Hyppää sisältöön

Vastuulli­suutta, joka ei jää yrityksen tasolle

Ympäristöystävällisin valinta

Puhtaamman liikkumisen tulevaisuus on jo keksitty, ja se on meidän jokaisen ulottuvilla. Raideliikenne on jo energiatehokkain ja vähäpäästöisin liikennemuoto. Kasvattamalla raideliikenteen suosiota pystymme vähentämään asiakkaidemme ja koko Suomen päästöjä.

Kiitos, että valitset junan. Kun kuljet junalla, jokainen matkasi on hiilineutraali.
Osta matka

Juna on aina vastuullinen valinta

Jokainen matka on päästötön

95 % junistamme kulkee vesivoimalla tuotetulla sähköllä, johon ei sisälly kasvihuonekaasupäästöjä. Loput 5 % matkoista tehdään reiteillä, joilla rataverkko on sähköistämätön, eikä niillä täten ole mahdollista ajaa uusiutuvalla sähköllä. Olemme kompensoineet nämä kiskobussien ja Kolarin yöjunien polttoainepäästöt loppuvuodesta 2019 lähtien. Jokainen junamatka on siis päästötön.

Polttoainepäästöjen lisäksi kompensoimme myös sähkön ja dieselin tuotannosta aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt. Kompensaatio toteutetaan investoimalla kahteen päästöjä vähentävään ja hiilinieluja lisäävään Gold Standard -sertifioituun vapaaehtoisen päästökaupan projektiin. Ilmastoinvestoinnit kohdistuvat metsityshankkeisiin Kolumbiassa ja aurinkovoimalan rakentamiseen Intiassa.

Yhdessä kohti vihreämpää tulevaisuutta

Pienennämme toiminnallamme liikenteen ympäristövaikutuksia ja yhteiskunnan hiilijalanjälkeä. Samalla kannamme vastuumme Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamisesta (hiilineutraali Suomi 2035 ja liikenteen päästöjen puolittaminen vuoteen 2030 mennessä).

Kasvattamalla raideliikenteen suosiota pystymme kasvattamaan myös kädenjälkeämme eli vähentämään asiakkaidemme ja koko Suomen päästöjä. VR Groupin matkustaja- ja tavaraliikenteen hiilikädenjälki on noin 4,5-kertainen VR Groupin tuottaman liikenteen energiankulutuksen päästöihin verrattuna. Tämä 527 000 t CO2e kädenjälki vastaa kaksinkertaisesti Vaasan kaupungin vuosipäästöjä.

Kannamme ylpeänä vastuullisena matkailutoimijana Sustainable Travel Finland -merkkiä. Lisäksi suomalaiset kuluttajat valitsivat VR:n vastuullisimmaksi matkailutoimijaksi vuoden 2020 Sustainable Brand Indexissä. Kaikkien toimialojen vertailussa saavutimme 6. sijan.

Vihreä vaihtoehto yritysmatkoille

Onko yritykselläsi ympäristötavoitteita? Kun työmatkat tehdään hiilineutraalisti junalla, tukee työntekijöiden liikkuminen näiden tavoitteiden saavuttamista.

Ekstra-luokan tarjoama rauha sekä omalle seurueelle varattavat hytit palvelevat erityisesti yritysmatkustajia.

Kannamme vastuumme

Matkustajaliikenteessä tärkeimmät keinot päästöjen vähentämiseen ovat uusiutuvan energian käyttö sekä energiatehokkuuden lisääminen. Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä ympäristön eteen 90-luvulta lähtien ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti.

Löydät lisätietoa VR Groupin vastuullisuusraportista.

98 %

Joka kerta kun valitset kulkuneuvoksesi junan, pienennät matkustamisesi hiilidioksidipäästöjä noin 98 % yksityisautoiluun verrattuna.

95 %

Juna on muita kulkuneuvoja ympäristö­ystävällisempi tapa matkustaa. Lähes 95 % junistamme kulkee hiilineutraalisti, ja siksi juna tuottaa vähemmän CO2-päästöjä ja kuluttaa vähemmän energiaa kuin muut liikennemuodot.