Hyppää sisältöön
Käytössäsi on vanhentunut selain
Suosittelemme käyttämään Firefoxin, Chromen, Safarin, Edgen tai Operan uusimpia versioita.
Junaliput

Peruutus­turva

Milloin peruutusturva kannattaa?

Peruutusturva tuo joustoa junamatkasi suunnitteluun. Voit peruuttaa matkasi, jos suunnitelmasi muuttuvat. Saat junalipun hinnan ja ostamiesi lisäpalveluiden hinnan takaisin, itse peruutusturvaa ei makseta takaisin.

Peruutusturva maksaa lipun lisäksi 5–19 € riippuen junamatkasi pituudesta.

Turvallisuutesi on meille tärkeää

Olemme koonneet vinkkilistan mahdollisimman turvalliseen junamatkustamiseen. Täältä löydät ajankohtaisimmat tiedot poikkeusajan junamatkustamisesta sekä usein kysytyt kysymykset.

Lisätietoa turvallisuudesta

Peruutusturva takaa joustavat matkasuunnitelmat

  • Peruutusturvan ansiosta voit peruuttaa junalippusi tai koko hyttisi ja saada matkan hinnan takaisin, kun suunnitelmasi muuttuvat.
  • Peruutusturvan hinta on 5–19 € matkustaja ja yhtä suuntaa kohden, riippuen junamatkasi pituudesta.
  • Voit ostaa peruutusturvan kertalippuihin istumapaikoille ja hyteille. Peruutusturva koskee aina koko hyttiä, sillä ei voi perua yksittäisiä paikkoja hytistä.
  • Voit ostaa peruutusturvan hytin yhteyteen vr.fi-sivustolta ja VR Matkalla -sovelluksesta.

Tietoa peruutusturvasta

Peruutusturva maksaa 5–19 euroa lippua ja yhtä suuntaa kohden, riippuen matkasi pituudesta. Peruutusturvasta ei myönnetä alennuksia.

Peruutusturva on ostettava junalipun oston yhteydessä. Voit ostaa peruutusturvan:

  • Vr.fi-sivustolta ja VR Matkalla -sovelluksesta lipun oston yhteydessä
  • Palveluasemien lipunmyynnistä
  • Puhelimitse VR:n asiakastuesta p. 0800 166 888 (ma–pe klo 5–22, la–su sekä arkipyhinä klo 7–22, numero on maksuton)
  • R-kioskeilta

Peruutusturva maksetaan junalipun oston yhteydessä. Peruutusturvaa ei ole mahdollista ostaa jälkikäteen.

Peruutus onnistuu kätevästi vr.fi-sivustolla, kirjaudu sisään ja klikkaa Omat liput -kohtaa, sieltä löydät Peru matka -kohdan. Ellet ole kirjautunut sisään, voit perua matkasi ennen junan lähtöä lomakkeella, palveluasemien lipunmyynnissä sekä puhelimitse VR:n asiakastuessa p. 0800 166 888 (ma–pe klo 5–22, la–su sekä arkipyhinä klo 7–22, numero on maksuton).

Matkan peruutus onnistuu myös VR Matkalla -sovelluksessa. Mikäli matkallesi on varattu hytti, voit perua sovelluksessa toistaiseksi ainoastaan päiväjunien hyttejä.

Voit peruuttaa R-kioskilla ostetut liput R-kioskilla.

Peruutustilanteessa lipun hinta ja ostetut lisäpalvelut maksetaan takaisin. Huomaathan kuitenkin, että peruutusturvan hintaa ei hyvitetä.

Voit hakea takaisinmaksua lomakkeella, palveluasemien lipunmyynnistä tai puhelimitse VR:n asiakastuen kautta p. 0800 166 888 (avoinna ma–su klo 5–22, numero on maksuton).

R-kioskilta ostettujen lippujen osalta voit hakea takaisinmaksua R-kioskilta.

Yö- ja autojunat

Voit peruuttaa yöjunan kertalipun, jos olet ostanut lipun yhteydessä peruutusturvan. Autojunapaketin yhteyteen ei voi hankkia peruutusturvaa, mutta voit peruuttaa autojunapaketin viimeistään 7 vrk ennen lähtöä. Peruutusmaksu on 10 % lipun hinnasta.

Pohdituttaako peruutus­turva?

Peruutusturva on järkevä valinta etenkin silloin, kun junaliput ovat kalliit ja harmittaisi, jos ne jäisivätkin käyttämättä. Matkan peruuntuessa peruutusturvan hinta on pieni ja se saattaa tuoda suuren säästön.

Huomioi
Osta peruutusturva samalla kun ostat junalipun