Gå till innehållet

Bättre vardag med tåg

Ge din bil en ledig dag

Bekanta dig med tågresans fördelar

Ge din bil en ledig dag nu och då och ge tåget en chans. Samtidigt får du mer egen tid samt sparar på restiden och i bästa fall även på resekostnaderna. Dessutom tackar naturen för ditt gröna val.

Gör det bra för dig med tågresor.
Bekanta dig med tågresans fördelar

Jämför kostnaderna för bil och tåg och hitta den biljett som passar dig bäst


Periodbiljetten är det förmånligaste alternativet för dig

När du reser med tåg i stället för bil sparar du:

Priset på tågbiljetten har beräknats enligt en periodbiljett för 180 dagar. Priset på tågbiljetten har beräknats enligt en seriebiljett för 100 resor. Priset på tågbiljetten har beräknats enligt priset på den förmånligaste enkelbiljetten.

Bilkostnaderna grundar sig på en kalkylmässig uppskattning. Bilens bränslekostnader har beräknats enligt det genomsnittliga bränslepriset för de senaste tre månaderna och den genomsnittliga förbrukningen med värdet 5,8 l/100 km. Bilens underhållskostnader inkluderar skatter, försäkringar och servicekostnader. Källa "Car Cost Index 2021" (LeasePlan Corporation N.V.). Kostnaderna inkluderar inte inköpspris, avskrivningar eller parkeringskostnader.

Köp en periodbiljett

Hur har priserna beräknats?

I jämförelsen används priset på en enstaka biljett från en seriebiljett för 100 resor. Bränslepris- och förbrukningsdata har hämtats från Transport- och kommunikationsverket Traficoms beräkning (hämtad 11.11.2021). Bränsleprisberäkningens körsträcka har hämtats med Google Maps-programmet mellan avgångs- och destinationsstationerna.

Klimatkalkylator

Varför tåg?

Bäste bilist, vi vet att din bil är dig kär. Vi uppmuntrar dig att pröva på att åka med tåg till vardags eller på semestern. Du kanske blir överraskad!

Du sparar pengar med tågresor

Tågresor är ofta förmånligare än att åka med egen bil.

Läs mer

Snabbare tågresor

Utöver att kunna koppla av på tåget och fokusera på vad du gillar att göra kan du i bästa fall även spara tid när du åker tåg!

Läs mer

Du får mer egen tid

När du inte behöver köra kan du i lugn och ro koncentrera dig på dina egna aktiviteter.

Läs mer

Ett grönt val

Byt helt till el, välj tåget! Tåget är alltid ett kolneutralt val.

Läs mer

Går dina vardagsresor med tåg?

Gör vardagens resor bekvämare och välj tåg. Våra mångsidiga biljetter och tjänster som ger extra komfort garanterar en lyckad resa.

Visa alternativen

Fortsätt din resa med HRT

När din resa börjar eller slutar i HRT-området kan du behändigt ta dig till eller från stationen med HRT. Du kan köpa HRT:s enkelbiljett från appen VR Matkalla i samband med din tågbiljett och har sålunda HRT:s omfattande nätverk av fortskaffningsmedel till ditt förfogande.

Koldioxidavtrycket för dina resor

Appen VR Matkalla summerar din reseinformation och berättar hur mycket grönare ditt val är när du reser med tåg. Kolla in dina uppgifter i appen!

Parkering i huvudstadsregionen

Med hjälp av anslutningsparkeringen är det allt lättare att göra arbets- eller veckoslutsresor! Lämna bilen vid anslutningsparkeringen. När du har köpt en tågbiljett kan du parkera gratis eller mycket förmånligt i upp till 48 timmar vid angivna tågstationer i huvudstadsregionen.

Från grönt tåg till grön bil

Tåg- och bilresor kan nu kombineras på ett helt kolneutralt sätt. Som tågresenär har du tillgång till en sambrukad elbil till förmånspris i Helsingfors. Kör så länge och så långt du vill, och gör så många uppehåll som du vill. Du reser hela vägen bekvämt, flexibelt och helt kolneutralt.

Res smidigt med resekedjor

SMIDIGT FRÅN DÖRR TILL DÖRR

Resekedjan är en resa som består av flera olika transportsätt. Du kan till exempel välja ett fjärrtåg och fortsätta med lokaltrafikens buss, hyrbil eller taxi. Rör dig smidigt från dörr till dörr.

Läs mer om resekedjor

Varför välja tåget?

Du sparar pengar med tågresor

Tågresor är ofta förmånligare än att åka med egen bil. Särskilt när man reser med en seriebiljett är priset på en enskild resa oftast förmånligare än privatbilism, då priset på tågbiljetten jämförs med priset på det bränsle som förbrukas på samma resa – för att inte tala om bilens övriga kostnader.

Kontrollera ruttspecifika prisjämförelser

Tillbaka till början

Med tåg kommer du snabbare fram

Bland annat på dessa sträckor är tåg ett mycket snabbare sätt att resa än bil:

  • Helsingfors–Seinäjoki
  • Villmanstrand–Helsingfors
  • Helsingfors–Joensuu
  • Kuopio–Helsingfors

Du sparar också tid när du inte behöver leta efter en ledig parkeringsplats i din destination!

Tillbaka till början

Egen tid

Du kan rikta dig in på den kommande arbetsdagen eller gå igenom dagens e-postmeddelanden med en kopp kaffe. Å andra sidan kan du koppla av och till exempel titta på ett avsnitt av din favoritserie, sticka en strumpa eller ta en tupplur.

När du reser med tåg behöver du inte ta en kaffepaus vid bensinstationen. Du kan i lugn och ro njuta av vad restaurangvagnen har att erbjuda samtidigt som din destination närmar sig.

Tillbaka till början

Med tågresor sparar du på miljön

Byt till endast eldrift! Av våra tåg drivs 95 procent med el och vi upphäver för de återstående 5 procenten genom att investera i projekt som minskar mängden utsläpp och ökar antalet kolsänkor. När du väljer tåg gör du ett grönt val som naturen tackar för.

Du kan bekanta dig närmare med tågresornas betydelse för bekämpningen av klimatförändringen på vår sida om miljöansvar.

Tillbaka till början

Se tidtabellerna och köp en biljett

Ge din bil en ledig dag och koppla av redan under färden

Utresa
Retur
Passagerare, tilläggstjänster och tillgänglighet