Kuuntelimme suomalaisia ja laskimme kotimaan kaukoliikenteen junalippujen hintoja pysyvästi. Samalla yksinkertaistimme lipputuotteita ja selkeytimme hinnoittelua. Entistä edullisempaa ja helpompaa sinulle siis. Kokeile vaikka.

fi sv en
Kokeile itse
  • 9,90€
Hinta aina
9,90€
Uusi hinnoittelu

Mikä muuttuu?

Laskimme kotimaan kaukoliikenteen junalippujen hintoja pysyvästi. Sen lisäksi luovuimme hankaliksi koetuista lipputuotteista ja säilytimme vain tarpeelliset. Nyt voit oman tarpeesi mukaan täydentää tai muuttaa lippuasi lisäpalveluilla. Lue lisää »

Säästölippu

Säästölippu on aina edullisin vaihtoehto kaikille matkustajille kaikilla reiteillä. Lippuja on myynnissä vain rajoitettu määrä per juna, eikä niistä ei myönnetä alennuksia. Säästöliput tulevat myyntiin 60 vuorokautta ennen matkaa. Voit muuttaa lippua viidellä eurolla, ja ostaa halutessasi lippuun Peruutusturvan kympillä. Halutessasi voit ostaa lippuusi myös muita lisäpalveluja, kuten mukavamman istumapaikan.

Peruslippu

Peruslippu on junalippu Eko-luokkaan. Hinnasta myönnetään lapsi (4–16 v)-, opiskelija-, eläkeläis- sekä varusmiesten ja siviilipalvelusmiesten vapaa-ajan matkojen alennukset. Halutessasi voit ostaa lippuusi myös muita lisäpalveluja, kuten mukavamman istumapaikan.

Lapset, opiskelijat, eläkeläiset

4–16-vuotiaat lapset ja nuoret saavat 40 %, opiskelijat 30 %, eläkeläiset ja yli 65-vuotiaat 20 % sekä varusmiehet ja siviilipalvelusmiehet vapaa-ajan matkoilla 30 % alennusta. Alennettu hinta pyöristyy aina seuraavaan tasaeuroon. Alennukset myönnetään myös 10 ja 30 matkan sarjalipuista. Kausilipuista alennus myönnetään vain lapsille.

Säästölipusta, lisäpalveluista ja mahdollisista tarjoushinnoista ei myönnetä alennuksia.

Sarja- ja kausiliput

Suositut sarjaliput ovat nyt aiempaa edullisempia, ja ne käyvät nyt kaikkiin juniin. 10 tai 30 matkan sarjalippu on edullisin vaihtoehto sinulle, joka matkustat usein tietyllä reitillä.

Kausilippu on puolestaan edullisin vaihtoehto, mikäli matkustat lähes joka arkipäivä tietyllä reitillä. Se on hyvä syy jättää oma auto kotiin. Lue lisää »

Lippujen ostopaikat

Voit ostaa kaukoliikenteen junalippuja kaikista VR:n myyntikanavista. Katso lisää (vr.fi) »

Ekstra

Pendolino- ja InterCity-junien Ekstra-luokka sopii sinulle, joka haluat matkustaa mukavammin. Käytössäsi ovat päivän lehdet sekä itsepalvelupiste, josta voit noutaa kahvia, teetä tai vettä. Istumapaikan valinta Ekstra-luokassa maksaa nyt matkan pituudesta riippuen vain 5–17 € lisää Säästö- tai Peruslipun hintaan.

Ravintolavaunun yläkerta

Voit valita mukavan istumapaikan InterCity-junien DuettoPlus-ravintolavaunun yläkerrasta 3–11 euron lisämaksulla. Hinta riippuu matkan pituudesta. Paikka sopii erityisesti sinulle, joka haluat keskittyä työskentelyyn tai nauttia upeista näköaloista. Alakerran Duetto-ravintolassa voit nauttia aterioita tai pientä purtavaa. Kokeile myös uutta Robert’s Coffee -kahvilavaunua Helsingin ja Turun tai Tampereen reiteillä!

Peruutusturva

Voit varautua matkan mahdolliseen peruuntumiseen etukäteen vain 10 euroa maksavalla Peruutusturvalla. Saat matkalippusi hinnan takaisin ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme, aseman lipunmyyntiin, R-kioskiin tai matkatoimistoosi ennen junan lähtöä.

Lemmikki

Voit ottaa lemmikkisi mukaan junaan kaikkiin juniin. Lemmikkipaikan hinta on viisi euroa. Katso lisää (vr.fi) »

Pyörä

Varaa polkupyöräpaikka aina ennen matkaa, sillä niitä on vain rajoitetusti. Polkupyöräpaikan hinta on viisi euroa. Osassa paikoista on panttilukitusmahdollisuus. Pendolinoissa ei voi kuljettaa polkupyöriä. Katso lisää (vr.fi) »

Istumapaikka

Muun kuin Ekstra- tai ravintolavaunun yläkerran istumapaikan varaaminen on aina ilmaista. Ilman lisämaksua voit myös varata paikan leikkitilan vierestä, vastakkaisista paikoista, työskentelyhytistä, pyörätuolipaikan, tai paikan perhe- tai allergiahytistä.

Lippujen ostopaikat

Voit ostaa kaukoliikenteen junalippuja kaikista VR:n myyntikanavista. Katso lisää (vr.fi) »

Mikä muuttuu?

Hinnat laskivat pysyvästi ja lipputuotteet yksinkertaistuivat.

Entistä edullisempaa, helpompaa ja joustavampaa

Hintauudistuksemme tärkeimmät asiat ovat junalippujen hintojen pysyvä laskeminen ja lipputuotteiden yksinkertaistaminen. Halusimme tehdä junalla matkustamisesta sinulle edullisempaa ja lipun ostamisesta helpompaa.

Uudet liput ja lisäpalvelut

Säästölippu on aina edullisin vaihtoehto kaikille matkustajille kaikilla reiteillä. Säästölippujen määrä on rajoitettu ja ne tulevat myyntiin 60 vuorokautta ennen matkan alkua. Säästölippua ei voi ostaa junasta.

Peruslippu on junalippu Eko-luokkaan. Hinnasta myönnetään lapsi (4–16 v)-, opiskelija-, eläkeläis- sekä varusmiesten ja siviilipalvelusmiesten vapaa-ajan matkojen alennukset.

Lisäksi voit ostaa haluamasi lisäpalvelut. Voit varata istumapaikan InterCity-junien uusien DuettoPlus-ravintolavaunujen yläkertaan matkasi pituudesta riippuen vain 3–11 eurolla. Aikaisemmin Ekstra-luokkaan vaadittiin kalliin Joustava lipun hankintaa. Vaan eipä enää. Pääset nauttimaan matkasi pituudesta riippuen vain 5–17 lisäeurolla Ekstra-luokan mukavuudesta, esimerkiksi kahvista ja lehdistä. Lemmikki ja polkupyörä kulkevat matkassa viidellä eurolla.

Kaikkien muiden istumapaikkojen paikanvaraus on edelleen maksutonta.

Mitkä liput poistuivat?

Joustava lippu Ekstra-luokkaan poistui, mutta nyt voit nyt itse vaikuttaa junalippusi joustavuuteen. Sekä Säästöliput että Perusliput ovat muutoskelpoisia. Voit muuttaa matkustuspäivää tai junaa vain viidellä eurolla. Lisäksi veloitetaan mahdollinen hintojen välinen erotus. Halutessasi voi ostaa lippuun myös Peruutusturvan kympillä, jolloin saat matkalippusi hinnan takaisin, mikäli et pääse matkalle.

Asiakkaidemme mielestä Perhelipun säännöt olivat hankalia. Luovuimme Perhelipusta ja jatkossa lapsen maksama hinta ei enää vaihtele riippuen matkaseurueen koosta. Lapset (4–16 v) saavat 40 % alennuksen Peruslipuista, sarjalipuista, kausilipuista sekä makuupaikoista ja makuuhyteistä. Alle 4-vuotias lapsi matkustaa ilmaiseksi ilman omaa paikkaa aikuisen, eläkeläisen tai opiskelijan seurassa.

Myös Ennakkolippu poistui, mutta aikaisen varaajan edut saat hyödyntämällä uutta Säästölippua.

Työmatkalla

Myös työmatkalaisten suosimien sarja- ja kausilippujen hinnat laskivat merkittävästi yksittäistä lippua kohden.

Veturi-asiakkuus kannattaa

Veturi tarjoaa jatkossakin merkittäviä etuja veturilaisille. Veturilaisena saat ensimmäisten joukossa tietoa VR:n palveluista, eduista, kampanjoista ja uutuuksista. Saat lisäksi etuja ja tarjouksia esimerkiksi junien ravintolavaunuissa ja muilta yhteistyökumppaneiltamme. Parhaat edut varmistat käyttöösi, kun ostat lippusi aina käyttäen Veturi-tunnuksiasi. Näin ovat esimerkiksi junalippusi tallessa Omissa tiedoissa ja muistamme sinua mahdollisilla yllätyseduilla. Tunnistautuneena ostat myös VR Mobiilissa lippusi helpommin ja nopeammin.

Sarja- ja kausiliput

Matkustat aiempaa edullisemmin.

Sarja- ja kausiliput nyt edullisemmin kaikkiin juniin

Sarja- ja kausiliput ovat nyt aiempaa edullisempia ja ne käyvät nyt kaikkiin juniin.

10 tai 30 matkan sarjalippu on edullisin vaihtoehto sinulle, joka matkustat usein tietyllä reitillä. Kun matkustat sarjalipulla, voit varata istumapaikan ilmaiseksi Eko-luokasta 60 vuorokautta ennen lähtöä. Lipun voimassaoloaika on kuusi kuukautta valitsemastasi alkamisajasta. Sarjalippua voi käyttää useampi henkilö.

Kausilippu on puolestaan edullisin vaihtoehto, mikäli matkustat säännöllisesti esimerkiksi työmatkoja lähes joka arkipäivä tietyllä reitillä. Se on hyvä syy jättää oma auto kotiin. Voit ostaa kausilippuja 14–365 päivän pituisina, mitä pidemmän kauden valitset sitä edullisempi on hinta per päivä. Työmatkustajien suosimissa junissa kausilipuilla matkustaville on varattu kiintiöpaikkoja.

Esimerkkejä
hinnoista

Kerro, kuinka matkustat

Junamatkasi on perheen kanssa erityisesti pääreiteillä entistä edullisempaa. Valitse matkakohde-esimerkki ja näet neljän hengen perheen jossa kaksi aikuista ja kaksi lasta tai yhden aikuisen ja kahden lapsen perheen lippujen hinnat verrattuna vanhaan Perhelipun hintaan. Hintaesimerkkien laskentaperusteet näet klikkaamalla alla olevia lippuja.
2 aikuista, 2 lasta
1 aikuinen, 2 lasta
10 tai 30 matkan sarjalippu on edullisin vaihtoehto sinulle, joka matkustat usein tietyllä reitillä. Kausilippu on puolestaan edullisin vaihtoehto, mikäli matkustat säännöllisesti esimerkiksi työmatkoja lähes joka arkipäivä tietyllä reitillä. Mitä pidemmän kauden valitset, sen edullisempi on hinta per päivä. Se on hyvä syy jättää oma auto kotiin. Sarja- ja kausiliput voit ostaa sekä Eko- että Ekstra-luokkaan. Lue lisää klikkaamalla alla olevia uusia sarja- tai kausilippuja.
Sarjalippu
10 tai 30 matkaa
Eko-luokassa
Sarjalippu
10 tai 30 matkaa
Ekstra-luokassa
Kausilippu 30
päivää Eko- tai
Ekstra-luokassa
4–16-vuotiaat lapset ja nuoret saavat 40 %, opiskelijat 30 %, eläkeläiset ja yli 65-vuotiaat 20 % sekä varusmiehet ja siviilipalvelusmiehet vapaa-ajan matkoilla 30 % alennusta entistä edullisemman Peruslipun hinnasta. Alennukset myönnetään myös 10 ja 30 matkan sarjalipuista. Kausilipuista myönnetään alennus vain lapsille.

Huomaathan, että Säästölippu on aina edullisin tapa matkustaa. Paljon matkustavien kannattaa vertailla myös sarja- tai kausilippujen hintoja. Alla olevien esimerkkien laskentaperusteen näet klikkaamalla hintaa.

  • 9,90€
Hinta aina
9,90€