Hyppää sisältöön

Kaukoliikenteen kertalippu

Kertalipulla matkustat mukavasti kaukojunien Eko-luokassa.

Kertalippu kaukoliikenteeseen

Kaukoliikenteen kertalipun hinta vaihtelee osto- ja matkustusajankohdan mukaan. Mitä aiemmin ostat lipun, sitä varmemmin voit saada lippusi edullisemmin!

Alennusta lipusta

Lapset, opiskelijat, eläkeläiset, seniorit sekä asevelvolliset saavat lipusta alennusta.

Tutustu alennuksiin

Minne haluat matkustaa?

Meno
Paluu
Matkustajat, lisäpalvelut ja esteettömyys

Tietoa kertalipusta

Kertalipun hinta elää matkustus- ja ostoajankohdan mukaan. Eri reiteille on tarjolla rajattuja eriä lippuja normaalihintaa edullisemmin. Mitä aiemmin ostat lippusi, sitä varmemmin saat lippusi hieman edullisemmalla hinnalla.

Peruslippu ja säästölippu ovat kaukoliikenteen kertalippuja.

Opiskelijat, lapset (4–16 v.), eläkeläiset sekä varusmiehet ja siviilipalvelusvelvolliset saavat kertalipusta alennusta. 0–3-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi ilman omaa istumapaikkaa. Lue lisää alennuksista

Kun ostat kertalippusi VR Matkalla -sovelluksesta ja matkasi alku- tai päätepiste on pääkaupunkiseudulla, voit liittää siihen HSL:n kertalipun.

 • Kaukoliikenteen kertalippu on voimassa lippuun merkityllä junamatkalla. Voit muuttaa lippusi matkustuspäivää tai -aikaa ennen junan lähtöä aseman lipunmyynnissä tai puhelimitse asiakastuessamme

  0100 3232 (0,06 €/min, ma-pe klo 5–22 ja la-su klo 7-22)

  .
 • Jos matkaan sisältyy junan vaihto, muutokset tulee tehdä ennen koko matkan alkua. Huomaathan, että lippuun merkittyä matkareittiä tai matkustussuuntaa ei voi muuttaa.
 • Lipun muuttaminen maksaa 5 € / muutos. Lipunmyynnissä tehdystä muutoksesta peritään vielä yhden euron palvelumaksu.
 • Jos vaihdat lipun kalliimpaan junavuoroon, hinnan erotus peritään muutoksen yhteydessä. Erotusta halvempaan lippuun ei hyvitetä.
 • Voit peruuttaa lippusi ennen junan lähtöä, ja saat lipustasi rahat takaisin, jos olet ostanut lipun oston yhteydessä peruutusturvan. Jos ostat lippusi VR Matkalla -sovelluksesta ja liität matkaasi HSL:n kertalipun, peruutusturva koskee ainoastaan VR:n junalippua.

Huom. Jos olet ostanut lippusi jälleenmyyjän kautta, olethan yhteydessä suoraan heihin muutoksien ja peruutusten suhteen.

Voit ostaa kaukoliikenteen kertalipun:

 • vr.fi:stä
 • VR Matkalla -sovelluksesta
 • Asemien lipunmyynnistä
 • Lippuautomaateista
 • Puhelimitse asiakaspalvelustamme: 0600 41 900 (2 € / vastattu puhelu + pvm), ma–pe 5–22 ja la–su sekä arkipyhinä 7–22
 • R-kioskeilta. R-kioskilla kaukoliikenteen kertalipusta peritään 1 eur lisämaksu/lippu.
 • Matkahuollon myyntipisteistä ja asiamiespisteistä
 • Matkatoimistoista ja jälleenmyyjiltämme

Saat lipun sähköpostissa tai printtilippuna. Kun ostat matkasi kirjautuneena, löydät liput aina näppärästi omista lipuistasi.

Kätevä kertalippu

Suunnitteletko junamatkaa? Mitä aikaisemmin ostat kertalipun, sitä edullisemmaksi matkasi tulee.

Jyväskylä – Tampere

Kertalippu
Alkaen
8,90 €
Osta lippu

Salo – Turku

Kertalippu
Alkaen
3,30 €
Osta lippu

Tampere – Helsinki Lentoasema

Kertalippu
Alkaen
8,90 €
Osta lippu

Helsinki – Kouvola

Kertalippu
Alkaen
8,90 €
Osta lippu

Matkusta mukavammin

Osta matkallesi hieman lisää mukavuutta varaamalla paikka Ekstra-luokasta tai InterCity-junassa ravintolavaunun yläkerrasta. 

Vaihto-oikeus lähijuniin

Jos matkallasi on vaihto lähijunaan pääkaupunkiseudulla, voimassaoloaika lähijunissa on 80 minuuttia. Matkustat yhdellä lipulla esimerkiksi lentokentälle, kun määränpääsi on Helsinki-Vantaan Lentoasema.

Lisää matkallesi peruutusturva

Mielenrauhaa matkasuunnitelmillesi

Jos olet ostanut kaukoliikenteen lippuusi peruutusturvan, saat koko junalipun hinnan takaisin, jos et syystä tai toisesta pääse matkustamaan.

Lue lisää peruutusturvasta

Jatka matkaasi HSL:n kyydissä

Sovelluksesta myös HSL:n kertaliput

Voit ostaa HSL:n kertalipun junalippusi yhteyteen, kun matkasi alkaa tai päättyy pääkaupunkiseudulle. Saat molemmat liput kätevästi yhdellä maksulla VR Matkalla -sovelluksesta. Liput löydät oston jälkeen sovelluksen Lippusi -osiosta.

Lue lisää HSL:n lipuista

Oma hytti tai tyhjä viereinen paikka

Haluatko matkustaa mukavan väljästi ja entistä turvallisemmin? Nyt voit varata 2, 4 tai 6 hengen hytin käyttöösi tai tyhjän paikan viereesi. Ekstra-luokan lippuun kuuluu aina tyhjä viereinen paikka ja maski, jonka saat konduktööriltä.

Lue lisää