Kätevästi matkaan autojunalla

Pohjoiseen helposti auton kanssa

Ihaile erämaaluontoa, huiputa tuntureita ja nauti luonnon rauhasta. Säästät yhden päivän, kun lastaat auton junan kyytiin. Autopaikka alk. 39 € ja moottoripyörä alk. 29 €, edullisimmillaan saat makuuhytin + auton 88 € (hytti 49 € ja auto 39 €).

Auto lastataan autonkuljetusvaunuun lähtökohtaisesti itse. Sitä ei tarvitse jännittää.
Lue lastauksesta

Osta liput autojunaan

Saat autojunalipun valitsemalla auton matkustajavalikosta.

Lisää
Junalla matkustaminen säästää ympäristöä.

Juna on vihrein valinta pohjoiseen

ILMASTO RAITEILLEEN

Juna on ylivoimaisesti ympäristöystävällisin matkustustapa. Matkustat junalla Helsingistä Rovaniemelle ja takaisin 50 kertaa, kun autolla sama määrä päästöjä syntyy jo yhdestä meno-paluumatkasta.

Käytännön vinkit autojunaan

Autojuna vie sinut sekä autosi tai moottoripyöräsi Suomen päästä päähän. Mitä tulisi huomioida ennen matkaa ja autojuna-asemilla? Lue tästä vinkit onnistuneeseen ja mukavaan matkaan.

Lue juttu

Vinkit autojunassa matkustavalle

Lue nämä, ennen kun hyppäät autojunan kyytiin.

 • Tarkista autosi mitat rekisteriotteesta, kun varaat autojunamatkaa. Ajoneuvopaikan pituutta ja korkeutta ei voi muuttaa. Jos nämä tiedot muuttuvat, peruuta ajoneuvopaikka ja varaa uusi paikka oikeilla mitoilla asiakaspalvelumme kautta 0600 41 900 (2 € / vastattu puhelu + pvm/mpm).
 • Olethan hyvissä ajoin liikenteessä. Matkalipusta löydät tarkan ajan autosi lastaamiselle junaan.
 • Haluamme huolehtia turvallisuudestasi – lastaathan siis autosi yksin. Jätä matkakumppanisi sillä aikaa vaikka asemalle kahville.
 • Lähtökohtaisesti lastaat autosi junaan itse. Lastaamista ei kuitenkaan tarvitse jännittää, neuvomme sinua kyllä.
 • Kun liikut autovaunussa lastaamisen jälkeen, muistathan olla varovainen ja huomioida vaunuun ajavat ajoneuvot.
 • Turvallisuussyistä autoa ei saa pitää tyhjäkäynnillä autovaunussa lastauksen tai purkamisen yhteydessä.
 • Jos VR lastaa autosi, tuothan sen paikalle 30 min ennen lastausaikaa. Huomioithan, että valintaasi auton lastaajasta ei voi muuttaa jälkikäteen.
 • Tulosta lippusi ja liitä se avainten mukaan. Voit myös kirjoittaa lipun tiedot paperille (nimi, puhelin, lähtöpäivämäärä, juna, lähtöasema, määräasema, auton merkki ja malli sekä rekisterinumero).
 • Huom. Pasilan autojuna-asemalla lastataan kyytiin autot, matkustajat lähtevät autojunan kyytiin vieressä olevalta Pasilan rautatieasemalta.
 • Huom. liikenteessä 15.10. alkaen oleva sesonkijuna P 267 lähtee aina Helsingin päärautatieasemalta.
Tutustu auton lastaamiseen
 • Valitse matkallesi makuuhytti, joka sopii sinun tarpeisiisi! Voimme räätälöidä sinulle juuri sinun tarpeisiisi sopivan autojunapaketin.
 • Pakkaa erillinen laukku junamatkan ajaksi, jolla pärjäät yön yli. Muista napata myös kylmän- tai kuumanherkät tavarat autosta. Muut tavarat voit jättää huoletta autoon.
 • Eväistä ei matkan aikana tarvitse itse huolehtia – palvelemme sinua ravintolavaunussa pitkälle yöhön asti ja avaamme taas varhain aamulla.
 • Yö- ja autojunissa lemmikit matkustavat yhdessä omistajansa kanssa lemmikkihytissä tai
  istumavaunun lemmikkiosastolla. Lemmikkiä ei saa jättää autojunassa autoon. Junan vesi ei ole juomakelpoista, joten varaathan juomavettä myös lemmikillesi.
Lue lisää makuuhyteistä

Tietoa autojunalipuista

Milloin matkaan?

Autojunia kulkee pohjoisen ja etelän välillä useasti päivässä. Tarkat autojunien aikataulut löydät aikataulut-sivultamme.

Katso autojunien aikataulut

Ravintolapalvelut yöjunissa

Yöjunissa ei tarvitse pidellä nälkää – ravintolavaunumme palvelevat sinua varhaisesta aamusta yömyöhään.

Lue lisää ravintolapalveluista

Nauti e- ja äänikirjoista

Viihdettä reissuun

Tarjoamme asiakkaillemme ilmaisen 60 päivän kokeilujakson Nextoryn ääni- ja e-kirjapalveluun! Voit lukea ja kuunnella palvelussa kirjoja joko puhelimeltasi tai tabletiltasi.