Hyppää sisältöön
Ajankohtaista

Otamme käyttöön uuden tavan lipuntarkastukseen kaukoliikenteessä

Uudistamme vaiheittain lipuntarkastuskäytäntöjämme. Asiakkaamme voivat 28.8. alkaen tehdä itse lipuntarkastuksen VR Matkalla -sovelluksessa. Uudistus koskee tässä vaiheessa Ekstra-luokan paikkoja ja päiväjunien hyttejä. Jos aktivoit lipun itse sovelluksessa, konduktööri ei enää tarkasta erikseen matkalippua.

Lipun aktivointi on matkustajalle toinen vaihtoehto perinteisen lipuntarkastuksen rinnalle ja se koskee sekä aikuisten että lasten lippuja. Konduktööri tarkastaa muut alennusliput ja niihin oikeuttavat alennustodistukset toistaiseksi normaalisti myös Ekstra-luokassa ja hyteissä matkustavilta.

Lipun aktivointi avautuu sovellukseen 15 minuuttia ennen junan lähtöaikaa ja se sulkeutuu 10 minuuttia junan lähtöajan jälkeen. Jos matka sisältää vaihtoyhteyden, jälkimmäisen junan lippu on myös aktivoitava junan vaihdon yhteydessä erikseen. Konduktöörit näkevät laitteiltaan jo aktivoidut liput ja tarkistavat manuaalisesti liput matkustajilta, jotka eivät ole aktivoineet lippua sovelluksessa. Tarvittaessa heillä on oikeus pyytää matkustajaa esittämään myös aktivoitu matkalippu konduktöörille.

Laajennamme lipun aktivointia vaiheittain kaikille junalipuille. Haluamme ensin kuitenkin kerätä asiakkaiden sekä henkilökunnan kokemuksia lipun aktivoinnissa.

”Tämä palvelu on syntynyt asiakkaidemme toiveesta ja sen tarkoitus on tarjota asiakkaalle mahdollisuus keskeytyksettömään matkaan. Kun lipun voi aktivoida itse, voi heti lähtölaiturilla aloittaa etäpalaverin tai laittaa silmät kiinni ja nukahtaa päiväunille. Konduktöörit kiertävät jatkossakin vaunuosastoissa normaalisti, jolloin he ovat tavoitettavissa ja auttavat mielellään, jos asiakkaalla herää kysyttävää matkaan liittyen”, kuvailee kaukoliikennejohtaja Piia Tyynilä.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Junalla jääkiekon MM-kisoihin – lisäsimme vuoroja kiekkofaneille

Jääkiekon MM-kisat pelataan jo toista vuotta peräkkäin Tampereen Nokia Arenalla. Olemme lisänneet tärkeiden otteluiden yhteyteen ylimääräisiä junavuoroja.

Lue juttu
Allegro-juna

Ajankohtaista

Keskeytämme Allegro-liikenteen maanantaista alkaen

Sunnuntaina 27.3. Helsingistä Pietariin ajetaan ainoastaan aamupäivän Allegro-vuoro, ja iltapäivän klo 15:57 lähtö perutaan. Sunnuntaina Pietaris...

Lue juttu