Junaile arkesi paremmaksi

Anna autollesi vapaapäivä

Tutustu junailun hyötyihin

Anna autollesi silloin tällöin vapaapäivä ja junalle mahdollisuus. Samalla saat lisää omaa aikaa, säästät matka-ajassa ja parhaimmillaan myös matkakuluissa. Lisäksi luonto kiittää vihreästä valinnastasi.

Junaile itsellesi hyviä asioita.
Osta lippuja

Työskentele junassa

Junasta löydät monipuoliset mahdollisuudet matkalla työskentelyyn yksin tai yhdessä. Hiljainen Ekstra-luokka, 2, 4 tai 6 hengen työskentelyhytit sekä 12 hengen kabinetti vastaavat monenlaisiin tarpeisiin.

Tutustu eri vaihtoehtoihin

Miksi valita juna?

Arvoisa autoilija, tiedämme autosi olevan sinulle rakas. Kannustamme sinua kokeilemaan arjen matkojen tai lomareissun tekemistä junalla. Saatat yllättyä!

Junailemalla säästät euroja

Junailu on usein omalla autolla matkustamista edullisempaa.

Lue lisää

Junalla pääset nopeammin perille

Parhaassa tapauksessa säästät junailemalla myös aikaa.

Lue lisää

Junassa saat lisää omaa aikaa

Kun sinun ei tarvitse itse ajaa, voit rentoutua ja keskittyä rauhassa omiin puuhiisi.

Lue lisää

Juna on vihreä vaihtoehto

Vaihda täyssähköön, valitse juna! Junailu on aina ympäristöystävällinen valinta.

Lue lisää

Katso aikatauluja ja osta junalippu

Anna autollesi vapaapäivä ja vaihda vapaalle jo matkalla.

Lisää

Vertaile auton ja junan kuluja ja löydä itsellesi sopivin lippu


Kausilippu on sinulle edullisin vaihtoehto

Kun matkustat junalla auton sijaan, säästät:

Junalipun hinta on laskettu 180 päivän kausilipun mukaan. Junalipun hinta on laskettu 30 matkan sarjalipun mukaan. Junalipun hinta on laskettu edullisimman kertalipun hinnan mukaan.

Auton kulut perustuvat laskennalliseen arvioon. Auton polttoainekulut on laskettu edellisen 3kk keskimääräisen polttoainehinnan ja keskimääräisen kulutuksen mukaan arvolla 5,4 l/100 km. Auton ylläpitokulut sisältävät verot, vakuutus- ja huoltokulut. (Lähde: "Car Cost Index 2022", LeasePlan Corporation N.V.) Kulut eivät sisällä auton ostohintaa, arvonalenemista tai parkkikuluja.

Osta kausilippu

Miten hinnat on laskettu?

Vertailussa on käytetty yksittäisen lipun hintaa 30 matkan sarjalipusta tai 180 päivän kausilipusta riippuen siitä, kumpi vaihtoehto on edullisempi. Polttoaineen hinta- ja kulutustiedot on haettu Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin laskelmasta, Avataan uudessa välilehdessä (noudettu 1.2.2024). Polttoainelaskelman ajokilometrit on haettu Google Maps -ohjelmalla lähtö- ja kohdepaikkakuntien rautatieasemien välille.

Vertaile, kuinka paljon säästät isommalla sarjalipulla, ja milloin kannattaa ottaa kausilippu

Kausi- ja sarjalipun valintaan vaikuttaa matkustustarpeesi viikossa.

Näin paljon säästät, kun otat isomman sarjalipun 10 matkan sarjalipun sijaan
Perille asti paikallis-liikenteessä

Kun matkasi alku- tai päätepiste on HSL-alueella, pääset asemalle tai asemalta määränpäähäsi näppärästi HSL:n kyydissä. Voit ostaa HSL:n kertalipun VR Matkalla -sovelluksesta junalippusi yhteyteen, jolloin käytössäsi on koko HSL:n laaja verkosto eri kulkuneuvoja.

Pysäköi pääkaupunki­seudulla

Sekä työmatkustaminen että viikonloppureissujen tekeminen on entistä helpompaa liityntäpysäköinnin avulla! Matkusta sujuvasti ja jätä auto asemalle parkkiin. Junalipun ostajana voit pysäköidä jopa 48 tunniksi maksutta tai hyvin edullisesti valituilla pääkaupunkiseudun juna-asemilla.

Matkaketjuilla sujuvuutta liikkumiseen

Joustavasti kotiovelta määränpäähän

Matkaketju on matka, joka koostuu useasta matkustusmuodosta. Voit vaikkapa valita kaukoliikenteen junan ja jatkaa paikallisliikenteen bussilla, vuokra-autolla tai taksilla. Liiku joustavasti kotiovelta perille asti.

Tutustu matkaketjuihin

Miksi valita juna?

Junailemalla säästät euroja

Junailu on usein omalla autolla matkustamista edullisempaa. Etenkin sarjalipulla matkustaessa yksittäisen matkan hinta tulee useimmiten yksityisautoilua edullisemmaksi, kun junalipun hintaa verrataan samalla matkalla kuluvan bensan hintaan – auton muista kuluista puhumattakaan.

Katso reittikohtaisia hintavertailuja

Takaisin ylös

Junalla pääset nopeammin perille

Sen lisäksi, että voit junassa ottaa rennosti ja keskittyä mieleiseesi tekemiseen, parhaassa tapauksessa säästät junailemalla myös aikaa!

Mm. näillä reiteillä juna on autoa huomattavasti nopeampi tapa matkustaa:

  • Helsinki–Seinäjoki
  • Lappeenranta–Helsinki
  • Helsinki–Joensuu
  • Kuopio–Helsinki

Aikaa säästyy myös, kun sinun ei tarvitse metsästää vapaata parkkipaikkaa määränpäässäsi!

Takaisin ylös

Saat lisää omaa aikaa

Kun sinun ei tarvitse ajaa, voit keskittyä rauhassa omiin puuhiisi. Voit orientoitua tulevaan työpäivään tai käydä päivän sähköpostit läpi kahvikupposen kanssa. Toisaalta voit vaihtaa vapaalle ja vaikkapa katsoa jakson lempparisarjaasi, kutoa sukkaa tai ottaa nokoset.

Kun matkustat junalla, eivät kahvitauot vaadi erillistä stoppia huoltoasemalle. Voit nautiskella ravintolavaunun antimista kaikessa rauhassa samalla, kun määränpääsi lähestyy.

Takaisin ylös

Juna on ilmastoviisas valinta

Vaihda täyssähköön! 95% junistamme kulkee fossiilivapaalla sähköllä, ja loput 5 % kulkevat reiteillä, joita ei ole vielä sähköistetty. Kun valitset junan auton sijaan, teet valinnan, josta luonto kiittää.

Lue lisää junamatkustamisen vastuullisuudesta.

Takaisin ylös