Ekstra-klassens säten är högklassiga och bekväma.

Tjänster för företag

Här hittar du information om våra tjänster för företagskunder.

Förnyade tjänster för företag

Vi har förnyat våra tjänster för företagskunder så att vi kan tjäna dig på ett mer mångsidigt sätt. På den här sidan hittar du information om våra förnyade biljetter för företagskunder, om våra tjänster och vad det innebär att vara kund. Välkommen med på en gemensam resa!

Logga in med ditt företagsanvändarnamn högst upp på sidan och köp företagsbiljetter från den här webbplatsen.
Köp biljetter

Det lönar sig att vara företagskund!

 • Biljetter kan köpas från webbplatsen vr.fi precis när det passar dig bäst. Förutom enkelbiljetter finns det två biljetter som är speciellt avsedda för företagskunder, Enkelbiljett Flex och Företagsbiljett.
 • Du kan köpa biljetter genom att logga in högst upp på sidan med ditt företagsanvändarnamn.
 • Biljetter och kvitton är alltid säkra i Mina biljetter och du hittar dem när du loggar in.
 • Ombokning och avbokning av biljetter kan göras före tågets tidtabellsenliga avgångstid via självbetjäning: logga in med ditt företagsanvändarnamn och redigera dina biljetter i Mina biljetter.
 • Som betalsätt duger betalkort (både debit och kredit) och, enligt överenskommelse, fakturering. En bokningsspecifik faktura är också möjlig.
 • Vi hjälper dig också gärna genom vår kundservice för företagskunder: vi betjänar dig vardagar kl. 7–20, tfn 0600 199 55 (2 €/besvarat samtal + lna).

Gör ditt företags resor klimatsmarta

Tåget är ett klimatsmart val

Vi hjälper ert företag att uppnå era miljömål. Cirka 95 procent av våra tågturer inom passagerartrafiken går på fossilfri el.

Läs mer om ansvarsfullt tågresande

Vart vill du resa?

När du har loggat in med ditt företagsanvändarnamn kan du köpa företagsbiljetter via resesökningen.

Lägg till

Digitalt kvitto för biljetter

Nyhet! Som användare av appen ReceiptHero får du ett e-kvitto för tågbiljetterna direkt till ditt resefaktureringsprogram, t.ex. Eurocard, M2, eTasku eller Bezala. Om du inte redan använder ReceiptHero kan du ladda ner appen i appbutiken.

Läs mer på ReceiptHeros webbplats, Öppnas i en ny flik

Det finns tre olika biljettalternativ för företagskunder

Vi har förnyat våra biljetter för företagskunder så att det finns alternativ för olika behov.

Enkelbiljett

Enkelbiljett Flex

 • En plats i Eko-klass.
 • Ombokningsavgiften ingår i priset, så vi tar inte ut någon ändringsavgift om du ändrar tidpunkten för resan.
 • Avbokningsskydd ingår i priset. Om du avbokar biljetten debiterar vi endast avbokningsavgiften.
 • Endast för våra företagskunder.

Företagsbiljett

 • Plats i Ekstra-klassen eller i restaurangvagnens övre våning.
 • Ombokningsavgiften ingår i priset, så vi tar inte ut någon ändringsavgift om du ändrar tidpunkten för resan.
 • Avbokningsskydd ingår i priset. Om du avbokar biljetten debiterar vi endast avbokningsavgiften.
 • Endast för våra företagskunder.

Köp och ombokning av biljetter

 • Förutom att köpa dina biljetter på vr.fi kan du också ringa oss så hjälper vi dig att välja och köpa rätt biljett. Vi betjänar dig vardagar kl. 7–20, tfn 0600 199 55, 2 €/besvarat samtal + lna.
 • Ändrade planer? Dina biljetter sparas i Mina biljetter på webbplatsen vr.fi. Där hittar du också biljettkvitton. Du kan ändra biljetter i Mina biljetter en minut innan den tidtabellsenliga avgångstiden. Biljetter kan också avbokas i Mina biljetter när du är inloggad.
 • Du kan dela biljetter enkelt direkt efter att du köpt dem via länken på biljetten.
 • Alla passagerare har samma referensinformation på sina biljetter, men du kan redigera enskilda passagerares referensinformation upp till två timmar efter köpet i Mina biljetter.
 • Betalsättet för biljetterna är kortbetalning (både debet och kredit), nätbank eller eventuell fakturering i enlighet med avtalet.
 • Om du föredrar det kan du även sköta ombokningar och avbokningar via vår kundsupport. Se kundsupportens kontaktuppgifter., Öppnas i en ny flik

Kunduppgifter & fakturering

 • Behöver du hjälp med avtal eller fakturering? Vi betjänar dig via e-post på vardagar: businesstravel@vr.fi.
 • Ange ditt namn, e-postadress, telefonnummer, företagsnamn och eventuellt kundnummer i e-postmeddelandet så kan vi behandla ditt ärende snabbt.
 • Obs. Vi har ändrat vårt faktureringssystem, så fakturans utseende har blivit ännu tydligare.

Våra tjänster på tåget

Tågets kupéer och Ekstra-klassen erbjuder en lugn miljö för arbete eller möten. Restaurangvagnens övre våning är en bra miljö för att koppla av tillsammans med teamet.

Vill ni ha egen kupé?

 • InterCity-tågen har kupéer för 2 eller 4 personer – de stängbara dörrarna, det behändiga bordsutrymmet och eluttagen gör att ni kan koncentrera er på arbetet eller mötet. Du kan boka kupén på denna webbplats i samband med biljettköpet.
 • I Pendolino-tåg finns en kupé för 6 personer i ena ändan av Ekstra-klassen. Kupén är bekväm med bordsutrymme, eluttag och en rymlig sittordning. I kupéns pris ingår Ekstra-klassens självbetjäning av kaffe, te och vatten. Även denna kupé kan bokas i samband med biljettköpet.
 • När du köper en biljett kan du också boka den intilliggande platsen och få trevligt med extra utrymme bredvid dig. En tom intilliggande plats är betydligt förmånligare än en vanlig biljett.

Tystnad eller småprat?

 • Den förnyade Ekstra-klassen i InterCity- och Pendolino-tåg är tågets tysta område där man kan koppla av eller jobba i lugn och ro. Ekstra-klassen är ett rymligt utrymme i första klass där du får en lugn lyxig miljö för din resa.
 • Om du vill tillbringa avslappnade stunder tillsammans med ditt arbetslag rekommenderar vi restaurangvagnens övre våning, där ert sällskap kan njuta av resan i de rymliga utrymmena och samtidigt njuta av restaurangvagnens produkter på era egna platser.
 • Företagsbiljetten inkluderar en plats i Ekstra-klass eller på restaurangvagnens övre våning, efter eget val.
 • Det finns också ett mötesrum för 12 personer på restaurangvagnens övre våning, vilket är perfekt för team och möten. Mötesrummets dörr kan låsas och det finns en skärm och annat som behövs för presentationer. Ni kan också förbeställa mat och dryck till rummet. Bokning av mötesrummet sker via vår gruppförsäljning.

Läs mer om extra komfort

Företagsbiljetten inkluderar alltid de bästa platserna på tåget. Du kan välja mellan den lugna Ekstra-klassen eller den mer sociala stämningen på restaurangvagnens övre våning.

Läs mer om de bästa platserna

Håll humöret uppe

Välkommen att njuta!

Även på tåget går arbetet dubbelt så effektivt när du ger dig själv tid för en riktig lunch eller ett litet mellanmål. Restaurangvagnarna står till din tjänst, och du kan också beställa produkterna till din egen plats.

Bekanta dig med restaurangvagnens utbud
Restaurangvagnens övre våning är perfekt för grupper och snack.

Grupptjänster för arbets- och mötesresor

Tåget lämpar sig utmärkt för olika möten, utbildningar och workshoppar. Oavsett om det är fråga om en teamdag eller företagets gemensamma resa, planerar vi alltid ett paket som passar just er, från utrymmen till servering.

Läs mer om grupptjänsterna

Information om biljetter för våra företagskunder

Här kan du hitta detaljerad information om biljetterna för företagskunder.

Inloggning för företagskunder

Den 29.11.2023 lanserade vi ett nytt inloggningssystem för våra företagskunder. De gamla nummerbaserade användarnamnen fungerar inte längre. Våra befintliga registrerade kunder har fått en e-postinbjudan till det nya systemet.

Att skapa ett VR-konto för en företagskund

Mitt privata konto-ID är mitt företags e-postadress. Vad ska jag göra?

Information om Enkelbiljett Flex

Enkelbiljetten Flex är endast tillgänglig för våra företagskunder.

Information om Företagsbiljetter

Företagsbiljetterna är endast tillgängliga för våra företagskunder.

Information om seriebiljetter

Information om enkelbiljett

Enkelbiljetten finns till försäljning för både konsument- och företagskunder.

Information om enkelbiljett