Avbok­nings­skydd

När lönar det sig att välja avbokningsskydd?

Om planerna ändras kan du alltid avboka din resa. Du får tillbaka priset på tågbiljetten och de tilläggstjänster du har köpt. Själva avbokningsskyddet betalas inte tillbaka. Resan måste avbokas före tågets tidtabellsenliga avgångstid. Avbokningsskyddet kostar 5–19 € utöver biljettens pris, beroende på tågresans längd. Avbokningsskyddet betalas i samband med köpet av tågbiljett.

Du kan också köpa avbokningsskydd enbart för fordon, priset är 5,90–45,90 €. Fordonet ska avbokas 72 h före tågets tidtabellsenliga avgång.
Bekanta dig med avbokningsskyddet för fordon

Avbokningsskyddet garanterar flexibla resplaner

  • Med avbokningsskyddet kan du avboka din tågbiljett eller hela din kupé och få tillbaka priset på resan, när dina planer förändras.
  • Du kan köpa avbokningsskydd för sittplatser och kupéer i anslutning till enkelbiljetter i fjärrtrafiken.
  • Du kan köpa avbokningsskydd i samband med biljettköpet. Avbokningsskyddet kan inte längre köpas efter att biljetten har köpts eller när biljetten ändras.
  • En biljett aktiverad som självbetjäning anses vara använd, och det är inte längre möjligt att ändra eller avboka den. Läs mer, Öppnas i en ny flik

Sittplatser (enkelbiljetter)

  • Avbokningsskyddet kostar 5–19 € per passagerare och riktning, beroende på längden av din tågresa.

Kupéer och sovkupéer

  • Avbokningsskyddet gäller alltid hela kupén (på både dag- och nattåg). Du kan inte avboka enskilda platser i kupén. Priset täcker avbokningen av hela kupén.
  • Sovkupéer på nattåg: Du kan köpa avbokningsskyddet i anslutning till kupén på webbplatsen vr.fi (prisexempel: Helsingfors–Rovaniemi i sovkupé för två 19–38 €).
  • Kupéer på dagtåg: Du kan köpa avbokningsskyddet i anslutning till kupén på webbplatsen vr.fi och i appen VR Matkalla.

Information om avbokningsskyddet

Natt- och biltåg

Avbokningsskyddet gäller alltid hela sovkupén och i priset ingår avbokningen av hela kupén. För bilar och motorcyklar som transporteras i biltåg finns ett avbokningsskydd för fordon med vilket du kan avboka en fordonsplats som du bokat för en nattågsresa och få priset på den återbetald. Fordonsplatsen ska avbokas senast 72 h före tågets tidtabellsenliga avgång.

Avbokning av fordon avbokar inte hela resan, utan fordonet kan avbokas separat från resten av resan. Avbokningsskyddet för fordon omfattar med andra ord endast fordonet (avbokningsskydd för resa är tillgängligt för hela resan och andra tilläggstjänster).

Information om avbokningsskydd för fordon

Funderar du på avbok­ningsskydd?

Avbokningsskydd är ett smart val i synnerhet om tågbiljetterna är dyra och det skulle gräma om de blev oanvända. Om resan inte blir av är priset för avbokningsskyddet lågt, och det kan ge en stor inbesparing.

Observera
Köp avbokningsskyddet samtidigt som du köper tågbiljetten!