Hyppää sisältöön

Yöjunat

Matkusta turvallisesti omassa hytissä etelän ja pohjoisen välillä.

Omassa hytissä Lappiin

Anna Lapin valloittaa! Nyt voit ostaa yöjunamatkoja huhtikuulle 2024 asti, oma hytti alkaen 49 €, suihkulliset hytit alkaen 69 €. Vinkki! Tee matkahaku ja ruksaa hakutuloksista "näytä hyttien hinnat yöjunassa" vertaillaksesi eri päivien hintoja helposti.

Voit ottaa yöjunaan mukaan myös autosi ja saapua levänneenä perille.
Tutustu autojunaan

Osta lippusi yöjunaan

Saat autojunalipun valitsemalla auton matkustajavalikosta.

Meno
Paluu
Matkustajat, lisäpalvelut ja esteettömyys

Yö- ja autojunien aikataulut

Olemme julkaisseet uudet aikataulut, nyt voit ostaa yöjunalippuja 14.4.2024 asti.

Katso aikataulut

Jatkoyhteydet Lapin kohteisiin

Hiihtokeskuksiin julkisilla

Yöjunia kulkee Rovaniemelle, Kolariin ja Kemijärvelle. Loppumatka kohteeseen taittuu helposti bussilla, taksilla tai vuokra-autolla. Mukaan yöjunaan saat kätevästi myös oman auton.

Katso yhteydet

Vinkkilista yöjunaan

Olemme koonneet vinkkilistan yöjunamatkustajalle, listassa on parhaat ja hyväksi havaitut vinkit onnistuneeseen matkaan.

Lue vinkit yöjunaan
Junalla matkustaminen säästää ympäristöä.

Juna on vihrein valinta pohjoiseen

ILMASTO RAITEILLEEN

Juna on ylivoimaisesti ympäristöystävällisin matkustustapa. Matkustat junalla Helsingistä Rovaniemelle ja takaisin 50 kertaa, kun autolla sama määrä päästöjä syntyy jo yhdestä meno-paluumatkasta.

Herkuttele yöjunassa

 • Ravintolavaunu palvelee sinua klo 02 asti ja avautuu uudelleen aamulla klo 04.
 • Aamiaisen voit tilata ainoastaan ennakkotilauksena vr.fi:stä.
 • Voit tilata aamiaisen ennakkoon vr.fi-sivustolla kohdassa muokkaa matkaasi -> lisää ateriat. Tilaus tulee tehdä viimeistään 5 vrk ennen matkaa ja aamiainen maksetaan oston yhteydessä. Toimitamme aamiaisen 120–30 minuuttia ennen pääteasemaasi.
 • Tutustu myynnissä oleviin herkullisiin aamiaispaketteihin ja tee matkastasi herkullisen huoleton!
 • Illallisen voit tilata konduktööriltä lipuntarkastuksen yhteydessä, ja toimitamme sen hyttiisi. Illallinen maksetaan kortilla toimituksen yhteydessä.
 • Jos sinulla on matkallesi peruutusturva ja joudut perumaan matkasi, jossa on mukana etukäteen vr.fi:stä tilattu aamiainen, peruutusturva kattaa sekä matkan että aamiaisen. Pelkkää aamiaista ei voi perua.
 • Jos vaihdat junaa, peruutusturva ei kata aamiaisen peruuntumista.
 • Huomioithan, että junavuorolla IC933 ravintolavaunu on auki vain klo 22.45 asti ja avautuu jälleen aamulla klo 04.

Haluatko matkustaa omassa hytissä?

Tarjoamme hyttejä moneen eri tarpeeseen ja tilanteeseen. Hytti on aina omassa tai seurueesi käytössä, emme myy yksittäisiä makuupaikkoja hytteihin.

Yläkertaan vai alakertaan?

 • Luksusta matkaasi tuo yläkerrassa sijaitseva hytti, jossa on oma suihku ja wc.
 • Alakerrassa on hieman edullisempia hyttejä, suihku ja wc ovat käytävällä.
 • Voit valita junaan myös istumapaikan, joka on yleensä makuuhyttiä edullisempi.
 • Hytit ovat 1-2 tai 1-3 henkilölle.
 • Voit myös valita alakerrasta yhdistettävän hytin (2 + 2 hlö), jossa hyttien väliseinän saa auki. Tällaiset hytit voit varata asiakaspalvelustamme.
 • Hyteissä on kerrossängyt.
 • Yöjunissamme on myös esteettömiä hyttejä sekä hyttejä lemmikin kanssa matkustaville.
 • Tällä hetkellä emme myy pelkkiä makuupaikkoja jaettuihin hytteihin eli hytti on aina turvallisesti omassa tai seurueesi käytössä.
 • 0–10-vuotias lapsi matkustaa yöjunassa ilmaiseksi toisen matkustajan kanssa samalla nukkumapaikalla. Huomaa kuitenkin, että sängyn leveys on 0,75 metriä ja pituus 2,00 metriä. Matka sujuu mukavammin, kun varaat isommalle lapselle oman sängyn.
 • Huolehdithan, että pienten lasten kanssa matkustaa makuuhytissä aina myös aikuinen. Tässä tarkemmat vinkit ja ohjeet yöjunaan jos matkustat lasten kanssa.
 • VR Matkalla -sovelluksesta voit ostaa toistaiseksi vain istumapaikkoja yöjunaan, pyrimme saamaan sinne makuuhytit mahdollisimman pian. Kiitos kärsivällisyydestä.
Tutustu makuuhytteihin

Varaa matkasi ajoissa ja säästä

Mitä aiemmin olet ostoksilla, sitä varmemmin saat lippusi parhaaseen hintaan.

Tutustu yöjunan lippuihin

Nauti e- ja äänikirjoista

Viihdettä reissuun

Tarjoamme asiakkaillemme ilmaisen 60 päivän kokeilujakson Nextoryn ääni- ja e-kirjapalveluun! Voit lukea ja kuunnella palvelussa niin paljon kirjoja kuin haluat, joko puhelimeltasi tai tabletiltasi.

Lunasta etusi, Avataan uudessa välilehdessä

Suosituimmat yöjunareitit

Tampere – Kolari

Oma hytti (hinta sisältää koko hytin)
Alkaen
49 €
Osta lippu

Helsinki – Rovaniemi

Oma hytti (hinta sisältää koko hytin)
Alkaen
49 €
Osta lippu

Lemmikin kanssa yöjunaan

Mukavinta matkustusta lemmikeille

Voit matkustaa lemmikkihytissä lemmikkisi kanssa 4-8 € lisämaksulla per koira tai kuljetuslaatikko. Reitin varrella on yleensä pidempiä pysähdyksiä, joten pääsette myös ulkoilemaan. Näistä voit kysyä konduktööriltä.

Lemmikin kanssa yöjunaan

Esteetön matkustus makuuhytissä

Kaikissa yöjunissa on esteettömiä makuuhyttejä, jotka sijaitsevat lähellä vaunun esteetöntä ulko-ovea, myös esteetön wc löytyy heti eteisestä. Opas-, avustaja- ja kuulokoira tai lemmikki matkustaa kanssasi maksutta.

Auto mukaan yöjunaan

Anna yöjunan kuljettaa sinut perille ja aamulla voit jatkaa matkaa virkeänä omalla autolla. Autopaikka alk. 39 € ja moottoripyörä alk. 29 €, edullisimmillaan saat makuuhytin + auton 88 € (hytti 49 € ja auto 39 €).

Lapsille unohtumaton elämys

Yöjunassa on mutkatonta matkustaa myös perheen pienimpien kanssa. Oikeassa sängyssä nukkuu makoisammin kuin takapenkillä torkkuen. Aamulla matkaa on mukava jatkaa levänneenä.

Lapsille unohtumaton elämys

Minne matkatavarat?

Matkatavarat mahtuvat yleensä hyvin hyttiin, mutta jos sinulla on niitä paljon, voit viedä ne lukittavaan säilytystilaan. Konduktöörit neuvovat mielellään tässäkin asiassa.

Minne matkatavarat?

Tiesitkö?

Pisimmät yöjunat ovat noin 450 m pitkiä eli lähes puoli kilometriä.

Yöjunien ruuhka-aika

Kysytyimpinä hiihtosesonki-iltoina Helsingistä lähtee liikkeelle jopa viisi yöjunaa, kaksi Kolarin suuntaan ja kolme Rovaniemen suuntaan.