Ajankohtaista

Otamme käyttöön uuden tavan li­pun­tar­kas­tuk­seen kau­ko­lii­ken­teessä

Uudistamme vaiheittain lipuntarkastuskäytäntöjämme. Asiakkaamme voivat 28.8. alkaen tehdä itse lipuntarkastuksen VR Matkalla -sovelluksessa. Uudistus koskee tässä vaiheessa Ekstra-luokan paikkoja ja päiväjunien hyttejä. Jos aktivoit lipun itse sovelluksessa, konduktööri ei enää tarkasta erikseen matkalippua.

Lipun aktivointi on matkustajalle toinen vaihtoehto perinteisen lipuntarkastuksen rinnalle ja se koskee sekä aikuisten että lasten lippuja. Konduktööri tarkastaa muut alennusliput ja niihin oikeuttavat alennustodistukset toistaiseksi normaalisti myös Ekstra-luokassa ja hyteissä matkustavilta.

Lipun aktivointi avautuu sovellukseen 15 minuuttia ennen junan lähtöaikaa ja se sulkeutuu 10 minuuttia junan lähtöajan jälkeen. Jos matka sisältää vaihtoyhteyden, jälkimmäisen junan lippu on myös aktivoitava junan vaihdon yhteydessä erikseen. Konduktöörit näkevät laitteiltaan jo aktivoidut liput ja tarkistavat manuaalisesti liput matkustajilta, jotka eivät ole aktivoineet lippua sovelluksessa. Tarvittaessa heillä on oikeus pyytää matkustajaa esittämään myös aktivoitu matkalippu konduktöörille.

Laajennamme lipun aktivointia vaiheittain kaikille junalipuille. Haluamme ensin kuitenkin kerätä asiakkaiden sekä henkilökunnan kokemuksia lipun aktivoinnissa.

”Tämä palvelu on syntynyt asiakkaidemme toiveesta ja sen tarkoitus on tarjota asiakkaalle mahdollisuus keskeytyksettömään matkaan. Kun lipun voi aktivoida itse, voi heti lähtölaiturilla aloittaa etäpalaverin tai laittaa silmät kiinni ja nukahtaa päiväunille. Konduktöörit kiertävät jatkossakin vaunuosastoissa normaalisti, jolloin he ovat tavoitettavissa ja auttavat mielellään, jos asiakkaalla herää kysyttävää matkaan liittyen”, kuvailee kaukoliikennejohtaja Piia Tyynilä.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Väyläviraston teettämät ratatyöt kesällä – missä ja milloin?

Väylävirasto teettää kesällä usealla eri rataosalla ratatöitä, jotta varmistetaan sujuva ja täsmällinen junaliikenne myös jatkossa. Olemme koosta…

Lue juttu

Ajankohtaista

Korotamme lähijunalippujen hintoja: kertalippujen hinnat nousevat keskimäärin 60 senttiä

Korotamme lähiliikenteen (linjat D, G, H, M, O, R, T ja Z) kerta-, sarja- ja kausilippujen hintoja 3. kesäkuuta. Aikuisen kertalipun hinta nousee…

Lue juttu

Ajankohtaista

Rantaradan liikennekatko 24.6.–28.7. – tietoa poikkeusjärjestelyistä

Väyläviraston Espoon kaupunkirata -hankkeen ratatyöt aiheuttavat Leppävaaran länsipuoliselle rantaradalle viiden viikon liikennekatkon 24.6. alka…

Lue juttu