Hyppää sisältöön
Käytössäsi on vanhentunut selain
Suosittelemme käyttämään Firefoxin, Chromen, Safarin, Edgen tai Operan uusimpia versioita.

Työs­kentele junassa

Junassa voit työskennellä tai rauhoittua

Onko sinulla pitkiä työmatkoja? Jätä ruuhkat taaksesi ja tee junasta liikkuva etätoimisto. Raiteilla työmatka sujuu vaivattomasti ja ympäristöystävällisesti. Junan rauhassa voit hengähtää hetken, valmistautua työpäivään ja koota ajatuksesi kotiin palatessa.

InterCity- ja Pendolino-junissa sekä kiskobusseissa on ilmainen wifi.

Työrauhaa omassa hytissä

Junassa on rauhallista tehdä töitä. Jos haluat vielä hiljaisemman paikan, varaa itsellesi lisämaksusta oma hytti InterCity-junassa. Myös ravintolavaunun yläkerta sekä Ekstra-luokka tuovat matkaasi lisää väljyyttä ja mukavuutta.

Sarja- ja kausilippu

Kuljetko säännöllisesti samaa reittiä? Tutustu lähi- ja kaukoliikenteen sarjalippuun ja kaukoliikenteen kausilippuun.

Työsuhde­matkalippu on kannattava sijoitus

Junamatkoilla säästät aikaa ja luontoa

Junalla matkustaminen on kustannustehokasta ja ympäristöystävällistä. Yritykselle junalla kuljettu työmatka on aina edullisempi vaihtoehto kuin oman auton käytöstä annettu kilometrikorvaus. Junamatka kustantaa keskimäärin 11 senttiä kilometriltä. Autolla matkustaessa kilometrikorvaus on 43 senttiä kilometri.

Kun päivän viimeiset sähköpostit voi kirjoittaa kotimatkalla junassa, on työpäivä mahdollista päättää joustavammin. Näin työntekijöille jää aikaa myös harrastuksiin, perheelle ja ystäville sekä levolle.

VR:n työmatkaseteli

Työsuhdematkalipun voi maksaa työantajan hankkimilla työmatkaseteleillä joko kokonaan tai osin. Meillä työsuhdematkalippuna toimii kausilippu, joka on aina henkilökohtainen, ja tarkoitettu asunnon ja työpaikan välisiin matkoihin.

Työmatkaseteleitä voi ostaa asemien palvelupisteiltä ja VR:n ryhmämyynnistä.

Tutustu työmatkaseteliin

Tarkista junasi aikataulu

Muutokset ja poikkeukset

Voit tarkistaa junasi aikataulun ja mahdolliset poikkeustilanteet Liikennetilanne-sivulta sekä Junat kartalla -palvelusta.

Siirry Junaliikenne nyt -sivulle

Kokous- ja ryhmämatkat

Junassa voi työskennellä myös isommalla porukalla. Voit varata esimerkiksi InterCity-junan kabinetin 12 matkustajalle tai Pendolinon neuvotteluhytin 2–6 hengelle. Isommille ryhmille varaamme vaikka kokonaisen vaunun tai junan omalla aikataululla.

Lue lisää