Hyppää sisältöön

Junalla joulun viettoon

Joulun tunnelma löytyy matkalla

Juna kuljettaa edullisesti joulun viettoon sekä lähelle että kauas. Anna lomatunnelman valloittaa jo junassa – matkalla on aikaa ottaa hetki itselle.

VR Matkalla -sovellus on paras matkakaveri. Sovelluksesta ostat kätevästi liput ja saat ajankohtaista tietoa matkasi kulusta.
Tutustu ja lataa

Minne haluat matkustaa?

Meno
Paluu
Matkustajat, lisäpalvelut ja esteettömyys
Hae matkoja

Vinkkilista yöjunaan

Olemme koonneet vinkkilistan yöjunamatkustajalle, listassa on parhaat ja hyväksi havaitut vinkit onnistuneeseen matkaan.

Lue vinkit yöjunaan

Oma hytti tai tyhjä viereinen paikka

Haluatko matkustaa mukavan väljästi? Nyt voit varata 2, 4 tai 6 hengen hytin käyttöösi tai tyhjän paikan viereesi.

Lue lisää

Tunnelmoi ravintolavaunussa

Ravintolavaunujen tunnelma on ainutlaatuista, ja matkanteko sujuu rattoisasti ravintolavaunun herkuista nauttien. Joulun aikaan tarjolla on myös kotimaisen pientuottajan leipomia joulutorttuja. Voit myös tilata tai noutaa ravintolavaunun tuotteita omalle paikallesi.

Tervetuloa tavaravaunuun

Tavaravaunu on VR:n tuotteiden oma verkkokauppa. Valikoimastamme löydät esimerkiksi pienten junamatkustajien suosikiksi nousseen VR-kuosisen Brio-junan, Junatontun jouluyllätys -paketin sekä muita tuotteita, jotka ovat oivallisia lahjaideoita.

Joulun junat ja asemat

Bongaa tonttu tai hassunhauska junakuulutus, nautiskele glögiä asemalla, joulukarkkeja junassa tai kuvaa itsesi Rovaniemellä joulupukin seurassa. Ilahdutamme joulunajan matkaajia monin eri tavoin ja toivotamme sinut tervetulleeksi joulun juniin!

Yöjunassa lasten kanssa

Matka yöjunassa on seikkailu perheen pienimmille. Olemme koonneet vinkkejä onnistuneeseen yöjunamatkaan lasten kanssa.

Lue juttu lasten kanssa matkustamisesta

Aktiiviloma Lapissa

Kiehtooko hiljaisuus, raikas ilma ja luonnossa vaeltaminen talvisessa Lapissa? Lapin lumon voi kokea myös pieninä pyrähdyksinä ja päiväpatikoinnit ja -hiihdot onnistuvat varmasti ilman aiempaa kokemusta.

Lue juttu

Aikataulut

Rataverkkomme kattaa koko Suomen, täältä näet junien aikataulut.

Tutustu aikatauluihin

Meteorologin vinkit revontulien näkemiseen

Moni lähtee Lappiin varta vasten revontulien takia. Meteorologi Markus Mäntykannas jakoi meille vinkkejä, miten matka kannattaa järjestää, jos tahdot päästä katsomaan revontulia.

Lue juttu

Taksikyydillä Pasilan autojuna-asemalta yöjunalle

Jouluylläri: Shuttle-taksipalvelu

Pasilasta matkaan lähteville yöjunamatkustajille tarjotaan 17.-23.12. shuttle-taksikyyti autojuna-asemalta Triplaan odottelemaan junan lähtöä. Maksuttoman jouluyllärin tarjoaa kanssamme yhteistyössä Lähitaksi.

Lue lisää shuttle-taksipalvelusta

Nyt joulun matkatavarat entistä helpommin mukaan

VR:n ja Lähitaksin joulupalvelu

VR ja Lähitaksi ilahduttavat asiakkaitaan uudenlaisella palvelulla! Joulun yöjunien matkustajat voivat kokeilla matkatavarapalvelua, joka tekee suurien matkatavaroiden kanssa matkustamisesta entistä helpompaa.

Tutustu joulun matkatavarapalveluun!

Yöjunat

Anna Lapin valloittaa! Nyt voit ostaa yöjunamatkoja elokuulle 2022 asti, oma hytti alkaen 49 €, suihkulliset hytit alkaen 69 €.

Tutustu yöjuniin

VR ja Joulupukkisäätiö

Jouluun kuuluvat hyvän mielen teot ja muiden auttaminen

VR tukee Joulupukkisäätiötä ja säätiön tekemää hyväntekeväisyystyötä sekä tätä kautta monien muiden järjestöjen toimintaa, jotta tärkeä apu kohdistuisi juuri oikeisiin tarkoituksiin. Tänä vuonna Joulupukkisäätiö tukee SOS-Lapsikylän Apuu-chatin toimintaa.

Musat lomareissuun

Apulanta kokosi reissuille timanttisen soittolistan Spotifyyn. Ei muuta kuin luurit korville ja matkamusat raikaamaan – tämä soittolista tuo takuuvarman lomafiiliksen!

Kuuntele listaa Spotifyssa

Käytännön vinkit autojunaan

Autojuna vie sinut sekä autosi tai moottoripyöräsi Suomen päästä päähän. Mitä tulisi huomioida ennen matkaa ja autojuna-asemilla? Lue tästä vinkit onnistuneeseen ja mukavaan matkaan.

Lue juttu

Paras matkakaverisi talviloman reissuihin

VR Matkalla -sovellus on aina taskussasi!

Sovelluksessa liput pysyvät tallessa ja saat ajankohtaista tietoa matkasi kulusta.

Linkki Google Play -sovelluskauppaanLinkki Apple App Store -sovelluskauppaan