Gå till innehållet

Interrail­kort

Med tåg till Europa

Res landvägen längs Europa! Tåget är ett ekologiskt sätt att resa och passar mången budget. Det finns två olika typer av Interrail-biljetter: Interrail Global Pass gäller i flera länder och en landsspecifik Interrail One Country Pass i ett land. Välj det alternativ som passar dig bäst och åk ut på äventyr.

Med ett Interrailkort kan du tågluffa obegränsat i Europa i upp till tre månader!

Interrail Global Pass

Läs mer om Kortet som omfattar alla länder

Rabatt med Interrail-biljetten

Många extra förmåner och rabatter

Reser du med en giltig Interrail-biljett beviljar vissa rederier, privata järnvägsbolag och bussbolag dig rabatt på vissa transferresor.

Läs mer om förmånerna

Järnvägsbolagen längs med din Interrailresa

I Interrail kortnätverket ingår flera järnvägs- och färjebolag samt operatörer inom kollektivtrafiken i sammanlagt 33 länder. När du planerar resan, boka sittplats på förhand hos trafikoperatörerna i de länder du planerar att besöka.

Visa alla järnvägsbolag

Interrail One Country Pass

Läs mer om landspecifika Interrailkort

Med tåget ut i världen

Barn tågluffar gratis

Visste du att Interrailkort för barn under 12 år är gratis med en betalande vuxen? Högst två barn får resa med en vuxen. Barn under 4 år behöver inte ett eget Interrailkort.

Hur köper jag ett interrailkort?

Innan du köper ett Interrailkort

  • Du kan köpa ett Interrailkort på alla VR:s serviceställen, högst elva månader innan resan börjar.
  • Interrailkort säljs inte på vr.fi, men nog på den internationella webbplatsen interrail.eu
  • Vid inköpstillfället anges biljettens giltighetstid. 
  • När du köper ditt Interrailkort behöver du ett giltigt pass eller identitetskort. Observera att körkort inte duger som identitetsbevis. Om du använder identitetskort på resan, ta reda på om det är giltigt som identitetsbevis i de länder där du reser. 

När du har köpt Interrailkortet

  • Om din resa blir inställd före din första resdag, återbetalas kortets pris efter avdragen expeditionsavgift. 
  • Du kan göra ändringar i din Interrail Pass. Om du ännu inte har använt biljetten kan du skjuta upp dess startdatum upp till 11 månader från det ursprungliga inköpsdatumet.
  • Med Interrailkort tågluffar man i huvudsak utan platsbokning. En del av europeiska järnvägsbolag kräver emellertid platsbokning på vissa tåg. Mer information om platsbokning på interrail.eu.  
  • Vi rekommenderar att du tecknar en reseförsäkring. En försäkring skyddar dig till exempel när du har köpt Promotional Pass till nedsatt pris och du är tvungen att inställa resan på grund av sjukdom.  

Längs järnvägen hem

Du kan inte resa med Interrailkortet i ditt boendeland, förutom en avresa och hemresa som ingår i Interrail Global Pass. Om du vill spara dina resdagar kan du köpa förmånliga fjärrtrafikens enkelbiljetter för inrikesresor.

Hur gör jag en Interrailresa från Finland?

Du kan enkelt ta dig till Europas städer genom att korsa Östersjön till exempel med båt. Innehavaren av ett Interrailkort får rabatt på reguljärresor. Tidtabellerna hittar du på rederiernas webbplats.

Utnyttja rabatten

Tågluffarens bästa reseapp

Rail Planner-appen är till stor hjälp redan vid planeringen av resan. Där finns bland annat tågtidtabeller, ett ruttplanerings- och platsbokningsverktyg samt reseinformation om dina destinationer. Appen är gratis och kräver ingen internetuppkoppling.

Läs mer och ladda ner appen

Interrail föddes 1972

Inledningsvis deltog 22 länder och biljetter såldes endast till resenärer under 21 år. Numera kan man tågluffa i nästan hela Europa, och åldersgränsen har slopats.

Interrail blir mer populärt

Unga har alltid varit flitiga tågluffare, men vuxna och seniorer har nu också fått upp ögonen för detta sätt att resa.