Näin pääset Lapin kohteisiin junalla

Suuntana pohjoinen? Matkusta rinteisiin turvallisesti raiteita pitkin.

Levänneenä perille

Yöjunassa loma alkaa jo matkalla. Yöjunia kulkee Rovaniemelle, Kolariin ja Kemijärvelle. Loppumatka kohteeseen taittuu helposti omalla autolla, yhteysbussilla, vuokra-autolla tai vaikkapa taksilla.

Tutustu yöjuniin
Vuokraa auto etuhintaan Rovaniemeltä, Oulusta tai Kolarista
Tutustu etuun

Osta lippusi yöjunaan

Saat autojunalipun valitsemalla auton matkustajavalikosta.

Lisää

Tutustu kohteisiin kartalla

Hiihtokeskuksiin helposti ilman autoa – jatkoyhteydet ovat käytössäsi ympäri vuoden

Lapin hiihtokeskuksiin pääsee matkustamaan myös ilman tuntien ajomatkaa. Aloittakaa loman yhdessäolo jo matkalla ja suunnatkaa Lappiin julkisilla. Näin myös kuski pääsee nauttimaan lomasta jo heti lähtöasemalla. Tarkista jatkoyhteydet aina ennakkoon.

Näin pääset juna-asemalta määränpäähäsi

Säästä kaasujalkaa ja suuntaa Lappiin junalla. Lapin kohteisiin pääsee juna-asemalta erinomaisilla bussiyhteyksillä, takseilla tai vaikkapa vuokra-autolla. Autojunaan voit pakata mukaan myös oman auton, jolla pohjoisen välimatkat taittuvat vaivattomasti.

1. Autojunassa autokin kulkee mukana

Aja vasta pohjoisessa! Autojuna tuo joustavuutta matkantekoon. Voit valita sinulle sopivimman määränpään ja taittaa loppumatkan virkeästi omalla autolla. Lue lisää autojunista.

2. Rovaniemelle, Kolariin vai Kemijärvelle?

Eri yhteyksien vertaileminen voi olla järkevää. Rovaniemelle ja Kolariin kulkee junia 19.4. asti päivittäin. Tämän jälkeen junat kulkevat Kolariin neljä kertaa viikossa ja Rovaniemelle joka päivä. Kemijärveen yöjuna liikennöi ma-su. Jos lähdet matkaan Helsingistä, muistathan hakea yhteyksiä myös Pasilan autojuna-asemalta. Katso tarkemmat aikataulut matkahausta.

3. Tartu vuokra-auton rattiin etuhintaan

Hyppää levänneenä vuokra-auton rattiin. Saat junamatkustajana Hertzin vuokra-auton etuhintaan Rovaniemen ja Kolarin asemilta. Lue lisää palvelusta täältä.

4. Loppumatka bussikuljetuksella

Laskettelukeskuksiin pääsee helposti ja edullisesti yhteysbussilla. Moniin laskettelukeskuksiin kulkee busseja junien aikataulujen mukaan ja bussit lähtevät heti juna-asemalta. Hae junamatkaa suoraan haluamaasi hiihtokohteeseen, niin pääset valitsemaan junayhteyteesi sopivan yhteysbussivuoron ja voit ostaa kaikki tarvitsemasi liput kerralla.

5. Mukavasti määränpäähän taksilla

Juna-asemalta loppumatka taittuu mukavasti taksilla. Useaan laskettelukeskukseen pääsee näppärästi kiinteähintaisilla linja- ja kutsutakseilla. Taksin aikataulut ja varaukset on hyvä tehdä ennakkoon etenkin suosituimpina sesonkeina.

Tutustu yöjuniin

Yöjunamatka on elämys jo itsessään! Matka Suomen halki taittuu mukavasti ja turvallisesti raiteita pitkin. Lue lisää yöjunien palveluista, hyteistä ja reiteistä.

Lue lisää yöjunista

Autojuna on fiksu valinta

Säästät sekä luontoa että aikaa, kun lastaat autosi junaan ja nukut yön yli junan makuuvaunussa.

Tutustu autojunaan