Hyppää sisältöön

Junaile arkesi paremmaksi

Anna autollesi vapaapäivä

Tutustu junailun hyötyihin

Anna autollesi silloin tällöin vapaapäivä ja junalle mahdollisuus. Samalla saat lisää omaa aikaa, säästät matka-ajassa ja parhaimmillaan myös matkakuluissa. Lisäksi luonto kiittää vihreästä valinnastasi.

Junaile itsellesi hyviä asioita.
Näin hyödyt, kun valitset junan

Vertaile auton ja junan kuluja ja löydä itsellesi sopivin lippu


Kausilippu on sinulle edullisin vaihtoehto

Kun matkustat junalla auton sijaan, säästät:

Junalipun hinta on laskettu 180 päivän kausilipun mukaan. Junalipun hinta on laskettu 100 matkan sarjalipun mukaan. Junalipun hinta on laskettu edullisimman kertalipun hinnan mukaan.

Auton kulut perustuvat laskennalliseen arvioon. Auton polttoainekulut on laskettu edellisen 3kk keskimääräisen polttoainehinnan ja keskimääräisen kulutuksen mukaan arvolla 5,8 l/100 km. Auton ylläpitokulut sisältävät verot, vakuutus- ja huoltokulut. Lähde "Car Cost Index 2021" (LeasePlan Corporation N.V.). Kulut eivät sisällä auton ostohintaa, arvonalenemista tai parkkikuluja.

Osta kausilippu

Miten hinnat on laskettu?

Vertailussa on käytetty yksittäisen lipun hintaa 100 matkan sarjalipusta. Polttoaineen hinta- ja kulutustiedot on haettu Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin laskelmasta, Avataan uudessa välilehdessä (noudettu 11.11.21). Polttoainelaskelman ajokilometrit on haettu Google Maps -ohjelmalla lähtö- ja kohdepaikkakuntien rautatieasemien välille.

Hiilijalanjälkilaskuri

Miksi valita juna?

Arvoisa autoilija, tiedämme autosi olevan sinulle rakas. Kannustamme sinua kokeilemaan arjen matkojen tai lomareissun tekemistä junalla. Saatat yllättyä!

Junailemalla säästät euroja

Junailu on usein omalla autolla matkustamista edullisempaa.

Lue lisää

Junalla pääset nopeammin perille

Parhaassa tapauksessa säästät junailemalla myös aikaa.

Lue lisää

Junassa saat lisää omaa aikaa

Kun sinun ei tarvitse itse ajaa, voit rentoutua ja keskittyä rauhassa omiin puuhiisi.

Lue lisää

Juna on vihreä vaihtoehto

Vaihda täyssähköön, valitse juna! Junailu on aina hiilineutraali valinta.

Lue lisää

Taittuvatko arjen matkasi junalla?

Tee arjen matkojen taittamisesta mukavampaa ja valitse juna. Monipuoliset lippumme ja lisämukavuutta tuovat palvelut takaavat onnistuneen matkanteon.

Tutustu eri vaihtoehtoihin

Perille asti pääkaupunki­seudulla

Kun matkasi alku- tai päätepiste on HSL-alueella, pääset asemalle tai asemalta määränpäähäsi näppärästi HSL:n kyydissä. Voit ostaa HSL:n kertalipun VR Matkalla -sovelluksesta junalippusi yhteyteen, jolloin käytössäsi on koko HSL:n laaja verkosto eri kulkuneuvoja.

Omien matkojesi hiilijalanjälki

VR Matkalla -sovellus summaa matkatietosi ja kertoo, kuinka paljon vihreämmän valinnan olet tehnyt matkustaessasi junalla. Kurkkaa omat tietosi sovelluksesta!

Pysäköi pääkaupunki­seudulla

Sekä työmatkustaminen että viikonloppureissujen tekeminen on entistä helpompaa liityntäpysäköinnin avulla! Matkusta sujuvasti ja jätä auto asemalle parkkiin. Junalipun ostajana voit pysäköidä jopa 48 tunniksi maksutta tai hyvin edullisesti valituilla pääkaupunkiseudun juna-asemilla.

Vihreästä junasta vihreään autoon

Junan ja autoilun voi nyt yhdistää täysin hiilineutraalisti. Saat junamatkustajana yhteiskäyttöisen sähköauton etuhinnoin käyttöösi Helsingissä. Aja haluamasi pituinen aika ja matka, ja tee niin paljon pysähdyksiä kuin haluat. Kuljet koko matkan mukavasti, joustavasti ja täysin hiilineutraalisti.

Matkaketjuilla sujuvuutta liikkumiseen

Joustavasti kotiovelta määränpäähän

Matkaketju on matka, joka koostuu useasta matkustusmuodosta. Voit vaikkapa valita kaukoliikenteen junan ja jatkaa paikallisliikenteen bussilla, vuokra-autolla tai taksilla. Liiku joustavasti kotiovelta perille asti.

Tutustu matkaketjuihin

Miksi valita juna?

Junailemalla säästät euroja

Junailu on usein omalla autolla matkustamista edullisempaa. Etenkin sarjalipulla matkustaessa yksittäisen matkan hinta tulee useimmiten yksityisautoilua edullisemmaksi, kun junalipun hintaa verrataan samalla matkalla kuluvan bensan hintaan – auton muista kuluista puhumattakaan.

Katso reittikohtaisia hintavertailuja

Takaisin ylös

Junalla pääset nopeammin perille

Sen lisäksi, että voit junassa ottaa rennosti ja keskittyä mieleiseesi tekemiseen, parhaassa tapauksessa säästät junailemalla myös aikaa!

Mm. näillä reiteillä juna on autoa huomattavasti nopeampi tapa matkustaa:

  • Helsinki–Seinäjoki
  • Lappeenranta–Helsinki
  • Helsinki–Joensuu
  • Kuopio–Helsinki

Aikaa säästyy myös, kun sinun ei tarvitse metsästää vapaata parkkipaikkaa määränpäässäsi!

Takaisin ylös

Saat lisää omaa aikaa

Kun sinun ei tarvitse ajaa, voit keskittyä rauhassa omiin puuhiisi. Voit orientoitua tulevaan työpäivään tai käydä päivän sähköpostit läpi kahvikupposen kanssa. Toisaalta voit vaihtaa vapaalle ja vaikkapa katsoa jakson lempparisarjaasi, kutoa sukkaa tai ottaa nokoset.

Kun matkustat junalla, eivät kahvitauot vaadi erillistä stoppia huoltoasemalle. Voit nautiskella ravintolavaunun antimista kaikessa rauhassa samalla, kun määränpääsi lähestyy.

Takaisin ylös

Junailemalla säästät luontoa

Vaihda täyssähköön! 95% junistamme kulkee uusiutuvalla, vesivoimalla tuotetulla sähköllä, ja loppujen 5 % päästöt kompensoimme investoimalla päästöjä vähentäviin ja hiilinieluja lisäävään projekteihin. Kun valitset junan, teet vihreän valinnan, josta luonto kiittää.

Voit tutustua tarkemmin junailun merkityksestä ilmastonmuutoksen torjumisessa ympäristövastuusta kertovalla sivullamme.

Takaisin ylös

Katso aikatauluja ja osta junalippu

Anna autollesi vapaapäivä ja vaihda vapaalle jo matkalla

Meno
Paluu
Matkustajat, lisäpalvelut ja esteettömyys