Hyppää sisältöön

Kaukoliikenteen kertalippu

Kertalipulla matkustat mukavasti kaukojunien Eko-luokassa.

Kertalippu kaukoliikenteeseen

Kaukoliikenteen kertalipun hinta vaihtelee osto- ja matkustusajankohdan mukaan. Pääsääntöisesti saat edullisen lipun ostamalla matkan hyvissä ajoin.

Alennusta lipusta

Lapset, opiskelijat, eläkeläiset, sekä asevelvolliset saavat lipusta alennusta.

Tutustu alennuksiin

Minne haluat matkustaa?

Meno
Paluu
Matkustajat, lisäpalvelut ja esteettömyys

Tietoa kertalipusta

Matkusta mukavammin

Osta matkallesi hieman lisää mukavuutta varaamalla paikka Ekstra-luokasta tai InterCity-junassa ravintolavaunun yläkerrasta. 

Kaukoliikenteen kertalipun muutokset ja peruutukset

Voit tehdä muutoksia kaukoliikenteen kertalippuihin ennen junan aikataulunmukaista lähtöä. Muutoskulu on 5 €/lippu.

Muuta lippuasi sovelluksessa tai vr.fi:ssä

Jos olet tehnyt lippuostoksesi VR Matkalla -sovelluksessa tai sisäänkirjautuneena vr.fi:ssä, voit muuttaa matkasi ajankohtaa helposti itse sovelluksessa ja vr.fi:ssä. Voit myös lisätä kirjautumatta ostetun lippusi VR-tilillesi VR Matkalla -sovelluksessa. Itsepalveluna aktivoitu lippu katsotaan käytetyksi, eikä sitä ole enää mahdollista muuttaa tai peruuttaa.

Matkan uusi ajankohta

Voit muuttaa matkan ajankohtaa vain myynnissä olevalle kaudelle, eli 9.12.2023 asti. Yöjunissa (muissa kuin auton sisältävissä tilauksissa), pätee sama sääntö ja ne ovat myynnissä 14.4.2024 asti.

Muuta lippusi ottamalla yhteyttä asiakastukeen

Voit myös soittaa asiakastukeemme 0100 3232 (hinta 0,06 €/min + mpm/pvm), tai muuttaa lipun palvelupisteellämme Helsingin tai Tampereen rautatieasemalla. Palvelupisteellä perimme aina 1 € palvelumaksun.

Hintaerot lipuissa

Jos vaihdat lipun kalliimpaan junavuoroon, hinnan erotus peritään muutoksen yhteydessä. Erotusta halvempaan lippuun ei hyvitetä rahana eikä hinnanhyvityksenä.

Vaihto-oikeus lähijuniin

Matkaasi voi reitistä riippuen sisältyä vaihto lähijunaan pääkaupunkiseudulla. Lippuun sisältyvät lähiliikenteen junayhteydet ovat voimassa 80 minuuttia.

Lisää matkalle peruutusturva

Mielenrauhaa matkasuunnitelmille

Muutoksia suunnitelmissa? Kun ostat peruutusturvan kaukoliikenteen lipun yhteyteen saat koko junalipun hinnan takaisin, jos et syystä tai toisesta pääse matkustamaan.

Lue lisää peruutusturvasta

Jatka matkaasi paikallisliikenteen kyydissä

VR matkalla -sovelluksesta

Voit ostaa lippuja usean eri kaupungin paikallisliikenteeseen junamatkasi yhteydessä ja päästä parhaimmillaan perille ovelta ovelle! Maksa ja pidä kaikki lippusi tallessa yhdessä ja samassa sovelluksessa – melko näppärää, eikö vain?

Lue lisää paikallisliikennelipuista

Oma hytti tai tyhjä viereinen paikka

Haluatko matkustaa mukavan väljästi? Nyt voit varata 2, 4 tai 6 hengen hytin omaan käyttöösi tai tyhjän paikan viereesi.

Lue lisää