Top 11 – parhaat vinkit yöjunaan

Tässä hyväksi havaittuja käytännön vinkkejä yöjunassa matkustamiseen, jotta matkasi öisillä raiteilla rullaisi onnistuneesti.

 1. Makuuhytin vuoteissa on peitot, tyynyt ja lakanat. Lisäksi suihkullisissa hyteissä on kylpypyyhkeet. Suihkuttomissa hyteissä on oma lavuaari ja vesipiste. Hytti onkin kuin raiteilla kulkeva pieni hotellihuone – voit ottaa rennosti heti matkan alkaessa. Pidäthän kuitenkin liput mukanasi junassa liikkuessasi, sillä konduktööri tarkistaa ne matkan alkuvaiheessa.
 2. Jos olet herkkäuninen, otathan mukaan korvatulpat. Juna pitää aina jonkin verran ääntä, samoin muut matkustajat. Makuuhytissä on pimennysverhot ja monet ovat kehuneet hyttien vuoteita oikein mukaviksi, joten puitteet makoisille unille ovat kaikin puolin kunnossa.
 3. Varaa mukaan rento matkustusasu ja vaikkapa villasukat. Mikäs sen mukavampaa kuin laittaa hytin ovi kiinni ja kellahtaa pedille vaatteissa, jotka eivät kiristä ja purista. Makuuhyteissä on muuten isot ikkunat ja ohikiitävien maisemien katselu tekee matkaamisesta entistäkin lupsakampaa.
 4. Tilaa herkut hyttiin. Makuuhytissä sinua odottaa ravintolavaunun menulista, ja voit tehdä tilauksen konduktööriltä, joka tuo tilauksesi hyttiin. Aamupala tilataan ennakkoon vr.fi:stä. Lue lisää hyttiin tilattavista herkuista
 5. Sarjat ja leffat offline-tilaan. Junassa on ilmainen langaton netti, mutta joskus voi käydä niin, että se vähän pätkii. Jos haluat täyden varmuuden sujuvasta katselunautinnosta, lataa viihdykkeesi etukäteen offline-tilassa katsottavaksi.
 6. Jos matkustat sesonkina eli esimerkiksi hiihtolomien aikaan, saatat saada makuuhytin nostalgisesta ja hieman vanhemmasta yöjunasta. Näiden makuuhyteissä on yksi pistorasia, joilla akun lataaminen käy aika hitaasti. Kannattaakin ottaa mukaan vara-akku, ettei akku simahda kesken kaiken.
 7. Junan vesi ei ole juomakelpoista, emmekä myöskään suosittele hampaiden pesua tällä vedellä. Makuuhyteissä on valmiina yksi 0,35 litran vesipullo petiä kohti. Lisää vettä voit ostaa ravintolavaunusta. Lemmikkihytissä on lisäksi myös lemmikille oma vesipullo, vesikuppi ja pyyhe. Otathan silti mukaan myös omaa vettä.
 8. Makuuhytin avain on valmiiksi ovessa, joten muistathan ottaa sen sieltä yöksi pois. Jos sinulla ei ole hytissä suihkua, on hytissäsi avainkortti käytävällä sijaitsevaan suihkuun.
 9. Lumilauta mahtuu hyvin sängyn alle. Jos sinulla on paljon matkatavaroita, voit viedä niistä osan konduktöörin avustuksella matkatavaravaunuun. Näistä konduktööri perii pienen lisämaksun. Lastenvaunut voit kuljettaa maksutta matkatavaravaunussa ja ne mahtuvat kokoontaitettuna myös hyttiin. Lue lisää matkatavaroiden kuljetuksesta
 10. Lasten matkasänky mahtuu yleensä hyvin hyttiin. Tosin suihkullisissa hyteissä suihkun ovi ei pääse aukeamaan, jos matkasänky on lattialla. Lasten ruoat voit pyytää lämmitettäväksi ravintolavaunussa. Esteettömässä vessassa on lastenhoitopiste, jossa voit lämmittää maidon. Samaisessa vessassa on myös potta. Lue lisää lasten kanssa matkustamisesta
 11. Voit ulkoiluttaa koiraa pidemmillä pysähdyksillä. Kysy heti matkan alussa konduktööriltä, milloin juna pysähtyy asemalle pidemmäksi aikaa. Lue lisää lemmikin kanssa matkustamisesta

Kivaa yöjunareissua!

Lisää luettavaa

Matkalla kotimaassa

Maksimoi auringonpaiste kesälomallasi – raiteita pitkin Suomen aurinkoisimpaan kesäkaupunkiin

Miltä kuulostaisi kesälomamatka raiteita pitkin Suomen mantereen aurinkoisimpaan kolkkaan? Säätilastojen valossa auringonpaisteessa kylvetään eni…

Lue juttu
Matkalla kotimaassa

Junaile koko kesä lomalipulla

Kesän liikuttavin lomamatka alkaa VR Matkalla -sovelluksesta. Ostamalla 7, 14 tai 30 päivän lomalipun koet Suomen suven aina Hangosta Kolariin!

Lue juttu
Arjen matkat

Miksi taittaa työmatkat junalla?

Mitä jos aloittaisit aamusi rentouttavalla junamatkalla. Juna tarjoaa sinulle omaa aikaa, rauhallisen startin päivään ja huolettoman tavan matkat…

Lue juttu