Hyppää sisältöön

Koe talven ihmemaa Itä-Lapissa

Itä-Lapin upeat kohteet tarjoavat nähtävää ja koettavaa kaiken ikäisille. Matkusta turvallisesti ja helposti yöjunalla Kemijärvelle ja hyppää vaivattomasti bussiin, joka vie sinut unelmiesi talvikohteisiin.

Salla – in the middle of nowhere

Salla on Itä-Lapissa sijaitseva kunta täynnä monenlaisia mahdollisuuksia ikimuistoisen talviloman viettoon. Kenties Sallan tunnetuin ja näkyvin maamerkki on Sallatunturi, jonka korkein kohta yltää yli 360 metrin korkeuteen. Sallatunturi sijaitsee tämän vuoden alussa perustetussa Sallan kansallispuistossa, jonka voit nähdä kokonaisuudessaan tunturin näköalatornista. Sallatunturin voit käydä huiputtamassa esimerkiksi lumikenkäreittiä pitkin.

Mikäli kaipaat hurjapäistä seikkailua keskellä lumista maisemaa, kannattaa suunnata Salla Wilderness Parkiin. Puiston porot tarjoavat sinulle mahdollisuuden päästä kokemaan porolla ajamisen riemun. Monipuolinen pororetki sopii koko perheelle ja sisältää erämaamatkaamisen lisäksi myös porojen ruokkimisen harjoittelua, sekä tunnelmallisen evästauon kodassa. Samaisesta elämyspuistosta löytyvät myös innokkaat huskyt. Husky safari tarjoaa takuuvarmasti vauhdikkaat kyydit kauniissa maisemassa. Osana safaria saat ajo-opetusta, jotta osaat hallita rekeä matkan ajan.

Ajamisen, ohjaamisen ja kyydissä istumisen lisäksi Salla tarjoaa sinulle oivalliset mahdollisuudet monenlaisiin talven aktiviteetteihin. Nappaa alle maastohiihtosukset ja hyppää Sallan laduille. Kaiken kaikkiaan latuja on tarjolla jopa 160 km, joista valaistuja reittejä on yli 40 km.

Seuraavana päivänä voit suunnata koko perheen tai seurueesi voimin Salla Ski Resortiin, josta löydät laskettelurinteet niin aloittelijalle, kuin kokeneemmallekin laskijalle. Lapsille Ski Resortissa on tarjolla monipuolista ohjelmaa leikkimielisissä pulkkailukisoissa tai esimerkiksi Werneri-hiihtokoulussa.

Salla Ski Resortin rinteiden huipulta on upeat näkymät kilometrien päähän.

Lapin talvisen maiseman tunnusmerkkejä ovat tykkylumesta notkuvat puut, jotka loistavat auringon laskiessa. Paras keino henkeäsalpaavaan luontoon tutustumiseksi on vuokrata alle sähköfatbike, moottorikelkka tai esimerkiksi lumikengät, joiden avulla hangella kulkeminen sujuu mallikkaasti.

Saapuminen: Valitse hytillinen yöjuna Kemijärvelle ja saavu levänneenä perille. Kemijärven asemalta voit hypätä kätevästi yöjunan aikatauluihin sovitetun bussin kyytiin. Tarkemmat tiedot bussien aikatauluista ja hinnoista saat Matkahuollon sivuilta.

Lue lisää yö- ja autojunistamme

Kokeile maastoratsastusta Kemijärven kauniissa luonnossa.

Kemijärvi – tunnelmallinen kohde vesistöjen keskellä

Itä-Lapin matkan rauhallinen ja onnelliseksi tekevä pysähdys löytyy kätevästi rautatieaseman kanssa samasta kaupungista, Kemijärveltä. Vesistöjen keskellä sijaitseva elinvoimainen keskus on mitä tunnelmallisin tapa tutustua talven taikaan.

Voit aloittaa vierailun tervehtimällä Outisen ratsastuskeskuksen asukkeja, poroja ja hevosia. Tila on avoinna päivittäin ja tarjolla on elämyksiä joka lähtöön. Halutessasi voit käydä vain moikkaamassa ja silittämässä tilan asukkeja tai vaihtoehtoisesti lähteä esimerkiksi poroajelulle tutustumaan tarkemmin alueen maisemiin. Myös tilan hevoset lähtevät kanssasi mieluusti maastoon seikkailemaan. Tämä kohde sopii oivallisesti koko perheelle ja saa varmasti hymyn jokaisen vieraan kasvoille. Ratsastuskeskukselle pääset kulkemaan helposti bussilla, taksilla tai autojunavaunussa kätevästi mukana kulkevalla omalla autollasi. Lue lisää autojunistamme.

Mikäli haluat ratsastustilaan tutustumisen jälkeen lähteä tutustumaan paikalliseen luontoon ja vesistöön, suuntaa kohti Urheilu Sivakka -välinevuokraamoa. Voit tällä kertaa jättää omat pilkkivälineet, sukset tai lumikenkiäsi huoletta kotiin, sillä voit vuokrata ne kätevästi vierailusi ajaksi. Nappaa termospullo ja munkit mukaan ja suuntaa vuokraamon kautta kohti Pöyliöjärven rannoilla kiertävää Aurinkolatua. Maisemat järven rannoilta ovat upeat! Hurjimmille talviuimareille suosittelemme hiihtolenkin päätteeksi Kemijärven Avantouintipaikkaa, joka sijaitsee hiihtolatujen tuntumassa Pöyliöjärven rannalla.

Seuraavana päivänä kannattaa heti aamulla suunnata kutsutaksilla kohti Suomutunturia, josta löytyvät jopa 255 metrin korkeuteen yltävät monipuoliset laskettelurinteet. Nälän yllättäessä hurjapäisen laskettelun keskellä avun tarjoaa Suomutunturin monipuolinen ja nykyaikainen ravintolatarjonta. Mikäli sinulla on aikaa nauttia Kemijärven mahdollisuuksista pidempään, voit yöpyä Suomutunturin yhteydessä sijaitsevassa laadukkaassa hotellissa.

Saapuminen: Valitse hytillinen yöjuna Kemijärvelle ja saavu levänneenä perille. Kemijärven asemalta voit hypätä kätevästi yöjunan aikatauluihin sovitetun bussin kyytiin. Tarkemmat tiedot bussien aikatauluista ja hinnoista saat Matkahuollon sivuilta.

Lue lisää yö- ja autojunistamme

Auringonlasku tunturin huipulta ihasteltuna on upea näky.

Pyhä – Itä-Lapin hiihtokeskuksien helmi

Tämä sopivan kokoinen tunturikeskus sijaitsee Pyhä-Luoston kauniin kansallispuiston kupeessa. Pakkaa mukaasi reilusti seikkailumieltä ja tunturifiilistä, hyppää yöjunasta suoraan yhteysbussiin, ja olet perillä noin tunnissa. Olit sitten liikkeellä kokeneen talviurheiluseurueesi tai perheesi kanssa, tarjoaa Pyhä elämyksiä teille kaikille. Suunnatkaa suoraan monipuolisiin rinteisiin ja antakaa vauhdin viedä. Hurjapäisen laskettelun jälkeen voit levätä hetken kuuman juotavan äärellä katsoen samalla tunturin maisemia Huttutuvalla. Laskettelupäivän jälkeen on ihanaa levähtää lasikattoisessa Pyhä Igloos -huoneistossa ja ihastella kaunista tähtitaivasta. Parhaassa tapauksessa voit bongata taivaalla leiskuvia revontulia!

Seuraavana päivänä suosittelemme suuntaamaan koko porukan voimin upouuteen pulkkamäkeen tai laduille, joita on parhaimmillaan tarjolla jopa 150 kilometrin verran.

Talviurheilumahdollisuuksien lisäksi hiihtoloma Pyhällä on täynnä tapahtumia. Voit tarkistaa päivän vinkit, ja suunnata kohti uudenlaisia elämyksiä. Illan jo hämärtyessä lähde liikkeelle jalan ja hyppää kuomullisen maisemahissin kyytiin. Hissi kuljettaa sinut nopeasti ihastelemaan tunturin huipulta avautuvia maisemia.

Saapuminen: Valitse hytillinen yöjuna Kemijärvelle ja saavu levänneenä perille. Kemijärven asemalta voit hypätä kätevästi yöjunan aikatauluihin sovitetun bussin kyytiin. Tarkemmat tiedot bussien aikatauluista ja hinnoista saat Matkahuollon sivuilta.

Lue lisää yö- ja autojunistamme

Huom! Tarkistathan kohteiden tarkemmat tiedot, kuten aukioloajat ja hinnat, ennakkoon. Koronatilanne saattaa aiheuttaa rajoituksia.

Eetu PiilolaSisällöntuottaja
Eetu Piilola
Joka nappaa junan ravintolasta mukaansa kupillisen kahvia ja uskoo matkan olevan reissun paras osuus.

Osta lippusi yöjunaan

Saat autojunalipun valitsemalla auton matkustajavalikosta.

Meno
Paluu
Matkustajat, lisäpalvelut ja esteettömyys

Lisää luettavaa