Hyppää sisältöön
Ajankohtaista

Matkustajamääriä rajoitetaan kaikissa junissa 27.3. alkaen

Rajoitamme junien suurinta sallittua matkustajamäärää puoleen koko Suomen alueella. Ostettuja junalippuja ei tarvitse perua tai muuttaa.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin päätös matkustajamäärien rajoittamisesta HUS-alueella vaikuttaa valtakunnallisesti kaikkiin VR:n juniin lähi- ja kaukoliikenteessä ja on voimassa 25.4. asti. Uusi linjaus ei vaikuta ostettuihin junamatkoihin, eikä asiakkaiden tarvitse muuttaa tai peruuttaa VR:n junalippuja. Rajoitukset tehdään suoraan VR:n myyntijärjestelmään ja tekninen ratkaisu valmistuu viikon 13 aikana.

Junissa voi olla yli puolet penkeistä käytössä myös rajoituksen aikana, koska seisomapaikat ovat osa maksimikapasiteettia. Keskimääräinen täyttöaste kaukoliikenteen junissa on tällä hetkellä matala ja junissa on väljää.

Rajoitukset eivät koske päivä- tai yöjunien hyttejä, jotka varataan aina omaan käyttöön tai omalle seurueelle. Myös kiskobussiliikenne on rajoitusten ulkopuolella.

Suosittelemme matkustamaan hiljaiseen aikaan

VR:n matkamäärät ovat laskeneet alle puoleen viimevuotisesta, joten yleisesti ottaen junissa on hyvin tilaa. Pyydämme kuitenkin asiakkaitamme matkustamaan mahdollisuuksien mukaan aamun ja iltapäivän ruuhka-aikojen ulkopuolella.

Myös VR:n lähijunien matkustajamäärät ovat laskeneet merkittävästi ja vuorojen täyttöasteet jäävät pääsääntöisesti jo nyt alle puoleen kapasiteetista yksittäisiä vuoroja lukuun ottamatta. Matkustajia ei poisteta tai estetä nousemasta kyytiin. Sen sijaan konduktöörit ohjaavat matkustajia tarvittaessa väljempään vaunuun tai tiheän vuorovälin liikenteessä seuraaviin vuoroihin. Lähiliikenteen ja kiskobussien osalta konduktöörimme tarkkailevat matkustajamääriä ja raportoivat Traficomille, jos matkustajamäärät nousevat yli sallitun.

VR:llä on käytössä yli 100 toimenpidettä, joilla parannetaan sekä asiakkaiden että henkilökunnan terveysturvallisuutta. Olemme tehostaneet siivousta ja kaikissa VR:n ja HSL:n junissa tulee käyttää maskia.

Lue lisää matkustusturvallisuudesta.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Junalla jääkiekon MM-kisoihin – lisäsimme vuoroja kiekkofaneille

Jääkiekon MM-kisat pelataan jo toista vuotta peräkkäin Tampereen Nokia Arenalla. Olemme lisänneet tärkeiden otteluiden yhteyteen ylimääräisiä junavuoroja.

Lue juttu
Allegro-juna

Ajankohtaista

Keskeytämme Allegro-liikenteen maanantaista alkaen

Sunnuntaina 27.3. Helsingistä Pietariin ajetaan ainoastaan aamupäivän Allegro-vuoro, ja iltapäivän klo 15:57 lähtö perutaan. Sunnuntaina Pietaris...

Lue juttu