Hyppää sisältöön

Retkeilijän unelmareitti

Viime vuosina se on viimeistään todistettu: Suomi on retkeilijälle loputon aarreaitta. Pakkaa rinkkasi puolilleen ja hyppää junan kyytiin!

Retkeilijän reitti sopii kaikille seikkailunnälkäisille. Jos kahvi maistuu mielestäsi parhaimmalta nuotion äärellä nautittuna, hanki taskuusi junalippu ja lähde seikkailulle neljään upeaan luontokohteeseen.

Täydellinen retkeilyreitti kulkee Kolille Vuonislahden kautta. Matka taittuu Parkanon Seitsemisen, Hämeenlinnan Evon ja Päijänteen sekä Kouvolan Repoveden lävitse.

Parkanon Seitseminen

Seitsemisen kansallispuistossa on vaellusreittejä muutamasta kilometristä aina muutaman kymmenen kilometrin pituisiin reitteihin. Myös pyöräilijöille löytyy sopivia reittejä noin 40 kilometrin edestä. Seitsemisen saloseudulla pääsee halutessaan tutustumaan myös Koveron kruununmetsätorppaan, joka vaalii perinteistä kulttuurimaisemaa vanhan ajan keinoin.

Seitsemiseen pyöräilee Parkanon asemalta noin 26 kilometriä. Vaihtoehtoisesti asemalta voi hypätä myös bussin kyytiin.

Hämeenlinna, Evo ja Päijänne

Päijänne on yksi Suomen suurimmista järvistä, jossa on myös lukuisia saaria. Päijänne onkin melojalle erinomainen kohde, mutta kansallispuistoon pääsee tutustumaan myös jalan. Evon reitit ovat helppokulkuisia, ja ne sopivat niin aloittelijalle kuin kokeneelle retkeilijälle. Niemisjärven luontopolku on noin kolmen kilometrin pituinen, ja se esittelee niin vanhaa aarnimetsää kuin luonnontilaista suotakin. Evolla on mahdollisuus yöpyä teltassa tai vuokramökissä.

Hämeenlinnasta Evoon pääsee, kun vaihtaa junasta bussin kyytiin.

Kouvolan Repovesi

Repoveden kansallispuisto on suosittu patikointikohde, josta löytyy yhteensä noin 45 kilometriä merkittyjä reittejä. Reittien pituudet vaihtelevat vajaasta neljästä kilometristä 26 kilometrin pituisiin vaelluksiin. Repoveden luonto on jylhän vuoristoista, ja kokeneille vaeltajille onkin tarjolla reittejä, joissa on haastavia nousuja. Hyvällä tuurilla voit bongata punaruskean ketun pesässään, katseilta piilossa.

Kouvolasta Repovedelle pääset helposti, kun hyppäät bussin kyytiin asemalta.

Vuonislahden kautta Kolille

Vuonislahti on sympaattinen pieni kylä Lieksassa. Kesäisin Vuonislahdelta on hyvät kulkuyhteydet Kolille vesibussilla. Talvella matkaa voi jatkaa jäätietä pitkän. Ennen matkan jatkamista kannattaa kuitenkin tutustua Vuonislahden luontopolkuihin ja nähtävyyksiin. Vuonislahden kävelykatu ja Paaterin polku ovat reittejä, joissa on komeita näkymiä viereiselle Pielisjärvelle.

Uusimmat artikkelit