Barn och mormor kramas på plattformen

Fjärr­tra­fi­kens en­kel­bil­jett

Med en enkelbiljett reser du bekvämt i fjärrtågens Eko-klass.

Enkelbiljett till fjärrtrafiken

Fjärrtrafikens enkelbiljett är en tågbiljett med varierande pris. I regel får du en förmånlig biljett genom att köpa en resa i god tid.

Rabatt på biljetter

Barn, studerande, pensionärer och samt värnpliktiga får rabatt på sina biljetter.

Läs mer om rabatter

Vart ska du resa?

Lägg till

Information om enkelbiljetten

Res bekvämare

Gör din resa ännu bekvämare genom att boka plats i Ekstra-klass eller på restaurangvagnens övre våning på InterCity-tåg. 

Ändringar och avbokningar av fjärrtrafikens enkelbiljetter

Du kan göra ändringar i fjärrtrafikens enkelbiljetter före tågets tidtabellsenliga avgång. Ombokningen kostar 5 €/biljett.

Ändra din biljett i appen eller på vr.fi

Om du har köpt din biljett i VR Matkalla-appen eller inloggad på vr.fi kan du enkelt ändra tidpunkten för din resa själv i appen och på vr.fi. Du kan också lägga till en biljett som köpts utan inloggning till ditt VR-konto i appen VR Matkalla. En biljett aktiverad som självbetjäning anses vara använd, och det är inte längre möjligt att ändra eller avboka den.

Ny tidpunkt för resan

Du kan bara ändra tidpunkten för din resa för säsongen som är till salu, dvs fram till 15.9.2024. Samma regel gäller resor med nattåg (andra bokningar än sådana som innefattar bil), och de säljs fram till 29.3.2025.

Kontakta kundsupporten för att ändra din biljett

Du kan också omboka din biljett via VR:s kundsupport 0100 3232(0,06 €/min + Ina/msa), eller i stationens servicecenter i Helsingfors eller Tammerfors.

Biljetternas prisskillnader

Om du ombokar biljetten till en dyrare tågtur, debiteras prisskillnaden i samband med ombokningen. Om biljetten är billigare, ersätts skillnaden inte i pengar eller priskreditering.

Rätt att byta till närtåg

Din resa kan beroende på din rutt innehålla ett byte till ett närtåg i huvudstadsregionen. Närtågsförbindelsen gäller i 80 minuter före eller efter fjärtågsresan.

Avbokningsskydd

Trygghet för dina resplaner

Om du har köpt avbokningsskydd för din biljett till fjärrtrafiken, får du tillbaka hela biljettpriset om du av någon anledning inte kan resa.

Läs mer om avbokningsskydd

Fortsätt din resa med kollektivtrafiken

Från appen VR Matkalla

Du kan köpa biljetter till lokaltrafiken i flera olika städer i samband med din tågresa och ta dig dit från dörr till dörr på bästa möjliga sätt! Betala och använd alla biljetter enkelt i samma app – ganska snyggt, eller hur?

Läs mer om kollektivtrafikens biljetter

Egen kupé eller en tom plats bredvid

Vill du resa med mer utrymme? Nu kan du boka en kupé för 2, 4 eller 6 personer eller en tom plats bredvid dig.

Läs mer