Hyppää sisältöön
Ajankohtaista

Matkustajamääriä rajoitetaan kaikissa junissa 27.3. alkaen

Rajoitamme junien suurinta sallittua matkustajamäärää puoleen koko Suomen alueella. Ostettuja junalippuja ei tarvitse perua tai muuttaa.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin päätös matkustajamäärien rajoittamisesta HUS-alueella vaikuttaa valtakunnallisesti kaikkiin VR:n juniin lähi- ja kaukoliikenteessä ja on voimassa 25.4. asti. Uusi linjaus ei vaikuta ostettuihin junamatkoihin, eikä asiakkaiden tarvitse muuttaa tai peruuttaa VR:n junalippuja. Rajoitukset tehdään suoraan VR:n myyntijärjestelmään ja tekninen ratkaisu valmistuu viikon 13 aikana.

Junissa voi olla yli puolet penkeistä käytössä myös rajoituksen aikana, koska seisomapaikat ovat osa maksimikapasiteettia. Keskimääräinen täyttöaste kaukoliikenteen junissa on tällä hetkellä matala ja junissa on väljää.

Rajoitukset eivät koske päivä- tai yöjunien hyttejä, jotka varataan aina omaan käyttöön tai omalle seurueelle. Myös kiskobussiliikenne on rajoitusten ulkopuolella.

Suosittelemme matkustamaan hiljaiseen aikaan

VR:n matkamäärät ovat laskeneet alle puoleen viimevuotisesta, joten yleisesti ottaen junissa on hyvin tilaa. Pyydämme kuitenkin asiakkaitamme matkustamaan mahdollisuuksien mukaan aamun ja iltapäivän ruuhka-aikojen ulkopuolella.

Myös VR:n lähijunien matkustajamäärät ovat laskeneet merkittävästi ja vuorojen täyttöasteet jäävät pääsääntöisesti jo nyt alle puoleen kapasiteetista yksittäisiä vuoroja lukuun ottamatta. Matkustajia ei poisteta tai estetä nousemasta kyytiin. Sen sijaan konduktöörit ohjaavat matkustajia tarvittaessa väljempään vaunuun tai tiheän vuorovälin liikenteessä seuraaviin vuoroihin. Lähiliikenteen ja kiskobussien osalta konduktöörimme tarkkailevat matkustajamääriä ja raportoivat Traficomille, jos matkustajamäärät nousevat yli sallitun.

VR:llä on käytössä yli 100 toimenpidettä, joilla parannetaan sekä asiakkaiden että henkilökunnan terveysturvallisuutta. Olemme tehostaneet siivousta ja kaikissa VR:n ja HSL:n junissa tulee käyttää maskia.

Lue lisää matkustusturvallisuudesta.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Poliittinen lakko saattaa pysäyttää junaliikenteen torstaina 14.12.

Jos suunniteltu poliittinen lakko toteutuu, lähi- ja kaukoliikenteen sekä tavaraliikenteen junat eivät liiku torstaina 14.12. Mahdollisella polii...

Lue juttu

Ajankohtaista

Julkaisemme lisää yöjunia myyntiin 28.11. klo 10

Julkaisemme loppukevään, kesän ja alkusyksyn yöjunat myyntiin huomenna ti 28.11. klo 10. Julkaistava myyntikausi on 15.4.2024–26.10.2024. Julkais...

Lue juttu

Ajankohtaista

Helsingin ja Tampereen asemien palvelupisteillä luovutaan käteisen käytöstä kesän aikana

Helsingin ja Tampereen asemien palvelupisteillä luovutaan käteisen käytöstä myyntijärjestelmän uusiutuessa kesän aikana. Jatkossa junaliput voi m...

Lue juttu