Hyppää sisältöön

Suomen parhaat ravintolat – kokosimme vinkit herkuttelijalle

Miltä kuulostaisi koko viikonlopun kestävä herkkuloma? Raiteet kuljettavat Suomen huippuravintoloiden luo, minne sinä haluaisit junailla herkuttelemaan?

1. Turku – parempi kuin Pariisi?

Turku on ollut jo jonkin aikaa paikka, jonne kannattaa suunnata pelkästään jo ravintoloiden huikean tason vuoksi. Miksi suotta matkustaa Keski-Eurooppaan, kun voit kokea saman tyylikkään rennon tunnelman ihan vain Suomen Turus.

Jos haluat kokea kaiken yhdessä paikassa, suosittelemme Kakolanmäkeä. Löydät sieltä upouuden hotellin, panimon, kahvipaahtimon, huippuravintolan, leipomon ja kahvilan. Kakolanmäelle pääset maksuttomalla funikulaarilla tai kävellen.

Tutustuminen Kakolanmäkeen kannattaa aloittaa vaikkapa hurjalla vankilakierroksella (ei suositella lapsille) ja maistella tämän jälkeen Kakola Brewing Companyn oluita. Ravintola Kakolanruusu tarjoaa herkkusuille avotulella valmistettuja lounaita ja illallisia. Kahvin ystäville suosittelemme Kakolanmäen omaa kahvipaahtimoa tai läheltä löytyvää Oksi-kahvilaa.

Turussa burgereiden ystäville suosittelemme Linna Burgers & Coffee -ravintolaa. Lapsiperheiden suosikki on Panini, ja jo kulttimaineen saavuttanut Ravintola Kaskis palvelee asiakkaitaan nyt hieman uudistuneena.

Food Walk -kortti on kätevä tapa tutustua Turun ravintoloihin, kortissa on mukana kymmenen ravintolaa, joista voit käydä viidessä. Hinta 48 €.

Aktiviteetit: Turussa on runsas kulttuuritarjonta. Jos klassinen musiikki on makuusi, Turun Filharmoninen Orkesteri on ihan huippu. Uudistettu kaupunginteatteri ja kaikki pikku teatterit kävelyetäisyydellä tekevät kulttuurinautiskelusta helppoa.

Teatterin jälkeen ilta on mukava päättää johonkin kaupungin lukuisista baareista. Myös ravintolalaivoissa kannattaa piipahtaa kesäaikaan. Suosittelemme etenkin Ullakkoa, Ricaa tai Arvoa, jos haluat siemailla drinkin kauniissa miljöössä ja hyvän musiikin säestyksellä. Jos sää sallii, kävely Aurajoen rannalla iltavalaistuksessa tuo sinut lähemmäksi Pariisia kuin arvaatkaan.

2. Sieniä Suomen kansallismaisemassa

Asemat: Lusto tai Retretti, joista on noin 15 min kävely Hotelli Punkaharjulle.

Hotelli Punkaharju on kuin karamelli. Se on palvellut matkailijoita vuodesta 1845 ja on nykyään viimeistä yksityiskohtaa myöten loistokas. Voit majoittua joko päärakennuksessa tai upeassa ja täysin uudistetussa Keisarinnan huvilassa.

Hotelli Punkaharjun ravintola panostaa paikallisuuteen ja luonnon antimiin. Itsetehtyjä herkkuja on tarjolla runsaasti jo aamiaisella. Rapea mysli, punajuurimehu ja sienisuklaakeksit ovat paikallisista aineksista tehtyjä ja käsittämättömän hyviä. Päivän kruunaa upea illallismenu. Hotelli Punkaharju hemmottelee vieraitaan myös ihanilla tapahtumilla, miltä kuulostaisi vaikkapa sieniristeily Saimaalla?

Aktiviteetti: Jos tekee mieli reippailla, niin paluumatkan Punkaharjun asemalle voi kulkea harjua pitkin. Omat eväät täydentävät tämänkin retken ja eväspaikat ovat takuuvarmasti Suomen kauneimpia!  

Vinkit:

  • Herkuttelu kannattaa aloittaa jo heti matkalla ravintolavaunussa, jossa pääset samalla fiilistelemään ohikiitäviä maisemia. Reitti on yksi Suomen kauneimmista.
  • Päiväjunissa on 2, 4 ja 6 hengen hyttejä, joissa voit matkustaa rauhassa omassa seurassa. Voit hakea eväät hyttiisi ravintolavaunusta.

3. Hämmästyttävän hyvän ruoan mekka

Riku Rantalan sanoin, Kuopio on hämmästyttävän hyvän ruoan mekka ja Pohjois-Savo kulinarististen aarteiden koti.

Muikkuravintola Sampo on ainakin yksi kokeilemisen arvoinen paikka. Näköalat ovat varmasti kohdillaan Puijon tornissa, jossa voit joko illastaa tai kahvitella. Puijon näköalatornista avautuvaa luonnonsuojelumaisemaa on ihasteltu jo yli 150 vuoden ajan.

Aktiviteetit: Jos reippailu kiinnostaa, kipaise ennen herkutteluhetkeä legendaariset urheilijoiden suosimat portaat ylös Puijon laelle. Kuopiosta löytyy muutenkin paljon luonnonkauniita retkikohteita.

Ruokamatkalla ei voi ohittaa paikallista kauppahallia. Kuopion kauppahalli on ollut kaupungin sydän jo vuodesta 1902. Lisää menneisyyden tunnelmointia pääset kokemaan Kuopion vanhassa asemarakennuksessa, joka on saanut uuden elämän kahvilana ja hostellina.

Vinkit:

Jutta KupiasSisältöstrategi
Jutta Kupias
Joka tilaa ravintolavaunussa lohikeiton ja ihmettelee, kuka on nimennyt tietyt junamallit kiskobusseiksi.

Missä haluat herkutella?

Meno
Paluu
Matkustajat, lisäpalvelut ja esteettömyys

Lisää luettavaa