Så här kommer du till orter i Lappland med tåg

På väg norrut? Res tryggt till slalombackarna längs spåren.

Kom utvilad fram

På nattåget börjar semestern redan under resan. Du kommer med nattåg till Rovaniemi, Kolari och Kemijärvi. Därifrån kommer du enkelt till din destination med egen bil, anslutningsbuss, hyrbil eller taxi.

Läs mer om nattåg
Hyr en bil från Rovaniemi, Uleåborg eller Kolari med rabatt
Få rabatten

Köp din biljett till nattåget

Lägg till bilen i passagerarmenyn.

Lägg till

Läs mer om resmålen på kartan

Enkelt till skidorterna utan bil – anslutningarna är tillgängliga året om

Du kommer också till skidorterna i Lappland utan att köra bil i många timmar. Inled semestern redan under resan och ta dig till Lappland med kollektivtrafik. Då kan även chauffören börja njuta av semestern redan från avgångsstationen.

Så här kommer du från tågstationen till din destinationsort

Låt gaspedalen vila och res till Lappland med tåg. Du kommer utmärkt från tågstationerna till skidorterna i Lappland med buss, taxi eller till exempel hyrbil. På ett biltåg kan du också ta med dig egen bil och behändigt ta dig fram uppe i norr.

1. På ett biltåg åker även bilen med

Kör först i Lappland! Med ett biltåg går resan smidigt. Du kan välja den destination som passar dig bäst och vara pigg när du kör den sista sträckan med egen bil. Läs mer om biltåg.

2. Till Rovaniemi, Kolari eller Kemijärvi?

Det kan vara förnuftigt att jämföra olika förbindelser. Fram till 19.4 trafikerar det tåg dagligen till Rovaniemi och Kolari. Efter detta går det tåg till Kolari fyra gånger i veckan och till Rovaniemi varje dag. Nattåget till Kemijärvi trafikerar måndag–söndag. Om du reser från Helsingfors ska du komma ihåg att också söka förbindelser från Böle biltåg-station. Du hittar närmare tidtabeller i resesökningen.

3. Sätt dig bakom hyrbilens ratt till förmånspris

Sätt dig utvilad bakom hyrbilens ratt. Från Hertz biluthyrning i Rovaniemi och Kolari får du som tågpassagerare rabatt på hyrbil. Läs mer om tjänsten här

4. Sista sträckan med en anslutningsbuss

Du kommer enkelt och förmånligt till skidorterna med en anslutningsbuss. Till många skidorter avgår bussar enligt tågens tidtabeller och de avgår direkt från tågstationen. Använd skidorten som din destination när du letar efter en tågresa och köpa också de bussbiljetter du behöver på samma gång.

5. Bekvämt till destinationen med taxi 

Du reser bekvämt den sista sträckan från tågstationen med taxi. Du kommer behändigt till flera skidorter med linje- och anropstaxi till fast pris. Det lönar sig att kontrollera taxins tidtabeller och boka den på förhand, särskilt under de mest populära säsongerna. 

Läs mer om nattåg

En resa med nattåg är redan en upplevelse i sig! Resan genom Finland går bekvämt och säkert längs spåren. Läs mer om nattågens tjänster, kupéer och rutter. 

Läs mer om nattåg

Biltåget är ett smart val

Du sparar både på miljön och tid, då du lastar bilen på tåget och sover en natt i tågets sovvagn.

Läs mer om biltåget