Hyppää sisältöön

Kaukoliikenteen kertalippu

Kertalipulla matkustat mukavasti kaukojunien Eko-luokassa.

Kertalippu kaukoliikenteeseen

Kaukoliikenteen kertalipun hinta vaihtelee osto- ja matkustusajankohdan mukaan. Mitä aiemmin ostat lipun, sitä varmemmin voit saada lippusi edullisemmin!

Alennusta lipusta

Lapset, opiskelijat, eläkeläiset, sekä asevelvolliset saavat lipusta alennusta.

Tutustu alennuksiin

Minne haluat matkustaa?

Meno
Paluu
Matkustajat, lisäpalvelut ja esteettömyys

Alviton talvi

Veimme 1.1.-30.4. voimassa olevan joukkoliikenteen alv-alennuksen suoraan junalippujen hintoihin. Voit nyt siis ostaa junalippuja verovapaasti niin pitkälle tulevaisuuteen, kun junalippuja on myynnissä.

Lue lisää

Tietoa kertalipusta

Matkusta mukavammin

Osta matkallesi hieman lisää mukavuutta varaamalla paikka Ekstra-luokasta tai InterCity-junassa ravintolavaunun yläkerrasta. 

Kaukoliikenteen kertalipun muutokset ja peruutukset

Voit tehdä muutoksia kaukoliikenteen kertalippuihin ennen junan aikataulunmukaista lähtöä. Muutoskulu on 4,5 €/lippu.

Muuta lippuasi sovelluksessa tai vr.fi:ssä

Jos olet tehnyt lippuostoksesi VR Matkalla -sovelluksessa tai sisäänkirjautuneena vr.fi:ssä, voit muuttaa matkasi ajankohtaa helposti itse sovelluksessa ja vr.fi:ssä. Voit myös lisätä kirjautumatta ostetun lippusi VR-tilillesi tehdäksesi muutoksia.

Matkan uusi ajankohta

Voit muuttaa matkan ajankohtaa vain myynnissä olevalle kaudelle, eli 13.8.2023 asti. Yöjunissa (muissa kuin auton sisältävissä tilauksissa), pätee sama sääntö ja ne ovat myynnissä 9.12.2023 asti.

Muuta lippusi ottamalla yhteyttä asiakastukeen

Voit myös soittaa asiakastukeemme 0100 3232 (hinta 0,06 €/min + mpm/pvm), tai muuttaa lipun palvelupisteellämme Helsingin tai Tampereen rautatieasemalla. Palvelupisteellä perimme aina 1 € palvelumaksun.

Hintaerot lipuissa

Jos vaihdat lipun kalliimpaan junavuoroon, hinnan erotus peritään muutoksen yhteydessä. Erotusta halvempaan lippuun ei hyvitetä rahana eikä hinnanhyvityksenä.

Vaihto-oikeus lähijuniin

Matkaasi voi reitistä riippuen sisältyä vaihto lähijunaan pääkaupunkiseudulla. Lippuun sisältyvät lähiliikenteen junayhteydet ovat voimassa 80 minuuttia.

Lisää matkallesi peruutusturva

Mielenrauhaa matkasuunnitelmillesi

Jos olet ostanut kaukoliikenteen lippuusi peruutusturvan, saat koko junalipun hinnan takaisin, jos et syystä tai toisesta pääse matkustamaan.

Lue lisää peruutusturvasta

Jatka matkaasi HSL:n kyydissä

Sovelluksesta myös HSL:n kertaliput

Voit ostaa HSL:n kertalipun junalippusi yhteyteen, kun matkasi alkaa tai päättyy pääkaupunkiseudulle. Saat molemmat liput kätevästi yhdellä maksulla VR Matkalla -sovelluksesta. Liput löydät oston jälkeen sovelluksen Lippusi -osiosta.

Lue lisää HSL:n lipuista

Oma hytti tai tyhjä viereinen paikka

Haluatko matkustaa mukavan väljästi? Nyt voit varata 2, 4 tai 6 hengen hytin omaan käyttöösi tai tyhjän paikan viereesi.

Lue lisää