Lemmikin kanssa juna­matkalle

Ota lemmikki mukaan

Lemmikit ovat tervetulleita junaan! Kaikissa junissamme on lemmikeille sallittuja paikkoja, joilla koirat, kissat ja muut lemmikkieläimet matkaavat sujuvasti omistajansa kanssa.

Lemmikit matkustavat junassa omistajansa jalkatilassa tai omalla paikalla.
Matkusta mukavasti lemmikin kanssa

Lemmikit viihtyvät junassa. Junassa on tilaa liikkua ja venytellä. Ilmastoidut vaunut pysyvät kesähelteilläkin mukavan viileinä. Junan kulku on tasaista, joten se on mukava matkustustapa myös helposti matkapahoinvoinnista kärsivälle lemmikille.

Koira matkustaa omalla istumapaikallaan VR:n kaukojunassa.
Lemmikki mukaan kaikille matkoille

Kaukojunaan saat lemmikkisi mukaan 4–8 eurolla matkan pituudesta riippuen. Lähijunassa lemmikit matkustavat maksutta. Lemmikit voivat matkustaa omistajansa kanssa vain lemmikkipaikoilla tai yöjunien lemmikkihyteissä.

Nainen ja kissa junamatkalla.

Minne matkustetaan?

Lisää

Tilaa ravintolavaunun herkut omalle paikallesi lemmikkivaunuun

VR matkalla -sovelluksesta

Voit tilata VR Matkalla -sovelluksesta ravintolavaunun ruoka-annoksia juomineen omalle istumapaikallesi. Löydät tilausmahdollisuuden suoraan sovelluksen etusivulta, valittavanasi on useita ravintolavaunun suosikkiannoksia.

Lisätietoa tilaamisesta

Ohjeet ja hinnat

Lemmikin kanssa IC-junissa, Pendolinossa ja taajamajunissa

Lemmikin kanssa VR:n lähiliikenteessä

Lemmikin kanssa yöjunissa

Kun juna on korvattu linja-autolla

Junamatkalle lemmikin kanssa?

Muista nämä:

  • Lemmikit matkustavat sekä kauko- että lähijunissa aina erikseen merkityillä lemmikkiosastoilla. Lemmikkejä ei saa viedä muualle junaan.
  • Jos matkustat lemmikin kanssa kaukojunassa, niin ostathan lemmikkipaikan samalla kertaa kuin oman lippusi. Jos lemmikilläsi ei ole omaa lemmikkipaikkaa, niin voit ostaa sen junassa konduktööriltä.
  • Opas-, avustaja- ja kuulokoirat saavat matkustaa millä tahansa matkustajaosastolla veloituksetta ja käydä myös ravintolavaunussa.
  • Lemmikkiä ei saa lähettää matkaan yksin. Matkan aikana lemmikkiä on valvottava koko ajan.
  • Koirat matkustavat kuljetushihnassa omistajansa jalkatilassa, muut lemmikit omissa kuljetuslaatikoissaan jalkatilassa.
  • Lemmikille kannattaa varata mukaan raikasta vettä ja juomakuppi.
  • Koira matkustaa mukavasti lattialla, kun otat sille mukaan pehmeän alustan.
  • Lemmikin kanssa ei valitettavasti saa käydä ravintolavaunussa, mutta voit tilata ravintolavaunun herkut omalle paikallesi VR Matkalla -sovelluksesta.

Junaan opaskoiran kanssa

Opas-, avustaja- ja kuulokoirat saavat matkustaa junassa ilman erillistä lemmikkimaksua.

Esteettömyys junamatkan aikana -sivun haitarivalikko, jossa on lisätietoa matkustamisesta opaskoiran kanssa., Avataan uudessa välilehdessä

Matkustatko sarjalipulla?

Voit ostaa lemmikille sallitun paikan VR Matkalla -sovelluksessa, palveluaseman lipunmyynnistä tai VR:n asiakaspalvelusta. Siirry asiakaspalvelu-sivulle.

Matkustatko sarjalipulla?