Hyppää sisältöön

Näin pääset Lapin kohteisiin junalla

Suuntana pohjoinen? Matkusta rinteisiin turvallisesti raiteita pitkin.

Levänneenä perille

Yöjunassa loma alkaa jo matkalla. Yöjunia kulkee Rovaniemelle, Kolariin ja Kemijärvelle. Loppumatka kohteeseen taittuu helposti omalla autolla, jatkoyhteysbussilla, vuokra-autolla tai vaikkapa taksilla.

Tutustu yöjuniin
Vuokraa auto etuhintaan Rovaniemeltä
Tutustu etuun

Hiihtokeskuksiin helposti ilman autoa

Lapin hiihtokeskuksiin pääsee matkustamaan myös ilman tuntien ajomatkaa. Aloittakaa loman yhdessäolo jo matkalla ja suunnatkaa Lappiin julkisilla! Näin myös kuski pääsee nauttimaan lomasta jo heti lähtöasemalla. Tarkista jatkoyhteydet aina ennakkoon.

Oulun asemalta on matkaa Iso-Syötteelle 145 km. Bussilla matka Oulusta Iso-Syötteelle kestää n. 3 h. Tarkemmat tiedot bussien aikatauluista ja hinnoista saat Matkahuollon sivuilta.

Kolarin rautatieasemalta on matkaa Leville 80 km. Bussilla matka kestää n. 1 h 30 min. Tarkemmat tiedot bussien aikatauluista ja hinnoista saat Matkahuollon sivuilta.

Rovaniemen asemalta on matkaa 170 km. Bussimatka kestää n. 2,5 h. Tarkemmat tiedot bussien aikatauluista ja hinnoista saat Matkahuollon sivuilta.

Rovaniemen asemalta Muonioon on matkaa n. 230 km. Bussilla matka kestää reilut 3 h. Tarkemmat tiedot bussien aikatauluista ja hinnoista saat Matkahuollon sivuilta.

Kemijärven rautatieasemalta on matkaa Pyhälle 50 km. Bussilla matka kestää n. 1 h. Tarkemmat tiedot bussien aikatauluista ja hinnoista saat Matkahuollon sivuilta.

Rovaniemen asemalta on matkaa Pyhälle 130 km. Bussi matka kestää 2 – 2,5 h. Tarkemmat tiedot bussien aikatauluista ja hinnoista saat Matkahuollon sivuilta.

Voit matkustaa Rukalle usean rautatieaseman kautta. Rovaniemen rautatieasemalta on matkaa Rukalle 200 km, Kemijärveltä noin 130 km, ja Oulun rautatieasemalta on noin 245 km.

Asemalta matkustat sujuvimmin Rukalle bussin kyydissä. Kemijärven rautatieasemalta kulkee suora bussiyhteys Rukalle. Tarkemmat tiedot bussien aikatauluista ja hinnoista saat Matkahuollon sivuilta.

Tarkemmat tiedot yhteyksistä ja aikatauluista saat Rukan omilta sivuilta.

Rovaniemen rautatieasemalta on matkaa Saariselälle 260 km. Bussilla matka kestää 3-4 h. Tarkemmat tiedot bussien aikatauluista ja hinnoista saat Matkahuollon sivuilta.

Kemijärven asemalta on matkaa Sallaan 67 km. Bussilla matka Kemijärven asemalta Sallatunturille kestää n. 1,5 h. Tarkemmat tiedot bussien aikatauluista ja hinnoista saat Matkahuollon sivuilta.

Kemijärven rautatieasemalta on matkaa Suomulle 45 km. Kuljet matkan helposti bussilla tai kutsutaksilla.

Tarkemmat tiedot bussien aikatauluista ja hinnoista saat Matkahuollon sivuilta. Tiedot kutsutaksista ja sen tilaamisesta löydät puolestaan Kemijärven liikennepalveluiden sivuilta.

Kolarin rautatieasemalta on matkaa Ylläkselle 35 km. Bussilla matka kestää 30-60 min. Tarkemmat tiedot bussien aikatauluista ja hinnoista saat Matkahuollon sivuilta.

Yö- ja autojunien aikataulut

Olemme julkaisseet uudet aikataulut, nyt voit ostaa yöjunalippuja 10.12.2022 asti.

Katso aikataulut

Lähde yöjunalla Lappiin

Meno
Paluu
Matkustajat, lisäpalvelut ja esteettömyys
Hae matkoja

Tutustu kohteisiin kartalla

Näin pääset juna-asemalta määränpäähäsi

Säästä kaasujalkaa ja suuntaa Lappiin junalla. Lapin kohteisiin pääsee juna-asemalta erinomaisilla bussiyhteyksillä, takseilla tai vaikkapa vuokra-autolla. Autojunaan voit pakata mukaan myös oman auton, jolla pohjoisen välimatkat taittuvat vaivattomasti.

1. Autojunassa autokin kulkee mukana

Aja vasta pohjoisessa! Autojuna tuo joustavuutta matkantekoon. Voit valita sinulle sopivimman määränpään ja taittaa loppumatkan virkeästi omalla autolla. Lue lisää autojunista.

2. Rovaniemelle, Kolariin vai Kemijärvelle?

Eri yhteyksien vertaileminen voi olla järkevää. Rovaniemelle ja Kolariin kulkee junia 19.4. asti päivittäin. Tämän jälkeen junat kulkevat Kolariin neljä kertaa viikossa ja Rovaniemelle joka päivä. Kemijärveen yöjuna liikennöi ma-su. Jos lähdet matkaan Helsingistä, muistathan hakea yhteyksiä myös Pasilan autojuna-asemalta. Katso tarkemmat aikataulut täältä.

3. Tartu vuokra-auton rattiin etuhintaan

Hyppää levänneenä vuokra-auton rattiin. Saat junamatkustajana Hertzin vuokra-auton etuhintaan Rovaniemen ja Kolarin asemilta. Lue lisää palvelusta täältä.

4. Loppumatka bussikuljetuksella

Laskettelukeskuksiin pääsee helposti ja edullisesti junabussilla. Moniin laskettelukeskuksiin kulkee busseja junien aikataulujen mukaan ja bussit lähtevät heti juna-asemalta. Hae junamatkaa suoraan haluamaasi hiihtokohteeseen, niin saat junalippujen oston jälkeen suoran linkin Matkahuollon verkkokauppaan tarvitsemiesi bussilippujen ostoa varten.

5. Mukavasti määränpäähän taksilla

Juna-asemalta loppumatka taittuu mukavasti taksilla. Useaan laskettelukeskukseen pääsee näppärästi kiinteähintaisilla linja- ja kutsutakseilla. Taksin aikataulut ja varaukset on hyvä tehdä ennakkoon etenkin suosituimpina sesonkeina.

Tutustu yöjuniin

Yöjunamatka on elämys jo itsessään! Matka Suomen halki taittuu mukavasti ja turvallisesti raiteita pitkin. Lue lisää yöjunien palveluista, hyteistä ja reiteistä.

Lue lisää yöjunista

Autojuna on fiksu valinta

Säästät sekä luontoa että aikaa, kun lastaat autosi junaan ja nukut yön yli junan makuuvaunussa.

Tutustu autojunaan