Gå till innehållet
Du använder en föråldrad webbläsare
Vi rekommenderar de nyaste versionerna av Firefox, Chrome, Safari, Edge eller Opera.
Tjänster på taget

Cykel med på tåget

Ta med cykeln och hoppa på tåget!

Du kan behändigt ta med dig en cykel på nästan alla inrikes fjärr- och närtåg. På InterCity-tåg ska du boka plats för cykeln i förväg. På närtåg kan du transportera din cykel i området avsett för cyklar utan extra avgift.

Det går bra att ta med sig cykeln på nästan alla tåg. Fortsätt till exempel din arbetsresa smidigt med egen cykel.

Anvisningar för transport av cyklar på tåget

Köp av endast cykelplats

Om du reser med en period- eller seriebiljett kan du köpa en plats för cykeln från biljettförsäljningen på stationen eller per telefon från kundservice: 0600 41 900 (samtalspris: 1,99 €/besvarat samtal + lna).

Sparkcyklar på tåget

Hopfällbara sparkcyklar får transporteras avgiftsfritt på tåget som handbagage. Om sparkcykeln är stor och inte kan fällas ihop ska du boka och köpa en plats för den.

Hopfällbara cyklar, lådcyklar och tandemcyklar

  • Du kan transportera en hopfällbar cykel på alla fjärr- och närtåg utan separat avgift som vanligt bagage. Då ska cykeln vara hopfälld och skyddad med en skyddspåse så att den inte smutsar ner andra resenärers bagage.
  • Mycket stora hopfällbara cyklar ryms inte på hatthyllan på fjärrtågen eller i de låsbara förvaringsskåpen. Stora hopfällbara cyklar kan transporteras på samma sätt som en vanlig cykel.
  • Tyvärr finns det inte plats för transport av lådcyklar, lastcyklar eller tandemcyklar på tågen.