VR:n Ekstra-luokka sai Anne Kukkohovin toivomaan, että kotimatka olisi ollut pidempi.

Ekstra-luokka sai Anne Kukkohovin toivomaan, että kotimatka olisi ollut pidempi

Normaalisti Anne Kukkohovi nauttii autoilun tuomasta vapaudesta ja siitä, että saa itse istua kuskin paikalla. Välillä arkea kuitenkin helpottaa, kun valitseekin autoilun sijasta junan.

Anne Kukkohovi kulkee aika paljon autolla kotimaassa ja nauttii siitä.

– Autoilu ja junailu eivät sulje pois toisiaan, ja sitä paitsi nautin ratissa olemisesta. Pelkääjän paikalla en viihdy ja olen kärsinyt matkapahoinvoinnista jo pienestä pitäen. Merellä matkapahoinvointia ei onneksi ollut, Kukkohovi sanoo viitaten televisiossa näytettävään Atlantin yli -ohjelmaan.

– On kuitenkin tilanteita, jolloin junalla liikkuminen on autoilua helpompi vaihtoehto – ja edullisempi. Varsinkin työkeikat sijaitsevat usein kaupungeissa, joihin on nopeampi mennä Helsingistä suoraan junalla eikä silloin tarvitse huolehtia parkkipaikoistakaan. Junassa en myöskään voi pahoin samalla tavalla kuin autossa.

Kukkohovin junamatkat sujuvat joutuisasti töitä tehden

– Junamatkan aikana ei ole ongelmia ajankäytön kanssa. Yleensä mukanani on läppäri ja fiilailen tulevia työkeikkoja. Aika kuluu usein liiankin nopeasti, Kukkohovi kertoo.

– Ekstra-luokka sopi varsinkin työntekoon loistavasti ja siellä matkustaminen oli mukava kokemus. Ekstra-luokka oli hiljainen ja rauhallinen. Wifi-yhteyskin toimi ongelmitta.

Junalipun korottaminen Ekstra-luokkaan ei ole kallista, joten luokka sopii hintansa puolesta kaikille, jotka kaipaavat junamatkalla omaa rauhaa sekä tilaa työskennellä.

Ekstra-luokan tyylikäs miljöö teki vaikutuksen

Sisustus Ekstra-luokassa on kotimaista suunnittelua ja käytetyt materiaalit ovat laadukkaita sekä aikaa kestäviä.

– Junamatka oli luksusta kiireisen arjen keskellä. Miljöö oli tyylikäs ja freesi. Lisäksi IC-junien Ekstra-luokassa on erillinen tila, josta voi soittaa puheluita ja tämä takaa, että vaunu pysyy ihanan rauhallisena ja seesteisenä, Kukkohovi sanoo.

Kotimatka sujui ravintolavaunun yläkerrassa nopeasti

– Palvelu Ekstra-luokassa oli aivan ihanaa, Kukkohovi kiittelee.

– Tarjolla oli itsepalveluna kahvia ja teetä. Ravintolavaunun yläkerrassa oli vuorostaan pöytiintarjoilu. Kotimatkalla ehti töiden jälkeen rentoutua ja nauttia lasillisesta viiniä sekä seurustella matkaseuralaisten kanssa. Melkein toivoin, että junamatka olisi kestänyt pidempäänkin, Anne kertoo.

Tutustu Ekstra-luokan sekä ravintolavaunun yläkerran palveluihin ja varaa oma matkasi.

Minne olet matkalla?

Korota matkasi Ekstraan alk. 6,90 €.

Lisää

Lisää luettavaa

Matkalla kotimaassa

Kaunis, kauniimpi, Itä-Suomi

Itä-Suomi on laatutietoisen nautiskelijan paratiisi. Aina ei tarvitse matkata kaukomaille, sillä Itä-Suomesta löytyvät kaikki ainekset täydellise…

Lue juttu
Syksyinen lähijunaloma
Matkalla kotimaassa

Lähijunaloma

Houkutteleeko nopea maisemanvaihdos? Lisää kokemuksiisi helposti saavutettavat kohteet lähellä, sillä turistiksi voit lähteä myös lähijunalla. Ke…

Lue juttu
Matkalla kotimaassa

5 kotimaan lomakohdetta lapsiperheille

Etsitkö vinkkejä kotimaan matkailuun lasten kanssa? Elämykselliset ja edulliset perhelomat löytyvät kotimaasta etsitpä sitten helppoa luontokohde…

Lue juttu