Gå till innehållet

Jullov: ta tåget till jullovet

Skolornas jullov 2023

Skolbarnen firar sitt välförtjänta jullov 23.12-8.1.2023. Låt semesterstämningen få fäste redan på tåget, på vägen har du tid att ha en stund för dig själv.

Det finns fortfarande plats på jultågen – köp din biljett i tid för att säkra din plats!
Köp din biljett

Vart vill du resa?

Utresa
Retur
Passagerare, tilläggstjänster och tillgänglighet

Mot jullovet

Vi är på en resa mot att njuta av traditioner – eller skapa helt nya, personliga sådana. På en resa för att åter möta dem som är kärast till oss. På en resa mot att bli överraskade. På en resa mot att överraska. Att glädjas och lugna ner oss. Att kika under granen, koppla av. Att göra nya rekord i filmer tittade, böcker lästa och chokladaskar tömda.

Vi vill önska alla våra kunder en fridfull adventstid!

Köp din biljett för julresan här

Tipslista för nattåg

Vi har sammanställt en lista med tips för nattågspassagerare, listan innehåller de bästa och beprövade tipsen för en lyckad resa.

Läs tipsen för nattåg

Extra komfort för din resa

Lite lyx och utrymme för resan i Ekstra-klassen, i restaurangvagnens övre våning, i din egen kupé eller med en ledig plats bredvid dig. På Pendolino- och IC-tågen finns också gratis wifi och eluttag för att ladda batterier.

Läs mer om extra komfort

Bagaget med

Vart kan man ha skidorna, barnvagnen, de stora resväskorna? Bagaget för julresan tar du behändigt med dig på tåget och våra konduktörer hjälper dig alltid på plattformen och ombord på tåget.

Läs mer om bagage

Praktiska tips för biltåget

Biltåget tar dig och din bil eller motorcykel från ena änden av Finland till den andra. Vad bör du tänka på innan du reser och på biltågstationerna? Här är några tips för en lyckad resa!

Läs mer

Stämningsfullt i restaurangvagnen

Stämningen i restaurangvagnen är unik och resan blir trivsammare när man njuter av restaurangvagnens delikatesser. Kring julen bjuder restaurangvagnen också på jultårtor som bakats av en liten inhemsk tillverkare. Du kan också beställa eller hämta restaurangvagnens produkter till din plats.

VR och jultomten

Julen handlar om att göra gott och hjälpa andra

VR stödjer stiftelsen Joulupukkisäätiö och det välgörenhetsarbete som utförs av stiftelsen, liksom många andra organisationers verksamhet, så att viktigt stöd riktas till precis rätt ändamål.

Aktiv semester i Lappland

Längtar du efter tystnad, frisk luft och vandringar i naturen i ett vintrigt Lappland? Lapplands tjusning kan även upplevas i små doser, och korta vandringar och skidturer går bra även utan tidigare erfarenhet.

Läs artikeln

Köp en biljett som present

Gläd en vän och köp en tågbiljett för ett besök hos dig! Du kan enkelt dela tågbiljetten du som du köpt till en annan passagerare med några klick.

Gör så här om du vill skicka biljetten vidare till din kompis:

  • Köp biljetten från vr.fi eller VR Matkalla- appen
  • Öppna e-postmeddelandet med biljetten som du fick efter ditt köp
  • Öppna biljetten och kopiera dess länk från webbläsarens adressfält
  • Du kan skicka länken, dvs. biljetten, vidare till exempel som ett sms
  • Allt klart! Nu kan din kompis hoppa på tåget med sin biljett

Nattåg

Låt Lappland förtjusa! Nu kan du köpa nattågsresor fram till augusti 2023, egen kupé från 44,50 €, kupéer med dusch från 62,70 €.

Läs mer om nattåget

Ditt bästa resesällskap

VR Matkalla appen är alltid i din ficka!

I appen har du biljetterna till hands och får aktuell information om din resa.