Ajankohtaista

Mat­kus­ta­ja­mää­riä rajoitetaan kaikissa junissa 27.3. alkaen

Rajoitamme junien suurinta sallittua matkustajamäärää puoleen koko Suomen alueella. Ostettuja junalippuja ei tarvitse perua tai muuttaa.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin päätös matkustajamäärien rajoittamisesta HUS-alueella vaikuttaa valtakunnallisesti kaikkiin VR:n juniin lähi- ja kaukoliikenteessä ja on voimassa 25.4. asti. Uusi linjaus ei vaikuta ostettuihin junamatkoihin, eikä asiakkaiden tarvitse muuttaa tai peruuttaa VR:n junalippuja. Rajoitukset tehdään suoraan VR:n myyntijärjestelmään ja tekninen ratkaisu valmistuu viikon 13 aikana.

Junissa voi olla yli puolet penkeistä käytössä myös rajoituksen aikana, koska seisomapaikat ovat osa maksimikapasiteettia. Keskimääräinen täyttöaste kaukoliikenteen junissa on tällä hetkellä matala ja junissa on väljää.

Rajoitukset eivät koske päivä- tai yöjunien hyttejä, jotka varataan aina omaan käyttöön tai omalle seurueelle. Myös kiskobussiliikenne on rajoitusten ulkopuolella.

Suosittelemme matkustamaan hiljaiseen aikaan

VR:n matkamäärät ovat laskeneet alle puoleen viimevuotisesta, joten yleisesti ottaen junissa on hyvin tilaa. Pyydämme kuitenkin asiakkaitamme matkustamaan mahdollisuuksien mukaan aamun ja iltapäivän ruuhka-aikojen ulkopuolella.

Myös VR:n lähijunien matkustajamäärät ovat laskeneet merkittävästi ja vuorojen täyttöasteet jäävät pääsääntöisesti jo nyt alle puoleen kapasiteetista yksittäisiä vuoroja lukuun ottamatta. Matkustajia ei poisteta tai estetä nousemasta kyytiin. Sen sijaan konduktöörit ohjaavat matkustajia tarvittaessa väljempään vaunuun tai tiheän vuorovälin liikenteessä seuraaviin vuoroihin. Lähiliikenteen ja kiskobussien osalta konduktöörimme tarkkailevat matkustajamääriä ja raportoivat Traficomille, jos matkustajamäärät nousevat yli sallitun.

VR:llä on käytössä yli 100 toimenpidettä, joilla parannetaan sekä asiakkaiden että henkilökunnan terveysturvallisuutta. Olemme tehostaneet siivousta ja kaikissa VR:n ja HSL:n junissa tulee käyttää maskia.

Lue lisää matkustusturvallisuudesta.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Kesäaika alkaa su 31.3. – muutoksia aikatauluissa

Sunnuntaina 31.3. klo 03.00 siirretään kelloja normaaliajasta kesäaikaan klo 04.00. Kellojen siirto vaikuttaa muutamien junien kulkuun lauantain…

Lue juttu

Ajankohtaista

Ratatyöt vaikuttavat junaliikenteeseen keväällä ja kesällä – rantaradalla 5 viikon liikennekatko

Väylävirasto tekee kesällä ratatöitä useilla rataosilla. Suurimmat liikennevaikutukset tulevat rantaradalle: korvaamme kaikki Helsingin ja Turun…

Lue juttu

Ajankohtaista

Hyvinkään ja Järvenpään asemien palvelupisteet suljetaan elokuun lopussa

Asemien odotustilat palvelevat jatkossakin nykyisten aukioloaikojen mukaisesti. Lippuja voi jatkossa ostaa VR:n digitaalisten kanavien lisäksi mm…

Lue juttu