Hyppää sisältöön
Käytössäsi on vanhentunut selain
Suosittelemme käyttämään Firefoxin, Chromen, Safarin, Edgen tai Operan uusimpia versioita.
Palvelut junassa

Polkupyörä mukaan junaan

Ota pyörä mukaan ja hyppää junaan!

Polkupyörä kulkee kätevästi mukana lähes kaikissa kotimaan kauko- ja lähijunissa. InterCity-junassa polkupyörälle tulee varata oma paikka etukäteen. Lähijunissa polkupyöriä saa kuljettaa niille varatuilla alueilla maksutta.

Pyörä kulkee mukana melkein kaikissa junissa. Ota siis pyörä mukaan junaan ja jatka esimerkiksi työmatkaasi sujuvasti pyöräillen.

Ohjeet pyörän kuljettamiseen junassa

Pelkän pyöräpaikan ostaminen

Jos matkustat esimerkiksi kausi- tai sarjalipulla, voit ostaa pelkän pyöräpaikan joko aseman lipunmyynnistä tai puhelimitse asiakaspalvelustamme: 0600 41 900 (puhelun hinta: 1,99 €/vastattu puhelu + pvm).

Potkulaudat junassa

Kokoontaitettavan potkulaudan saa kuljettaa junassa maksutta käsimatkatavarana. Jos potkulauta on suuri eikä taitu kokoon, sille tulee varata paikka, ja siitä peritään polkupyörän kuljetusmaksu.

Taittopyörät, laatikkopyörät ja tandempyörät

  • Voit kuljettaa pieneen tilaan menevää taittopyörää kaikissa kauko- ja lähiliikenteen junissa ilman erillistä maksua tavallisena matkatavarana. Huomaathan, että pyörän tulee tällöin olla taitettuna kokoon rungosta ja suojattuna hyvin suojapussilla, jottei se likaa muiden matkustajien tavaroita.

  • Hyvin isokokoiset taittopyörät eivät mahdu kaukoliikenteen junien hattuhyllyille tai lukittaviin matkatavaralokeroihin. Suuren taittopyörän voit kuljettaa tavallisen polkupyörän tapaan. Myös etupyörätön ja kuljetuslaatikossa oleva pyörä kuljetetaan maksullisena polkupyöränä kaukoliikenteen junissa.

  • Valitettavasti laatikkopyörien, kuormapyörien, tandempyörien sekä pyörien peräkärryjen kuljettamiseen ei ole junissa tilaa.