Res praktiskt med biltåg

Enkelt norrut med bil

Beundra vildmarksnaturen, vandra i fjällen och njut av lugnet i naturen. Du sparar en dag genom att lasta bilen på tåget. Bilplats från 39 € och motorcykel från 29 €, som förmånligast får du sovkupé + bil med 88 € (kupé 49 € och bil 39 €).

Lastningen av bilen i biltransportvagnen sköter du själv. Det är inget du behöver vara nervös för.
Läs mer om lastning

Köp biljetter till biltåg

Lägg till bilen i passagerarmenyn.

Lägg till
Tåget som färdmedel har mångdubbelt lägre utsläpp jämfört med flyg, bil eller buss.

Tåget är det grönaste valet norrut

KLIMATET PÅ RÄTT SPÅR

Tåg är det överlägset mest miljövänliga sättet att resa. Du kan resa med tåg från Helsingfors till Rovaniemi och tillbaka 50 gånger, medan samma mängd utsläpp uppstår av en tur och retur med bil.

Praktiska tips för biltåget

Biltåget tar dig och din bil eller motorcykel från ena änden av Finland till den andra. Vad bör du tänka på innan du reser och på biltågstationerna? Här är några tips för en lyckad resa!

Läs mer

Tips till biltågsresenären

Läs följande tips innan du går ombord på biltåget.

 • Kontrollera måtten på din bil från registerutdraget då du bokar en biltågsresa.
 • Längden och höjden på fordonsutrymmet kan inte ändras. Om denna information ändras, avbryt fordonsplatsen och boka en ny plats med rätt mått genom vår kundtjänst 0600 41 900 (2 € / besvarat samtal + lna/msa).
 • Var ute i god tid. Den exakta tiden för lastningen av din bil på tåget står på biljetten.
 • Vi är måna om din säkerhet – lasta därför bilen ensam. Låt ditt resesällskap till exempel dricka en kopp kaffe på stationen under tiden.
 • Vi utgår ifrån att du sköter lastningen av din bil på tåget själv. Du behöver inte känna dig nervös inför lastningen, vi visar dig hur du ska göra.
 • När du rör dig i biltransportvagnen efter lastning ska du vara försiktig och uppmärksamma fordon som kör in i vagnen.
 • Av säkerhetsskäl får bilen inte lämnas på tomgång i biltransportvagnen under lastning eller lossning.
 • Om vi lastar din bil ska du köra den till rätt plats 30 min innan den ska lastas. Observera att ditt val av den som gör lastningen inte kan ändras i efterhand.
 • Skriv ut din biljett och bifoga den med nycklarna. Du kan också skriva biljettuppgifterna på papper (namn, telefon, avgångsdatum, tåg, avgångsstation, destinationsstation och bilens märke, modell samt registernummer).
 • Obs! Bilarna lastas på Böle biltåg-station, passagerarna stiger på biltåget på Böle järnvägsstation, som finns bredvid.
Läs mer om lastning
 • Välj en sovkupé till din resa som passar dina behov. Vi skräddarsyr ett biltågpaket som passar just dig.
 • Packa en separat väska för tågresan med allt du behöver under natten. Kom ihåg att ta med dig saker som är känsliga för kyla eller värme från bilen. Resten av sakerna kan du lugnt lämna kvar i bilen.
 • Matsäck under resan behöver du inte bekymra dig om, restaurangvagnen är öppen långt in på natten och öppnar igen tidigt på morgonen.
 • I nattåg och biltåg reser sällskapsdjur med sin ägare i en kupé för sällskapsdjur eller i en sittvagn där sällskapsdjur är tillåtna. I biltåg får sällskapsdjur inte lämnas i bilen. Vattnet i tåget kan inte drickas så ta med dig dricksvatten även för ditt sällskapsdjur.
Läs mer om sovkupéer

Information om biltågsbiljetter

När vill du resa?

Det går biltåg mellan norr och söder flera gånger per dag. Närmare tidtabeller för biltågen hittar du på vår tidtabellssida.

Se biltågens tidtabeller

Restaurangservice i nattågen

På nattågen behöver du inte gå hungrig – restaurangvagnen är öppen från tidig morgon till långt in på natten.

Läs mer om restaurangservicen

Njut av e- och ljudböcker

Underhållning för resan

Vi erbjuder våra kunder en gratis 60 dagars provperiod av Nextorys ljud- och e-bokstjänst! I tjänsten kan du läsa och lyssna böcker antingen i din telefon eller surfplatta.

Lös in din förmån, Öppnas i en ny flik