Talven aktiiviloma Lapissa

Kiehtooko hiljaisuus, raikas ilma ja luonnossa vaeltaminen talvisessa Lapissa? Lapin lumon voi kokea myös pieninä pyrähdyksinä ja päiväpatikoinnit ja -hiihdot onnistuvat varmasti ilman aiempaa kokemusta.

1. Rovaniemi – joulun ihmemaa vuoden ympäri

Tähän joulumaahan löytää tiensä helposti ja turvallisesti raiteita pitkin. Matkusta oman hytin suojassa Rovaniemelle ja saavut perille aamulla levänneenä. Unet tulevatkin tarpeeseen, sillä Rovaniemi on täynnä aktiviteetteja. Reissussa levänneenä olet valmis valloittamaan tämän upean arktisen kaupungin jo heti ensimmäisestä päivästä alkaen.

Yöjunalla saavut Rovaniemelle aamulla. Jos et ehtinyt syödä ravintolavaunun aamupalaa omassa hytissäsi, kannattaa ensitöikseen suunnata Hostel Cafe Kotiin, Avataan uudessa välilehdessä nauttimaan herkullista ja edullista aamiaista. Toinen kahvilasuositus Rovaniemeen on perhekahvila Antinkaapo, Avataan uudessa välilehdessä, jonka pullia on maistettava Rovaniemellä käydessä. Kahviloiden lisäksi Rovaniemen ravintolatarjonta voi yllättää laajuudellaan. Esimerkiksi meksikolainen ravintola Yuca, Avataan uudessa välilehdessä on monien ylistämä eikä suotta. Täällä haluat illastaa, jos meksikolaiset maut ja viihtyisä ilmapiiri on mieleesi. Suhteelliseen uusi tuttavuus Rovaniemellä, viime vuonna avattu Gustav, Avataan uudessa välilehdessä, on yksinkertaisesti ihana. Kaunis miljöö ja drinkit houkuttelevat kohti lomatunnelmaa, myös menu on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Rovaniemen matkan odotetuin hetki on tietenkin joulupukin tapaaminen! Pääset joulupukin pajalle, Avataan uudessa välilehdessä kätevästi paikallisbussilla Rovaniemen keskustasta. Joulupukin voi tavata Napapiirillä joka päivä, joten vierailu on helppo sovittaa muuhun matkaohjelmaan.

Jos aikaa jää, kannattaa Rovaniemellä ehdottomasti reippailla myös upeassa luonnossa. Ota eväät mukaan ja tee päiväretki Kuninkaan laavulle tai tee kävely Ounasjoen rantaa pitkin. Rovaniemi on myös talviurheilusta kiinnostuneiden valinta, sillä niin laskettelurinteet kuin hiihtoladutkin ovat helposti saavutettavissa. Tutustu Ounasvaaran aktiviteettitarjontaa, Avataan uudessa välilehdessä

Pääset Rovaniemelle etelästä näppärästi yöjunalla. Tutustu yöjuniin ja niiden palveluihin

2. Elämysten Ylläs

Ylläksellä voi tosiaan saada kaiken. Maailman puhtaimmasta ilmasta vauhdin huumaan ja ihaniin aamiaisvohveleihin.

Asema: Hyppää junaan ja jää pois Kolarin asemalla, josta pääset Ylläkselle bussilla 35 kilometrin matkan.

Aktiviteetit: Lyhyt päiväpatikointi tai hiihtolenkki onnistuu hyvin kokemattomaltakin ilman sen kummempia erävarusteita. Muista eväät - niitä on ihana nauttia laavulla ja taukopaikoilla!

Lue lisää patikoinnista ja retkeilystä, Avataan uudessa välilehdessä

Ylläs on talviurheilijan paratiisi. Perinteisten talviurheilujen lisäksi voit kokeilla myös talvipyöräilyä. Vuokraa pyörä paikan päällä, Avataan uudessa välilehdessä tai ota mukaan oma, sekin kulkee hyvin mukana junassa. Päivän päätteeksi voit pulahtaa avantoon pimenevässä illassa ja saunoa itsesi lämpimäksi. Jos hyvä tuuri käy, pääset myös nauttimaan revontulien lumosta. Suuntaa katseesi taivaalle erityisesti iltayhdeksän ja aamuyön tuntien välillä, sillä revontulet näkyvät tilastollisesti parhaiten keskiyön aikoihin. Näin talvella Ylläs tarjoaa myös lukuisia muita elämyksiä, joista voit lukea lisää Ylläksen sivuilta, Avataan uudessa välilehdessä.

Yöpyminen: Mieli lepää 306 metrin korkeudessa olevan Lapland Hotels Saagan , Avataan uudessa välilehdessäkylpylän lämmössä. Hyvin nukutun yön kruunaa herkullinen aamiainen vohveleineen!

Vinkki: Yöjunan oman hytin rauha on miellyttävä ja turvallinen tapa matkustaa. Olet levänneenä perillä, ja iltapalan sekä aamiaisen voit nauttia tunnelmallisessa ravintolavaunussa.

3. Maailmanluokan alppikylä Levillä

Levillä kaikki tarvittava on lähellä. Täällä saat kokea sekä Lapin luonnon rauhan, että mukavan kylätunnelman.

Asema: Kolari. Leville pääset jatkamaan 85 km bussilla tai omalla autolla. Oman auton saat mukaan autojunaan. Voit mennä myös Rovaniemen asemalle ja sieltä 2,5 h bussilla.

Aktiviteetit: Kätkätunturin pääset valloittamaan jo muutamassa tunnissa, reippailijan palkitsevat huipun laavunuotio ja huikaisevat maisemat. Lue lisää Kätkätunturista, Avataan uudessa välilehdessä

Porrastreeniä tarjoaa Koutalaen 766 porrasta, lähtö kylpylähotellin luota. Portaiden yläpäässä odottaa maukas lepotauko maisemakahvila Spiellassa. Levillä on myös lukematon määrä erilaisia upeita talviaktiviteetteja, voit tutustua niihin täällä, Avataan uudessa välilehdessä. Muun muassa All Huskies -koiratarhan uteliaat ja lempeät koirat valloittavat varmasti sydämesi. Tänne tarvitset autokyydin, matkaa Levin keskustasta on 20 minuuttia.

YöpyminenLapland Hotels Sirkantähti, Avataan uudessa välilehdessä, joka sijaitsee keskellä kaunista alppikylää.

Ruoka: Kafét:issa nautit monenlaista aamiaista läpi päivän, Pannukakkutalossa puolestaan on tarjolla suolaisia ja makeita pannareita.

Vinkki: Yöjunan oman hytin rauha on miellyttävä ja turvallinen tapa matkustaa. Olet levänneenä perillä, ja iltapalan sekä aamiaisen voit tilata omaan hyttiisi.

Jos oikein kunnolla innostut Levistä, niin mikset jäisi sinne etätöihin, Avataan uudessa välilehdessä? Lapin keskuksissa on nyt toimiva 5G-verkko joten etäyhteydet kyllä toimivat!

Tutustu yöjuniin ja osta lippusi Lappiin

Minne matkustetaan?

Lisää

Lisää luettavaa

Uusilla raiteilla

8 syytä tehdä lippuostokset kirjautuneena

Moni meistä harmittelee, kun suunnitelmiin tulee muutoksia ja matka on kerrankin varattu ajoissa. Ajatus matkan uudelleen järjestelystä ei houkut…

Lue juttu
Matkalla kotimaassa

6 vinkkiä yöjunaan lasten kanssa

Yöjunan kyydissä koko perhe matkustaa mukavasti perille. Pitkä matka taittuu huomaamatta touhuten ja hyvien yöunien siivittämänä. Nappaa tästä la…

Lue juttu
Arjen matkat

Miksi taittaa työmatkat junalla?

Mitä jos aloittaisit aamusi rentouttavalla junamatkalla. Juna tarjoaa sinulle omaa aikaa, rauhallisen startin päivään ja huolettoman tavan matkat…

Lue juttu