Hyppää sisältöön

Retkeilijän unelmareitti

Talvinen Suomi on retkeilijän loputon aarreaitta, jonka mahdollisuudet yllättävät kokeneemmankin seikkailijan. Pakkaa rinkkasi ja hyppää junan kyytiin.

Retkeilijän reitti sopii kaikille seikkailunnälkäisille. Jos kahvi maistuu mielestäsi parhaimmalta nuotion äärellä nautittuna, hanki taskuusi junalippu ja lähde seikkailulle neljään upeaan luontokohteeseen.

Täydellinen retkeilyreitti kulkee Kolille Vuonislahden kautta. Matka taittuu Parkanon Seitsemisen, Hämeenlinnan Evon ja Päijänteen sekä Kouvolan Repoveden lävitse.

Parkanon Paroonin taival

Paroonin taival on noin 30 km pituinen vaellusreitti, joka alkaa kätevästi Parkanon rautatieasemalta. Reitti kulkee keskustan läpi ja sisältää vaihtelevia maisemia ja maastoja. Paroonin taival päättyy Seitsemisen kansallispuiston luontokeskukseen, jonka palveluihin kuuluu mm. Kahvila-Ravintola Kettis. Vaellusreitin varrelta löytyy kaksi laavua ja yksi autiotupa, joissa yöpyminen onnistuu hyvien varusteiden kera vallan mainiosti.

Vaihtoehtoisesti voit myös suunnata suoraan Seitsemisen kansallispuiston monipuolisille reiteille. Noin 26 km matka Seitsemiseen taittuu pyörällä tai kätevästi taksin kyydissä. Koulupäivinä rautatieaseman ja Seitsemisen kansallispuiston välillä liikennöi myös linja-auto.

Hämeenlinna, Evo ja Päijänne

Päijänne on yksi Suomen suurimmista järvistä, jossa on myös lukuisia saaria. Evon reitit ovat helppokulkuisia, ja ne sopivat niin aloittelijalle kuin kokeneelle retkeilijälle. Niemisjärven luontopolku on noin kolmen kilometrin pituinen, ja se esittelee niin vanhaa aarnimetsää kuin luonnontilaista suotakin. Evolla on mahdollisuus yöpyä teltassa tai vuokramökissä. Hämeenlinnan rautatieasemalta Evoon pääsee, kun vaihtaa junasta bussin kyytiin.

Kouvolan Repovesi

Repoveden kansallispuisto on suosittu patikointikohde, josta löytyy yhteensä noin 45 kilometriä merkittyjä reittejä. Reittien pituudet vaihtelevat vajaasta neljästä kilometristä 26 kilometrin pituisiin vaelluksiin. Repoveden luonto on jylhän vuoristoista, ja kokeneille vaeltajille onkin tarjolla reittejä, joissa on haastavia nousuja. Hyvällä tuurilla voit bongata punaruskean ketun pesässään, katseilta piilossa. Kouvolasta Repovedelle pääset helposti, kun hyppäät bussin kyytiin asemalta.

Vuonislahden kautta Kolille

Vuonislahti on sympaattinen pieni kylä Lieksassa. Talvella matkaa Vuonislahden rautatieasemalta Kolille voi jatkaa jäätietä pitkin. Ennen matkan jatkamista kannattaa kuitenkin tutustua Vuonislahden luontopolkuihin ja nähtävyyksiin. Vuonislahden kävelykatu ja Paaterin polku ovat reittejä, joissa on komeita näkymiä viereiselle Pielisjärvelle.

Huom! Tarkistathan kohteiden tarkemmat tiedot, kuten aukioloajat ja hinnat, ennakkoon. Koronatilanne saattaa aiheuttaa rajoituksia.

Osta lippusi retkeilijän reitille

Meno
Paluu
Matkustajat, lisäpalvelut ja esteettömyys

Lisää luettavaa