8 syytä tehdä lippu­os­tok­set kir­jautu­ne­e­na

Moni meistä harmittelee, kun suunnitelmiin tulee muutoksia ja matka on kerrankin varattu ajoissa. Ajatus matkan uudelleen järjestelystä ei houkuta, kun to-do listan hoidettavien asioiden määrä kasvaa päivä päivältä. Entä jos voisitkin tehdä matkasi muuttamisesta helpompaa?

Voit tehdä lukuisia muutoksia lippuusi itsepalveluna VR Matkalla -sovelluksessa tai vr.fi:ssä, kun olet rekisteröitynyt ja kirjautunut sisään. Lukaise tästä jutusta parhaat syyt tehdä lippuostokset aina kirjautuneena.

4 muutosta, jotka voit tehdä lippuusi kirjautuneena

  1. Voit vaihtaa paikkaasi helposti oman matkustusluokan sisällä ilman 5 € muutosmaksua, jos haluatkin vaikka ikkunapaikan käytäväpaikan sijaan.
  2. Voit korottaa lippusi pientä lisämaksua vastaan, jos mukavampi matkustustapa kutkuttaa. Ravintolavaunun yläkerrassa nautit skumppaa omalla paikalla, Ekstra-luokassa teet töitä hiljaisuudessa ja omassa hytissä vietät aikaa vain oman seurueen kesken. Jos vaihtoehtoisesti kaipaat hieman lisää tilaa, voit myös lisätä tyhjän paikan viereesi.
  3. Voit lisätä pyörän varauksellesi matkan oston jälkeen ja napata kulkuvälineesi helposti mukaan, olit sitten työmatkapyöräilijä tai talviunilta heräilevä pyöräretkeilijä.
  4. Voit muuttaa matkasi lähtöaikaa tai päivää. Muutoskulu on 5 €/henkilö/lippu sekä mahdollinen hintaero.

4 syytä ottaa VR Matkalla -sovellus käyttöön

Miten ihanaa päästä matkaan, istahtaa omalle paikalle, laittaa kuulokkeet korviin ja vaipua omaan kuplaan hetkeksi. VR Matkalla -sovellus, Öppnas i en ny flik on näppärä matkakaveri, jonka avulla pääset nauttimaan mm. näistä matkaa helpottavista palveluista:

  1. Voit aktivoida lipun itse ja nauttia matkasta ilman keskeytyksiä, jos sinulla on aikuisen tai lapsen lippu, paikka Ekstra-luokassa tai ravintolavaunun yläkerrassa tai jos olet varannut hytin. Lipun aktivointi on mahdollista 30–15 minuuttia ennen junan lähtöä ja vielä 10 minuuttia lähdön jälkeen. Tämä onkin erityisen ihanaa, kun edessä on myöhään lähtevä yöjuna ja voit mönkiä asemalta suoraan unille.
  2. Voit tilata noutokahvin ennakkoon sovelluksesta ja hakea kahvin ravintolavaunusta jonottamatta. Lorauta kahvi kupposeen, näytä lipuke ravintolatyöntekijälle ja suuntaa omalle paikalle keskittymään muihin juttuihin.
  3. Kun taas nälkä yllättää matkan aikana, voit halutessasi tilata ruoat paikallesi suoraan sovelluksesta.
  4. Voit seurata junasi kulkua reaaliaikaisesti ja vastaanottaa mahdollisiin poikkeustilanteisiin liittyviä ilmoituksia suoraan sovelluksessa.

VR Matkalla -sovelluksen käyttäjät matkustavat sujuvimmin

VR Matkalla -sovelluksen käyttäjänä saat rahanarvoisia etuja esimerkiksi ravintolavaunussa ja jopa Nextory-äänikirjapalvelua käyttäessä. Sovelluksessa teet lippuostoksetkin helposti, kun tallennat maksutavan tilillesi.

Mikä hauskinta, sovelluksesta näet myös matkustajapersoonasi. Oletko kenties seuraavan seikkailun odottaja, innokas junailija vai maltillinen matkaaja? Lataa sovellus, Öppnas i en ny flik, lisää kirjautumatta ostetut liput tilillesi, lunasta rahanarvoisia etuja ja tutustu matkustajapersoonaasi!

Kun kirjaudut sisään ja myönnät markkinointiluvan, saat uutiskirjeitä esimerkiksi alennuskampanjoista ja uutuuksista.

Mer att läsa

På resa i Finland

Topp 11 – de bästa tipsen för nattåget

Här är några beprövade praktiska tips för nattågsresandet för att din resa på nattliga spår skulle löpa smidigt.…

Läs artikeln
På resa i Finland

En drömrutt för vandrare

Finland en outsinlig skattkammare för vandrare och kan överraska även erfarna äventyrare. Tillsammans med Forststyrelsen sammanställde vi en list…

Läs artikeln
Arjen matkat

Varför ta tåget till jobbet?

Tänk om du skulle börja din morgon med en avkopplande tågresa? Tåget ger dig egen tid, en lugn start på dagen och ett bekymmersfritt sätt att res…

Läs artikeln