Gå till innehållet

Ta tåget till julen

Julstämningen hittar du på vägen

Vare sig din jul ligger nära eller längre borta, tar tåget dig dit till ett förmånligt pris. Låt semesterstämningen få fäste redan på tåget – på vägen har du tid att ha en stund för dig själv.

Appen VR Matkalla är ditt bästa resesällskap. I appen kan du enkelt köpa biljetter och få aktuell information om din resa.
Bekanta dig och ladda ner

Vart vill du resa?

Utresa
Retur
Passagerare, tilläggstjänster och tillgänglighet
Sök resor

Tipslista för nattåg

Vi har sammanställt en lista med tips för nattågspassagerare, listan innehåller de bästa och beprövade tipsen för en lyckad resa.

Läs tipsen för nattåg

Egen kupé eller en tom plats bredvid

Vill du resa med mer utrymme? Nu kan du boka en kupé för 2, 4 eller 6 personer eller en tom plats bredvid dig.

Läs mer

Stämningsfullt i restaurangvagnen

Stämningen i restaurangvagnen är unik och resan blir trivsammare när man njuter av restaurangvagnens delikatesser. Kring julen bjuder restaurangvagnen också på jultårtor som bakats av en liten inhemsk tillverkare. Du kan också beställa eller hämta restaurangvagnens produkter till din plats.

Välkommen till godsvagnen

Godsvagnen är VR:s egen webbshop. I vårt urval hittar du till exempel barnens favorit, BRIO-tåget i VR:s färger, Tågtomtens julöverraskning-paketet och andra produkter som är utmärkta presentidéer.

Julens tåg och stationer

Spana in en tomte eller ett roligt utrop på tåget, avnjut glögg på stationen, julgodis på tåget eller fotografera dig själv med julgubben i Rovaniemi. Vi gläder julresenärer på många olika sätt och välkomnar dig till julens tåg!

På nattåg med barn

Att resa med nattåg är ett äventyr för de minsta i familjen. Vi har sammanställt tips för en lyckad nattågsresa med barn.

Läs mer om att resa med barn

Aktiv semester i Lappland

Längtar du efter tystnad, frisk luft och vandringar i naturen i ett vintrigt Lappland? Lapplands tjusning kan även upplevas i små doser, och korta vandringar och skidturer går bra även utan tidigare erfarenhet.

Läs artikeln

Tidtabeller

Vårt bannät omfattar hela Finland, här kan du se tågtidtabellerna.

Bekanta dig med tidtabellerna

Tips från en meteorolog för att se norrsken

Många åker till Lappland bara för norrskenet. Meteorologen Markus Mäntykannas gav oss tips på hur man ska ordna sin resa om man vill se norrsken.

Läs artikeln

Shuttletaxi från biltågstation till nattåg

Julens överraskning: Shuttletaxi

Vi erbjuder en gratis shuttletaxiservice från Böle biltågstation till Böle station åt våra biltågskunder på väg norrut 17–23.12. Denna serviceprovning är vår julöverraskning i samarbete med Lähitaksi.

Läs mer om shuttle-tjänsten

Nu är det ännu enklare att ta med sig julbagaget!

VR:s och Lähitaksis julservice

VR och Lähitaksi glädjer sina kunder med en ny slags tjänst! Passagerare på julens nattåg kan prova den nya bagagetjänsten som gör det enklare att resa med stort bagage.

Bekanta dig med julens bagageservice!

Nattåg

Låt Lappland förtjusa! Nu kan du köpa nattågsresor fram till augusti 2022, egen kupé från 49 €, kupéer med dusch från 69 €.

Tutustu yöjuniin

VR och Joulupukkisäätiö

Julen handlar om att göra gott och hjälpa andra

VR stödjer stiftelsen Joulupukkisäätiö och det välgörenhetsarbete som utförs av stiftelsen, liksom många andra organisationers verksamhet, så att viktigt stöd riktas till precis rätt ändamål. I år stöder Joulupukkisäätiö SOS-barnbyns Apuu-chattverksamhet.

Musik till semesterresan

Apulanta satte ihop en briljant spellista för resande på Spotify. Sätt på lurarna och tryck på play – den här spellistan ger dig garanterat semesterkänsla!

Lyssna på listan på Spotify

Praktiska tips för biltåget

Biltåget tar dig och din bil eller motorcykel från ena änden av Finland till den andra. Vad bör du tänka på innan du reser och på biltågstationerna? Här är några tips för en lyckad resa!

Läs mer

Ditt bästa resesällskap

VR Matkalla-appen är alltid i din ficka!

I appen har du biljetterna till hands och får aktuell information om din resa.

Länk till Google PlayLänk till Apple App Store