8 syytä tehdä lip­pu­os­tok­set kir­jau­tuneena

Moni meistä harmittelee, kun suunnitelmiin tulee muutoksia ja matka on kerrankin varattu ajoissa. Ajatus matkan uudelleen järjestelystä ei houkuta, kun to-do listan hoidettavien asioiden määrä kasvaa päivä päivältä. Entä jos voisitkin tehdä matkasi muuttamisesta helpompaa?

Voit tehdä lukuisia muutoksia lippuusi itsepalveluna VR Matkalla -sovelluksessa tai vr.fi:ssä, kun olet rekisteröitynyt ja kirjautunut sisään. Lukaise tästä jutusta parhaat syyt tehdä lippuostokset aina kirjautuneena.

4 muutosta, jotka voit tehdä lippuusi kirjautuneena

  1. Voit vaihtaa paikkaasi helposti oman matkustusluokan sisällä ilman 5 € muutosmaksua, jos haluatkin vaikka ikkunapaikan käytäväpaikan sijaan.
  2. Voit korottaa lippusi pientä lisämaksua vastaan, jos mukavampi matkustustapa kutkuttaa. Ravintolavaunun yläkerrassa nautit skumppaa omalla paikalla, Ekstra-luokassa teet töitä hiljaisuudessa ja omassa hytissä vietät aikaa vain oman seurueen kesken. Jos vaihtoehtoisesti kaipaat hieman lisää tilaa, voit myös lisätä tyhjän paikan viereesi.
  3. Voit lisätä pyörän varauksellesi matkan oston jälkeen ja napata kulkuvälineesi helposti mukaan, olit sitten työmatkapyöräilijä tai talviunilta heräilevä pyöräretkeilijä.
  4. Voit muuttaa matkasi lähtöaikaa tai päivää. Muutoskulu on 5 €/henkilö/lippu sekä mahdollinen hintaero.

4 syytä ottaa VR Matkalla -sovellus käyttöön

Miten ihanaa päästä matkaan, istahtaa omalle paikalle, laittaa kuulokkeet korviin ja vaipua omaan kuplaan hetkeksi. VR Matkalla -sovellus, Opens in a new tab on näppärä matkakaveri, jonka avulla pääset nauttimaan mm. näistä matkaa helpottavista palveluista:

  1. Voit aktivoida lipun itse ja nauttia matkasta ilman keskeytyksiä, jos sinulla on aikuisen tai lapsen lippu, paikka Ekstra-luokassa tai ravintolavaunun yläkerrassa tai jos olet varannut hytin. Lipun aktivointi on mahdollista 30–15 minuuttia ennen junan lähtöä ja vielä 10 minuuttia lähdön jälkeen. Tämä onkin erityisen ihanaa, kun edessä on myöhään lähtevä yöjuna ja voit mönkiä asemalta suoraan unille.
  2. Voit tilata noutokahvin ennakkoon sovelluksesta ja hakea kahvin ravintolavaunusta jonottamatta. Lorauta kahvi kupposeen, näytä lipuke ravintolatyöntekijälle ja suuntaa omalle paikalle keskittymään muihin juttuihin.
  3. Kun taas nälkä yllättää matkan aikana, voit halutessasi tilata ruoat paikallesi suoraan sovelluksesta.
  4. Voit seurata junasi kulkua reaaliaikaisesti ja vastaanottaa mahdollisiin poikkeustilanteisiin liittyviä ilmoituksia suoraan sovelluksessa.

VR Matkalla -sovelluksen käyttäjät matkustavat sujuvimmin

VR Matkalla -sovelluksen käyttäjänä saat rahanarvoisia etuja esimerkiksi ravintolavaunussa ja jopa Nextory-äänikirjapalvelua käyttäessä. Sovelluksessa teet lippuostoksetkin helposti, kun tallennat maksutavan tilillesi.

Mikä hauskinta, sovelluksesta näet myös matkustajapersoonasi. Oletko kenties seuraavan seikkailun odottaja, innokas junailija vai maltillinen matkaaja? Lataa sovellus, Opens in a new tab, lisää kirjautumatta ostetut liput tilillesi, lunasta rahanarvoisia etuja ja tutustu matkustajapersoonaasi!

Kun kirjaudut sisään ja myönnät markkinointiluvan, saat uutiskirjeitä esimerkiksi alennuskampanjoista ja uutuuksista.

More to read

Travelling in Finland

Top 11 – best night train tips

Below are some practical tips to make your journey on the night train as easy as possible.…

Read article
Travelling in Finland

Explorers’ dream route

Finland is an endless treasure trove for explorers, capable of surprising even the most experienced adventurers. Together with Metsähallitus, the…

Read article
Arjen matkat

Why take the train to work?

Start your morning with a relaxing train trip. The train gives you some time of your own, a peaceful start to the day and a carefree way to trave…

Read article