Junalla joulutorille

Junalla jou­lu­to­rille

Joulun tunnelmointi ja joululahjojen etsintä on helppoa joulutoreilla. Listasimme viisi parasta joulutoria, joihin pääset helposti junalla.

1. Tampereen Joulutori 2.–22.12.2023

Tampere tunnetaan upeista jouluvaloistaan, mutta myös joulun tunnelmasta, joka valloittaa koko keskustan. Perinteikäs joulutori on avoinna lähes koko joulukuun, myös itsenäisyyspäivänä. Joulutorilta löydät lämmittävän Glögiravintolan ja Munkkikahvilan, joten lämpöiseen joulutunnelmaan virittäytyminen onnistuu myös pikkupakkasilla glögin ja munkkien voimin!

Tampereen Joulutori, Avataan uudessa välilehdessä täyttyy kauppiailla kotimaasta sekä joulutorien kotimaasta Saksasta. Käsityöläisten kojujen lisäksi torilla on monipuolista ohjelmaa joka päivä. Toritunnelmoinnin jälkeen on mukava jatkaa Manse-fiilistelyä kiertelemällä keskustan kauppahallissa ja poikkeamalla kävelymatkan päässä Finlaysonin alueella, josta löydät mm. Tallipihan puoteineen ja tapahtumineen., Avataan uudessa välilehdessä Joulutori sijaitsee Keskustorilla, jonne on Tampereen rautatieasemalta 10 minuutin kävelymatka helposti Hämeenkatua pitkin. Pääset kulkemaan Tampereella kätevästi myös paikallisliikenteessä, voit ostaa Nysse-lipun junalipun oston yhteydessä VR Matkalla -sovelluksesta.

Tampereen joulutorilla vierailee tottakai myös itse Joulupukki!

2. Tuomaan Markkinat Helsingissä 1.–22.12.2023

Helsingin Senaatintori täyttyy kojuista sekä jouluisesta ohjelmasta joulukuun ensimmäisenä päivänä. Jos joulumielesi on vielä hukassa ja lahjaideat levällään on Tuomaan Markkinat, Avataan uudessa välilehdessä mainio veto. Kojuja on torin täydeltä ja suomen lisäksi saatat kuulla puheensorinaa monilla eri kielillä. Markkinoilla on monipuolinen ohjelmakattaus, laadukkaita artesaanituotteita, herkkuja joulupöytään sekä ilmainen karuselli lapsille.

Tuomaan Markkinoiden karuselli kieputtaa joulutunnelmaan lapsia.

Apostoli Tuomaan mukaan nimetyt markkinat levittäytyvät Helsingin tuomiokirkon, Avataan uudessa välilehdessä viereen, joten voit kurkistaa samalla reissulla tähän kansainväliseen turistikohteeseen. Senaatintorin läheisyydestä löydät myös parhaat palat menneisyyden lumosta, tänne saksalaissyntyinen arkkitehti Carl Ludwig Engel alkoi suunnittelemaan keskustan keskeisiä rakennuksia vuonna 1816.

Torin vierestä voit puikkelehtia kapeita mukulakivikatuja pitkin kohti Kauppatoria, matkan varrella on pikku putiikkeja joka makuun. Kauppatorin laidalla iloa elämään tuo mm. Allas Sea Pool saunoineen ja uima-altaineen, maailmanpyörä sekä mieltä hellivä merinäköala. Kauppatorin rannalta voit hypätä vielä Suomenlinnan lauttaan, HSL-lipun osto lauttaan onnistuu VR Matkalla -sovelluksesta junalipun oston yhteydessä.

Pääset Helsinkiin helposti junalla ja jos haluat suhautella taksilla pitkin kaupunkia, tarjoamme alennusta Lähitaksin käyttäjille. Rautatieasemalta on muutamien minuuttien kävely pitkin jouluvaloin koristeltua Aleksanterinkatua Senaatintorille, jossa joulutorin tunnelma jo odottelee. Tiesitkö muuten, että Aleksanterinkatu on ollut Suomen virallinen joulukatu jo vuodesta 1949?

Kuopion Joulutorilla säihkyy ja kimmeltää joulun taika.

3. Kuopion Joulutori 8.–21.12.2023

Kuopio mainostaa joulutoriaan Suomen kauneimpana, eikä ihme. Tämä Pohjois-Savon maakuntakeskus ja muikkuparatiisi satsaa joulutoriin savolaisella innolla ja lupsakkuudella. Torilta voit bongata paikallisia tuotteita herttaisesti koristelluista joulumökeistä, maistella savolaisia herkkuja ja saada perheen pienimmät joulutäpinän valtaan – paikalla päivystävät joulupukki ja pukin muori, lisäksi hevoskaruselli kieputtaa alle kouluikäisiä joka päivä.

Kuopion Joulutorille, Avataan uudessa välilehdessä pääset junalla, tori sijaitsee kaupungin keskustassa ja rautatieasemalta on sinne noin 400 metrin kävelymatka. Joulutorin lisäksi kannattaa nautiskella myös keskustan ravintoloista, kahviloista sekä ostosmahdollisuuksista., Avataan uudessa välilehdessä Jos haluat yhdistää Kuopion retkeesi enemmänkin liikkumista, voit hankkia VR Matkalla -sovelluksen kautta paikallisliikenteen Vilkku-lippuja, vuokrata etuhintaisen vuokra-auton tai jatkaa matkaa asemalta etuhintaisella taksilla.

Tutustu etuhintaisiin palveluihin Kuopion rautatieaseman sivulla

Joulurauhaa on julistettu Turussa 1300-luvulta lähtien.

4. Turun Joulutori 25.11.–22.12.2023 ja Joulumarkkinat

Turku on tullut tunnetuksi joulurauhan julistuksesta, mutta tätä ennen Turussa tapahtuu paljon jouluisia juttuja. Joulutori levittäytyy keskelle Turkua, täysin uusitulle Kauppatorille. Torin tunnelma rakentuu ihmisten, valojen, musiikin sekä ruoan ja juoman ympärille.

Voit tehdä torilta yllättäviä löytöjä paikallisista tuotteista, haalia herkut joulupöytään ja virittäytyä ainutlaatuiseen tunnelmaan, josta saa kiinni vain Turussa. Joulutorilta voit kävellä jokirantaan ja jokirannasta Tuomiokirkon läheisyyteen Vanhalle Suurtorille, jossa ripaus keskiaikaa on yhä läsnä.

Vanhan Suurtorin joulumarkkinat järjestetään neljänä joulunalusviikonloppuna, 25.–26.11., 2.–3.12., 9.–10.12. ja 16.–17.12.2023. Jouluisten tuotteiden lisäksi tarjolla on musiikki-, teatteri- ja sirkusesityksiä, ja pukin pajalla pääset moikkaamaan Joulupukkia. Lue lisää Turun jouluisista tapahtumista täältä, Avataan uudessa välilehdessä

Pääset Turun rautatieasemalle Tampereen suunnasta, Kauppatorilla sijaitseva Joulutori on pienen kävelymatkan päässä. Helsingin suunnasta tulleiden asemana toimii ratatöiden vuoksi poikkeuksellisesti Kupittaa, Kupittaalta kävelet noin 15 minuuttia Tuomiokirkon ja Vanhan Suurtorin luo, jossa Joulumarkkinat vietetään. Voit myös napata alehintaisen Menevä-taksin asemalta.

Tutustu Turun rautatieasemaan ja VR:n etuhintaisiin palveluihin

Tutustu Kupittaan rautatieasemaan ja VR:n etuhintaisiin palveluihin

Jo vuonna 1901 rakennettu Oulun Kauppahalli on täynnä vanhanajan tunnelmaa ja jouluherkkuja.

5. Oulun Tiernatori 7.–22.12.2023

Oulun Tiernatori, Avataan uudessa välilehdessä rakentuu kaupungin sydämeen, Rotuaarille, tunnelmallisen Kauppahallin viereen. Tiernatori on Oulun oma joulutori, josta voit tehdä laadukkaita löytöjä pukinpussin täydeltä. Tori järjestetään tänä vuonna yhteistyössä Kädentaitajien lahjapajan kanssa, ja lisäksi Rotuaarille rakennetaan myös satumainen joulumetsä.

Tiernatori onkin mainio paikka piipahtaa koko perheen voimin ja samalla reissulla on kätevää tutustua Oulun keskustan monipuoliseen tarjontaan. Muistathan myös Oulun reissuihin kuuluvan ohjelmanumeron eli yhteiskuvan Torinrannassa pönöttävän toripoliisin kanssa! Voit lukaista Oulun ja Oulun seudun tapahtumista lisää Visit Oulun sivuilta, Avataan uudessa välilehdessä

Oulussa järjestetään myös todellisten joulufanien suosikkitapahtuma eli Joulumessut 2.-3.12.2023. Jouluntuoksuinen messuviikonloppu on pystytetty Pohjankartanoon ja tapahtuma on ilmainen. Messuilla on tiivistettynä todellista joulutoritunnelmaa, löydät sieltä paikallisia käsitöitä, jouluherkkuja ja yksilöllisiä lahjaideoita. Anna siis junan kuljettaa kohti Oulun joulua!

VR Matkalla -sovelluksesta voit ostaa junalipun yhteydessä paikallisliikenteen liput, ja jos haluat jatkaa matkaasi Oulun seudulle tai eteenpäin, tarjoamme mm. Hertzin vuokra-autoista edun.

Tutustu Oulun rautatieasemaan, etuihin ja jatkoyhteyksiin

Lisää vinkkejä joulun matkoihin saat täältä

Joulutorilla tavataan!

Minne joulutorille haluat matkustaa?

Lisää

Lisää luettavaa

Uusilla raiteilla

8 syytä tehdä lippuostokset kirjautuneena

Moni meistä harmittelee, kun suunnitelmiin tulee muutoksia ja matka on kerrankin varattu ajoissa. Ajatus matkan uudelleen järjestelystä ei houkut…

Lue juttu
Matkalla kotimaassa

6 vinkkiä yöjunaan lasten kanssa

Yöjunan kyydissä koko perhe matkustaa mukavasti perille. Pitkä matka taittuu huomaamatta touhuten ja hyvien yöunien siivittämänä. Nappaa tästä la…

Lue juttu
Arjen matkat

Miksi taittaa työmatkat junalla?

Mitä jos aloittaisit aamusi rentouttavalla junamatkalla. Juna tarjoaa sinulle omaa aikaa, rauhallisen startin päivään ja huolettoman tavan matkat…

Lue juttu