Hyppää sisältöön

Kohti valoisam­pia päiviä

Käännä katse kohti kesän lomia

Käännä katse kohti tulevaa – loppukevään ja kesän lomia, lämmittäviä auringonsäteitä ja kutkuttavia uusia kokemuksia. Niiden aika koittaa nopeammin kuin ehkä arvaatkaan.

Teemme junamatkustamisesta sinulle mahdollisimman turvallista

Näinä aikoina matkustamiseen voi liittyä paljon epävarmuutta, mutta junamatkustamisen turvallisuudesta sinun ei tarvitse murehtia. Turvallisuutesi on meille tärkeää ja olemme toteuttaneet jo yli sata turvallisuustoimenpidettä, joilla pyrimme tekemään junamatkustamisesta mahdollisimman riskitöntä.

Odotettu loma tuntuu entistä ihanammalta

Unelmointi on aina sallittua. Lisääntyvä auringon valo ja lämpö tuo lupauksen valoisammista päivistä. Nyt on hyvä aika aloittaa kesän lomien ja seikkailujen suunnittelu! Junalomalla loma alkaa jo matkalla. Katso alta vinkkejä oman junalomasi suunnitteluun.

5 kotimaan lomakohdetta lapsiperheille

Kotimaan matkailu on mukavaa lasten kanssa. Jännittäviä ja lapsille sopivia lomakohteita löytyy joka puolelta Suomea. Yhteiset lomalla vietetyt hetket ovat ikimuistoisia, eikä niiden tarvitse jättää suurta lovea lompakkoon.

Katso vinkit perhelomiin

Keväthangille Lappiin?

Lapin hiihtokeskuksiin pääsee matkustamaan myös ilman tuntien ajomatkaa. Aloittakaa loman yhdessäolo jo matkalla ja suunnatkaa Lappiin julkisilla! Näin myös kuski pääsee nauttimaan lomasta jo heti lähtöasemalla.

Näin pääset Lapin eri kohteisiin

Yhteistä aikaa vain teille kahdelle

Pienikin reissu piristää, kun pääset kahdestaan kullan kanssa romanttiselle viikonloppumatkalle. Kokosimme vinkit kotimaan ykköskohteisiin, joihin matka käy näppärästi junalla.

Tutustu romanttisiin lomakohteisiin

Yhteisellä matkalla kohti valoisampia päiviä

Näin huolehdimme junamatkustamisen turvallisuudesta.

1. Käytetään maskia

Me käytämme junassa maskia, teethän sinä samoin. Matkustajien tulee käyttää maskia kaikilla junamatkoilla. Kaukojunissa voit ostaa maskin konduktööriltä.

2. Huolehditaan itsestämme ja toisistamme

Huomaavaisuudella on isot seuraukset. Huolehditaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja kunnioitetaan turvavälejä. Me emme työskentele kipeänä ja toivomme, että sinäkin siirrät matkaasi, jos olet sairastunut tai sinulla on oireita.

3. Väljyyttä matkustamiseen

Matkusta oman hytin turvassa. Varaa itsellesi tai seurueellesi oma hytti ja saat lisää yksityisyyttä matkustamiseen. Voit myös matkustaa mukavasti väljemmässä Ekstra-luokassa. Myyntikanavissa on käytössä algoritmi, joka valitsee paikan mahdollisimman kauaksi muista matkustajista. Lipun voit ostaa etukäteen ja kontaktittomasti digitaalisista myyntikanavistamme.

4. Mielen muuttaminen sallittua

Joskus suunnitelmiin voi tulla mutkia. Voit tehdä muutoksia lippuusi aina junan lähtöhetkeen asti. Lue lisää koronan vaikutuksista muutosehtoihin täältä.

5. Yhteisellä matkalla kohti valoisampia päiviä

Odotamme sinua junassa, kun on jälleen aika matkustaa! Yhteispelillä ja positiivisin mielin pääsemme turvallisesti perille.

4 vinkkiä kaupunkilomaan Jyväskylässä

Jyväskylän nähtävyyksissä ja tapahtumissa on valinnanvaraa. Katso nostomme kaupungin parhaista nähtävyyksistä!

Lue vinkit Jyväskylään

Näin säästät matkoissa - 5 vinkkiä

Haluaisitko matkalle mahdollisimman edullisesti? Tiesitkö, että matkan hintaan vaikuttaa moni asia, kuten ajankohta, määränpää ja suunnitelmallisuus? Tutustu säästövinkkeihin.

Katso säästövinkit

Vinkkejä matkan suunnitteluun

Turvallisuutesi on meille tärkeää

Päivitämme tietoja jatkuvasti turvallisuuteesi ja mahdollisiin matkustamisen muutoksiin liittyen.

Yleisimmät kysymykset
Suosittelemme maskin käyttöä kaikissa VR:n kauko- ja lähiliikennejunissa.

Aloita loman suunnittelu

Rauhoittumista luonnossa vai nähtävyyksiin tutustumista? Löydä itsellesi sopiva kotimaan matkakohde.

Meno
Paluu
Matkustajat, lisäpalvelut ja esteettömyys