Peruutus­turva

Milloin peruutusturva kannattaa?

Peruutusturva tuo joustoa junamatkasi suunnitteluun. Voit peruuttaa matkasi, jos suunnitelmasi muuttuvat. Saat junalipun hinnan ja ostamiesi lisäpalveluiden hinnan takaisin, itse peruutusturvaa ei makseta takaisin. Matka tulee perua ennen junan aikataulunmukaista lähtöaikaa. Peruutusturva maksaa lipun lisäksi 5–19 € riippuen junamatkasi pituudesta ja se ostetaan junalipun oston yhteydessä.

Voit ostaa peruutusturvan myös pelkälle ajoneuvolle, hinta on 5,90–45,90 €. Ajoneuvon peruutus tulee tehdä 72 h ennen junan aikataulunmukaista lähtöä.
Tutustu ajoneuvon peruutusturvaan

Peruutusturva takaa joustavat matkasuunnitelmat

  • Peruutusturvan ansiosta voit peruuttaa junalippusi tai koko hyttisi ja saada matkan hinnan takaisin, kun suunnitelmasi muuttuvat.
  • Voit ostaa peruutusturvan kaukoliikenteen kertalippuihin istumapaikoille ja hyteille.
  • Peruutusturva ostetaan lipunoston yhteydessä. Sitä ei voi enää ostaa lipun ostamisen jälkeen tai lipun muuttamisen yhteydessä.
  • Itsepalveluna aktivoitu lippu katsotaan käytetyksi, eikä sitä ole enää mahdollista muuttaa tai peruuttaa. Lue lisää, Avataan uudessa välilehdessä

Istumapaikat (kertaliput)

  • Peruutusturvan hinta on 5–19 € matkustajaa ja yhtä suuntaa kohden, riippuen junamatkasi pituudesta.

Päiväjunien hytit ja makuuhytit

  • Peruutusturva koskee aina koko hyttiä, eikä sillä voi perua yksittäisiä paikkoja hytistä. Hinta kattaa koko hytin peruutuksen.
  • Yöjunien makuuhytit: Voit ostaa peruutusturvan hytin yhteyteen vr.fi-sivustolta (hinta esim. Helsinki-Rovaniemi -välillä kahden hengen makuuhytissä 19–38 €).
  • Päiväjunien hytit: Voit ostaa peruutusturvan hytin yhteyteen vr.fi-sivustolta ja VR Matkalla -sovelluksesta.

Tietoa peruutusturvasta

Yö- ja autojunat

Peruutusturva koskee aina koko makuuhyttiä ja hinta kattaa koko hytin peruutuksen. Autojunissa matkaavia autoja ja moottoripyöriä varten on tarjolla ajoneuvon peruutusturva, jonka ansiosta voit peruuttaa yöjunamatkalle varaamasi ajoneuvopaikan ja saada siitä hinnan takaisin. Ajoneuvopaikan peruutus tulee tehdä viimeistään 72 h ennen junan aikataulunmukaista lähtöä. ​

Ajoneuvon peruutus ei peruuta koko matkaa, vaan ajoneuvon voi perua erillisenä muusta matkasta. Ajoneuvon peruutusturva kattaa siis vain ajoneuvon (koko matkalle ja muille lisäpalveluille tarjolla on matkan peruutusturva).​

Tietoa ajoneuvon peruutusturvasta

Pohdituttaako peruutus­turva?

Peruutusturva on järkevä valinta etenkin silloin, kun junaliput ovat kalliit ja harmittaisi, jos ne jäisivätkin käyttämättä. Matkan peruuntuessa peruutusturvan hinta on pieni ja se saattaa tuoda suuren säästön.

Huomioi
Osta peruutusturva samalla kun ostat junalipun!