Hyppää sisältöön

Interrail-liput

Junalla Eurooppaan

Matkusta maata pitkin Euroopassa! Juna on ekologinen ja moneen budjettiin sopiva matkustustapa. Interrail-matkalle on tarjolla kaksi erilaista lipputyyppiä: usean maan kattava yleinen Interrail-lippu ja maakohtainen yhden maan Interrail-lippu. Valitse itsellesi sopivin vaihtoehto ja lähde seikkailulle.

Interrail-lipulla voit matkustaa rajattomasti ympäri Eurooppaa jopa kolmen kuukauden ajan!

Yleinen Interrail-lippu (Global Pass)

Tutustu tarkemmin kaikki Interrail-maat kattavaan lippuun

Alennuksia Interrail-lipuilla

Paljon lisäaetuja ja alennuksia

Tietyt laivayhtiöt, yksityiset rautatieyhtiöt ja linja-autoyhtiöt myöntävät alennuksia tietyille siirtymämatkoille, kun matkustat voimassaolevalla Interrail-lipulla.

Tutustu etuihin

Junayhtiöt reilimatkallasi

Interrail-verkostoon kuuluu useita juna- ja lauttayhtiöitä sekä julkisen liikenteen toimijoita yhteensä 33 maassa. Varaa istumapaikkasi ennakkoon vierailemiesi maiden liikennöitsijöiltä, kun suunnittelet matkaasi.

Katso kaikki junayhtiöt

Yhden maan Interrail-lippu (One Country Pass)

Tutustu tarkemmin maakohtaiseen Interrail-lippuun

Junan kyydissä maailmalle

Lapset reilaavat ilmaiseksi

Tiesitkö, että alle 12-vuotiaat lapset matkustavat Interraililla ilmaiseksi aikuisen kanssa? Yhden aikuisen mukana saa matkustaa korkeintaan kaksi lasta.

Miten ostan Interrail-lipun?

Ennen Interrail-lipun ostoa

  • Voit ostaa Interrail-lipun kaikista VR:n palvelupisteistä aikaisintaan 11 kuukautta ennen matkan alkua.
  • Ostohetkellä lippuun merkitään voimassaoloaika. 
  • Interrail-lippua ostaessasi tarvitset voimassa olevan passin tai henkilökortin. Huomaathan, että ajokortti ei kelpaa. Jos käytät henkilökorttia matkallasi, ota selvää, kelpaako se maissa, joissa aiot matkustaa.

Lataa tästä Interrail-opas

Lataa tästä Interrail-kartta

Kun olet ostanut reililipun

  • Jos matkasi peruuntuu kokonaan ennen lipun ensimmäistä voimassaolopäivää, sinulle hyvitetään lipun hinta toimituskuluilla vähennettynä. 

  • Voit tehdä muutoksen Interrail-lippuusi, mikäli et ole vielä käyttänyt lippua. Lipun alkamisajankohtaa voi siirtää jopa 11 kuukauden päähän ostopäivästä.

  • Interrail-lipuilla matkustetaan pääosin ilman paikanvarausta. Osa eurooppalaisista junayhtiöistä edellyttää kuitenkin paikanvarauksia joihinkin juniinsa. Löydät lisätietoja paikanvarauksista interrail.eu-sivustolta.  

  • Suosittelemme matkavakuutusta. Vakuutus tuo turvaa esimerkiksi silloin, jos olet ostanut alennuslipun ja joudut sairastumisen takia perumaan matkasi.  

Raiteita pitkin kotiin

Interrail-lipulla ei voi matkustaa omassa asuinmaassa yleisen Interrail-lipun meno- ja paluumatkaa lukuun ottamatta. Jos haluat säästää lippusi matkustuspäiviä, osta kotimaan matkoille edullinen kaukoliikenteen kertalippu.

Mikä on paras tapa päästä Suomesta reilaamaan?

Pääset kätevästi Euroopan kaupunkeihin ylittämällä Itämeren esimerkiksi laivalla. Interrail-lipun haltijat saavat alennuksen reittimatkoille. Tutustu aikatauluihin laivayhtiöiden sivuilla.

Katso alennukset

Paras matkasovellus reilaajalle

Rail Planner -sovellus on mahtava apu Interrail-reissulla ja jo matkaa suunnitellessa. Sovellus sisältää mm. juna-aikataulut, reitin suunnittelu- ja paikanvaraustyökalun sekä matkustustietoa kohdemaista. Sovellus on ilmainen ja toimii myös ilman nettiyhteyttä.

Tutustu ja lataa sovellus

Interrail syntyi vuonna 1972

Aluksi mukana oli 22 maata ja lippuja myytin vain alle 21-vuotiaille. Tänään reilata voi lähes kaikkialla Euroopassa, eikä ikärajoituksia ole.

Interrailin suosio kasvaa

Nuoret ovat aina olleet innokkaita reilaajia, mutta reilaaminen kiinnostaa selkeästi aiempaa enemmän myös aikuisia ja senioreita.