
 • Työmatkaseteli on paperituloste.
 • Työsuhdematkalipun eli kausilipun saa perinteisenä paperilippuna tai sähköpostilippuna.

Huom!

 • Työmatkaseteleitä ei voi käyttää vr.fi:ssä eikä VR Matkalla -sovelluksessa.

 • Työmatkasetelin voimassaoloaika on 1 vuosi ostopäivästä, ja se on käytettävä kerralla kokonaan.
 • Työmatkasetelit pitää käyttää ennen seteliin merkittyä viimeistä voimassaolopäivää.

Minne olet matkalla?

Meno
Paluu
Matkustajat, lisäpalvelut ja esteettömyys
Hae matkoja