Aktiiviloma

Kiehtooko hiljaisuus, raikas ilma ja luonnossa vaeltaminen? Lapin lumon voi kokea myös pieninä pyrähdyksinä ja päiväpatikoinnit onnistuvat varmasti ilman aiempaa kokemusta. Olemme koonneet sinulle helposti toteutettavia matkavinkkejä aktiivilomalle Lappiin ja Etelä-Pohjanmaan järvimaisemiin.

1. Elämysten Ylläs

Ylläksellä voi tosiaan saada kaiken. Maailman puhtaimmasta ilmasta vauhdin huumaan ja ihaniin aamiaisvohveleihin.

Asema: Hyppää junaan ja jää pois Kolarin asemalla, josta pääset Ylläkselle bussilla 35 kilometrin matkan. Tämän matkan taittaa myös pyörällä, jos sinulla on oma pyörä matkassa. Voit myös matkustaa Rovaniemen asemalle ja sieltä 2,5 h bussilla perille.

Aktiviteetit: Lyhyt päiväpatikointi onnistuu hyvin kokemattomaltakin ilman sen kummempia erävarusteita. Muista eväät - niitä on ihana nauttia laavulla ja taukopaikoilla!

Lue lisää patikoinnista ja retkeilystä

Ylläs on pyöräilijän unelma. Vuokraa pyörä paikan päällä tai ota mukaan oma, sekin kulkee hyvin mukana junassa. Päivän päätteeksi voit pulahtaa avantoon pimenevässä illassa ja saunoa päivän pölyt pois. Jos hyvä tuuri käy, pääset myös nauttimaan revontulien lumosta. Suuntaa katseesi taivaalle erityisesti iltayhdeksän ja aamuyön tuntien välillä, sillä revontulet näkyvät tilastollisesti parhaiten keskiyön aikoihin.

Yöpyminen: Mieli lepää 306 metrin korkeudessa olevan Lapland Hotels Saagan kylpylän lämmössä. Hyvin nukutun yön kruunaa herkullinen aamiainen vohveleineen! (Varaa koodilla PROMEM23 saat Lapland Hotels clubin jäsenenä 20 % alennuksen syysloman majoituksesta 9.10.–25.10.2020 välisenä aikana. Huoneita on myynnissä rajoitetusti. Etu koskee vain uusia varauksia).

Vinkki: Yöjunan oman hytin rauha on miellyttävä ja turvallinen tapa matkustaa. Olet levänneenä perillä, ja iltapalan sekä aamiaisen voit nauttia tunnelmallisessa ravintolavaunussa.

Junamatkan hinta: Helsinki – Kolari tai Helsinki - Rovaniemi kahden hengen hytissä alkaen 49 € / henkilö.

Retkeilyä tunturimaisemissa

2. Maailmanluokan alppikylä Levillä

Levillä kaikki tarvittava on lähellä. Täällä saat kokea sekä Lapin luonnon rauhan, että mukavan kylätunnelman. Ja mikä parasta, hiihtokausi alkaa jo lokakuun alussa, viime vuonna säilöttyjen lumien ansiosta.

Asema: Kolari. Leville pääset jatkamaan 85 km bussilla tai omalla autolla. Oman auton saat mukaan autojunaan. Voit mennä myös Rovaniemen asemalle ja sieltä 2,5 h bussilla.

Aktiviteetit: Kätkätunturin pääset valloittamaan jo muutamassa tunnissa, reippailijan palkitsevat huipun laavunuotio ja huikaisevat maisemat. Lue lisää Kätkätunturista

Porrastreeniä tarjoaa Koutalaen 766 porrasta, lähtö kylpylähotellin luota. Portaiden yläpäässä odottaa maukas lepotauko maisemakahvila Spiellassa. Jos portaat eivät innosta, laskemaan ja hiihtämään pääsee jo lokakuun alussa kun yksi rinne ja ilmainen 1,5km hiihtolatu avautuvat.

Tunnin automatkan päästä Levin keskustasta löydät todellisen helmen. Punaisen hiekkarannan ja vastarannalla komeilevan Pallastunturin. Lämmittelemään pääset rannalla sijaitsevaan autiotupaan. Hertzin vuokrauspiste löytyy keskustasta.

All Huskies -koiratarhan uteliaat ja lempeät koirat valloittavat varmasti sydämesi. Myös tänne tarvitset autokyydin, matkaa Levin keskustasta on 20 minuuttia.

YöpyminenLapland Hotels Sirkantähti, joka sijaitsee keskellä kaunista alppikylää. (Varaa koodilla PROMEM23 saat Lapland Hotels clubin jäsenenä 20 % alennuksen syysloman majoituksesta 9.10.–25.10.2020 välisenä aikana. Huoneita on myynnissä rajoitetusti. Etu koskee vain uusia varauksia).

Ruoka: Kafét:issa nautit monenlaista aamiaista läpi päivän, Pannukakkutalossa puolestaan on tarjolla suolaisia ja makeita pannareita.

Vinkki: Yöjunan oman hytin rauha on miellyttävä ja turvallinen tapa matkustaa. Olet levänneenä perillä, ja iltapalan sekä aamiaisen voit nauttia tunnelmallisessa ravintolavaunussa.

Jos oikein kunnolla innostut Levistä, niin mikset jäisi sinne etätöihin? Lapin keskuksissa on nyt toimiva 5G-verkko joten etäyhteydet kyllä toimivat!

Junamatkan hinta: Helsinki – Kolari kahden hengen hytissä alkaen 49 € / henkilö.

Levin upeat tunturimaisemat hurmaavat vaeltajat (kuva: Visit Levi).

3. Tuttu mutta tuntematon

Anna Alavuden ja Ähtärin yllättää! Tämä kaksikko on mainio reissukohde viikonlopuksi kaikkialta Suomesta ja sopii niin lapsille kuin aikuisillekin.

Asemat: Ähtäri, Ähtäri Zoo ja Tuuri.

Yöpyminen: Henkeäsalpaavan kaunis ja tyylikäs Vanha pappila Hetki. Mainitse varausta tehdessäsi ”Junaloma” ja saat aikaisemman sisäänkirjautumisen (klo 14) tai myöhäisemmän uloskirjautumisen (klo 14) sekä saunasta -50 %. Hetki on marraskuun kiinni. Lisää majoitusvinkkejä saat Visit Ähtärin sivuilta.

Aktiviteetit: Pörröiset ja herttaiset pandat valloittavat koko perheen. Eläinpuisto on monipuolinen päiväretkikohde, jossa voit kohdata ketun, karhun tai ahman yllättävänkin läheltä.

Aivan eläinpuiston vieressä on niin lapsille kuin aikuisillekin sopiva Flowpark-kiipeilypuisto. Kiipeilyjen jälkeen maistuu varmasti sauna ja huippukokki Tomi Björckin burgerit, niitä pääset nauttimaan Saunaravintola Kiulussa, joka on pienen kävelymatkan päässä kauniin Hankaveden rannalla. Järven ympärillä voit samoilla myös luontopoluilla ja nauttia rapsakan raittiista ilmasta.

Jos kaipaat luonnon rauhaan pidemmäksi aikaa, Zoon luota lähtee Arpaisten ulkoilureitti, jossa 4 km kohdalla on ensimmäinen laavu.

Alavudella sijaitsee kuuluisa Tuurin kyläkauppa – täällä kannattaa piipahtaa ainakin kerran elämässä, ihan vain jotta tiedät mistä puhutaan. Yön voit viettää linnamaisessa Hotelli Onnen Tähdessä Psst. Jos oikein tekee mieli repäistä, niin valitse huone 313 ja olet kuin Aurinkokuningas.

Vinkki: Päiväjunissa on kahden ja neljän hengen hyttejä, jossa voit matkustaa rauhassa ja turvallisesti omassa seurassa.

Junamatkan tarjoushinta: Helsinki – Ähtäri alkaen 17,20 €/ aikuinen, Ähtäri – Ähtäri Zoo alkaen 2,70 €, Ähtäri – Tuuri alkaen 2,70 €

Ähtärin eläinpuiston pandakarhut ovat uteliaita tyyppejä.

Minne matkustetaan?

Nyt pääset entistä edullisemmin junalomalle, katso tiedot tarjouksesta

Meno
Paluu
Matkustajat, lisäpalvelut ja esteettömyys

Uusimmat artikkelit