Suomen parhaat ravintolat – kokosimme vinkit her­kut­te­li­jalle

Miltä kuulostaisi koko viikonlopun kestävä herkkuloma? Raiteet kuljettavat Suomen huippuravintoloiden luo, minne sinä haluaisit junailla herkuttelemaan?

1. Turku – parempi kuin Pariisi?

Turku on ollut jo jonkin aikaa paikka, jonne kannattaa suunnata pelkästään jo ravintoloiden huikean tason vuoksi. Miksi suotta matkustaa Keski-Eurooppaan, kun voit kokea saman tyylikkään rennon tunnelman ihan vain Suomen Turus.

Jos haluat kokea kaiken yhdessä paikassa, suosittelemme Kakolanmäkeä, Avataan uudessa välilehdessä. Löydät sieltä upouuden hotellin, panimon, kahvipaahtimon, huippuravintolan, leipomon ja kahvilan. Kakolanmäelle pääset maksuttomalla funikulaarilla, Avataan uudessa välilehdessä tai kävellen.

Tutustuminen Kakolanmäkeen kannattaa aloittaa vaikkapa hurjalla vankilakierroksella (ei suositella lapsille) ja maistella tämän jälkeen Kakola Brewing Companyn oluita. Ravintola Kakolanruusu tarjoaa herkkusuille avotulella valmistettuja lounaita ja illallisia. Kahvin ystäville suosittelemme Kakolanmäen omaa kahvipaahtimoa tai läheltä löytyvää Oksi-kahvilaa, Avataan uudessa välilehdessä.

Turussa burgereiden ystäville suosittelemme Linna Burgers & Coffee -ravintolaa, Avataan uudessa välilehdessä. Lapsiperheiden suosikki on Panini, Avataan uudessa välilehdessä, ja jo kulttimaineen saavuttanut Ravintola Kaskis, Avataan uudessa välilehdessä palvelee asiakkaitaan nyt hieman uudistuneena.

Food Walk -kortti, Avataan uudessa välilehdessä on kätevä tapa tutustua Turun ravintoloihin, kortissa on mukana kymmenen ravintolaa, joista voit käydä viidessä. Hinta 48 €.

Aktiviteetit: Turussa on runsas kulttuuritarjonta. Jos klassinen musiikki on makuusi, Turun Filharmoninen Orkesteri, Avataan uudessa välilehdessä on ihan huippu. Uudistettu kaupunginteatteri, Avataan uudessa välilehdessä ja kaikki pikku teatterit kävelyetäisyydellä tekevät kulttuurinautiskelusta helppoa.

Teatterin jälkeen ilta on mukava päättää johonkin kaupungin lukuisista baareista. Myös ravintolalaivoissa kannattaa piipahtaa kesäaikaan. Suosittelemme etenkin Ullakkoa, Ricaa, Avataan uudessa välilehdessä tai Arvoa, Avataan uudessa välilehdessä, jos haluat siemailla drinkin kauniissa miljöössä ja hyvän musiikin säestyksellä. Jos sää sallii, kävely Aurajoen rannalla iltavalaistuksessa tuo sinut lähemmäksi Pariisia kuin arvaatkaan.

2. Sieniä Suomen kansallismaisemassa

Asemat: Lusto tai Retretti, joista on noin 15 min kävely Hotelli Punkaharjulle.

Hotelli Punkaharju, Avataan uudessa välilehdessä on kuin karamelli. Se on palvellut matkailijoita vuodesta 1845 ja on nykyään viimeistä yksityiskohtaa myöten loistokas. Voit majoittua joko päärakennuksessa tai upeassa ja täysin uudistetussa Keisarinnan huvilassa.

Hotelli Punkaharjun ravintola panostaa paikallisuuteen ja luonnon antimiin. Itsetehtyjä herkkuja on tarjolla runsaasti jo aamiaisella. Rapea mysli, punajuurimehu ja sienisuklaakeksit ovat paikallisista aineksista tehtyjä ja käsittämättömän hyviä. Päivän kruunaa upea illallismenu, Avataan uudessa välilehdessä. Hotelli Punkaharju hemmottelee vieraitaan myös ihanilla tapahtumilla, miltä kuulostaisi vaikkapa sieniristeily Saimaalla?

Aktiviteetti: Jos tekee mieli reippailla, niin paluumatkan Punkaharjun asemalle voi kulkea harjua pitkin. Omat eväät täydentävät tämänkin retken ja eväspaikat ovat takuuvarmasti Suomen kauneimpia!  

Vinkit:

  • Herkuttelu kannattaa aloittaa jo heti matkalla ravintolavaunussa, jossa pääset samalla fiilistelemään ohikiitäviä maisemia. Reitti on yksi Suomen kauneimmista.
  • Päiväjunissa on 2, 4 ja 6 hengen hyttejä, joissa voit matkustaa rauhassa omassa seurassa. Voit hakea eväät hyttiisi ravintolavaunusta.

3. Hämmästyttävän hyvän ruoan mekka

Riku Rantalan sanoin, Avataan uudessa välilehdessä, Kuopio on hämmästyttävän hyvän ruoan mekka ja Pohjois-Savo kulinarististen aarteiden koti.

Muikkuravintola Sampo, Avataan uudessa välilehdessä on ainakin yksi kokeilemisen arvoinen paikka. Näköalat ovat varmasti kohdillaan Puijon tornissa, Avataan uudessa välilehdessä, jossa voit joko illastaa tai kahvitella. Puijon näköalatornista avautuvaa luonnonsuojelumaisemaa on ihasteltu jo yli 150 vuoden ajan.

Aktiviteetit: Jos reippailu kiinnostaa, kipaise ennen herkutteluhetkeä legendaariset urheilijoiden suosimat portaat ylös Puijon laelle. Kuopiosta löytyy muutenkin paljon luonnonkauniita retkikohteita, Avataan uudessa välilehdessä.

Ruokamatkalla ei voi ohittaa paikallista kauppahallia. Kuopion kauppahalli on ollut kaupungin sydän jo vuodesta 1902. Lisää menneisyyden tunnelmointia pääset kokemaan Kuopion vanhassa asemarakennuksessa, Avataan uudessa välilehdessä, joka on saanut uuden elämän kahvilana ja hostellina.

Vinkit:

Missä haluat herkutella?

Lisää

Lisää luettavaa

Uusilla raiteilla

8 syytä tehdä lippuostokset kirjautuneena

Moni meistä harmittelee, kun suunnitelmiin tulee muutoksia ja matka on kerrankin varattu ajoissa. Ajatus matkan uudelleen järjestelystä ei houkut…

Lue juttu
Matkalla kotimaassa

Näin tulkitset kesän sade-ennusteita ja säilytät matkasuunnitelmasi

Suomen suveen kuuluvat sade ja paiste. Joskus nämä vuorottelevat hyvinkin nopeasti, mikä hankaloittaa sään ennustamista. Moni tuntuu säikähtävän…

Lue juttu
Arjen matkat

Miksi taittaa työmatkat junalla?

Mitä jos aloittaisit aamusi rentouttavalla junamatkalla. Juna tarjoaa sinulle omaa aikaa, rauhallisen startin päivään ja huolettoman tavan matkat…

Lue juttu