Junaile koko kesä lomalipulla

Koe koko Suomi yhdellä lipulla! Lomalipulla matkustat sen voimassaoloaikana rajattomasti kotimaan kohteisiin.

Kesän liikuttavin lomamatka alkaa VR Matkalla -sovelluksesta. Ostamalla 7, 14 tai 30 päivän lomalipun koet Suomen suven aina Hangosta Kolariin! Lomalipulla matkustat rajattomasti koko sen voimassaoloajan. Lähde siis luontoon, koe kesän kovimmat festarit tai matkusta maaseudun rauhaan – yksin tai yhdessä!

Koko perheen kohteet

Viikossa kiertää kotimaan kohteen jos toisenkin! Koko perheelle sopivia kohteita löytyy ympäri Suomen, ja monet niistä sijaitsevatkin asemien läheisyydessä sekä sujuvien jatkoyhteyksien äärellä. Suuntaa Turkuun JukuParkin ja kiipeilyparatiisi Flowparkiin, joissa vietät varmasti ikimuistoisen kesäpäivän. Naapurissa sijaitsevasta Naantalista löydät Muumimaailman hauskoine hemuleineen ja hattivatteineen.

Jatketaan matkaa pohjoiseen. Härmän omaan Huvivaltioon on helppo tulla – juna pysähtyy kesäkaudella aivan PowerParkin kohdalla! Pian saavummekin Ouluun, jossa hyppäämme kaupunkijuna Potnapekan kyytiin. Siellä matka vinhaan Vauhtipuistoon käy kätevästi!

Nainen kävelemässä uimaan järveen kesäisessä auringonlaskussa.

Paluumatkan varrelle osuvan Kouvolan Tykkimäellä on laitteita kaiken ikäisille hurvittelijoille. Perheen pienempiä viihdyttää Satujuna sekä Minimaatila pörröisine eläinystävineen ja isompia taas kylmäävä Kummitusjuna ja korkeuksiin kiidättävä Star Flyer. Huvipuiston kyljessä sijaitsevan AquaParkin vesiliukumäet ja altaat virkistävät kuumanakin kesäpäivänä!

Reittiehdotus ja matka-ajat: Turku-Härmä (4-5h), Härmä-Oulu (2-4h), Oulu-Kouvola (7-8h).

Kahden viikon luontoloma

14 vuorokauden lomalipulla ehdit kokea Suomen monimuotoisen luonnon koko komeudessaan! Pohjois-Karjalasta Pielisen rannalta löytyy se kansallismaisemista kuuluisin – Ukko-Kolin huippu! Itäistä Suomea enemmän tutkivalle Punkaharju tarjoilee ainutlaatuista hiljaisuutta ja luonnonläheisyyttä. Pihlajaveden äärellä sijaitsevassa Savonlinnassa koet suomalaisen järviluonnon lähietäisyydeltä risteillen, uiden ja meloen.

Nainen istuu kalliolla järven rannalla kesäisessä maisemassa.

Eteläisen Suomen suosituimpiin luontokohteisiin kuuluvat Repoveden kansallispuisto sekä Hämeenlinnassa sijaitseva Aulangon luonnonsuojelualue. Kiipeä Aulangonvuoren näkötorniin ja ihastele avautuvaa maisemaa tai hakeudu Repoveden reiteille joko päiväretkelle tai useamman yön vaellukselle! Kesäkaudella Repoveden lähin juna-asema on Hillosensalmi, josta voit jatkaa matkaa Repovedelle bussilla.

Pohjoiseen suunnatessa on syytä pysähtyä Parkanossa. Rautatieasemalta alkaa noin 30 kilometrin mittainen Paroonin taival , jonka varrelta löydät vaihtelevia maisemia ja maastoja. Paroonin taival päättyy Seitsemisen kansallispuistoon, jossa on kaksi laavua ja yksi autiotupa yöpymistä varten.

Luontoretkemme pohjoisin pysäkki löytyy Kolarista, josta voit jatkaa yhteysbussilla matkaasi Hettaan, Pallakselle tai Ylläkselle. Monipuolisilla vaellusreiteillä koet Lapin lumoavan luonnon ja yöttömän yön. Kun on kotimatkan aika, sujuu se mukavimmin makuuvaunussa!

Reitti ja matka-ajat: Joensuu-Punkaharju (n. 2h), Punkaharju-Hillosensalmi (4,5h), Hillosensalmi-Hämeenlinna (n. 2,5h), Hämeenlinna-Parkano (1-2h), Parkano-Kolari (11h).

Lisätietoa ja apua luontoretkesi suunnitteluun löydät luontoon junalla -sivulta.

Kotimaan interrail kaveriporukalla

30 vuorokauden lomalipulla kierrät vaikka kaikki Suomen kesäkaupungit – tai viivyt suosikkikohteissa piipahdusta pidempään. Kokoa siis kaveriporukka ja suuntaa kotimaan kesätapahtumiin!

Junamatkan päästä löytyy suurenmoisia musiikkitapahtumia moneen makuun! Joensuun aina aurinkoinen Ilosaarirock, Seinäjoen perinteikäs Provinssi, Kotkan Meripäivät, PoriJazz, Tampereen BlockFest sekä Helsingin legendaariset festivaalit Flow, Sideways ja Tuska tarjoilevat koettavaa kaikille aisteille.

Äläkä unohda Simerockia, Weekend Festivalia, Summer Soundia, Vauhtiajoja, Madfestiä, Puisto Bluesia ja muita kesätapahtumia! Kaikkiin näihin tapahtumiin kuljet kätevimmin VR:n lomalipulla.

Tutustu lomalippuun

Lisäinspiraatiota lomalippuseikkailusi kohteisiin voit etsiä osoitteesta 100syyta.fi, Avataan uudessa välilehdessä.

Lisää luettavaa

Matkalla kotimaassa

Top 11 – parhaat vinkit yöjunaan

Tässä hyväksi havaittuja käytännön vinkkejä yöjunassa matkustamiseen, jotta matkasi öisillä raiteilla rullaisi onnistuneesti.…

Lue juttu
Matkalla kotimaassa

Maksimoi auringonpaiste kesälomallasi – raiteita pitkin Suomen aurinkoisimpaan kesäkaupunkiin

Miltä kuulostaisi kesälomamatka raiteita pitkin Suomen mantereen aurinkoisimpaan kolkkaan? Säätilastojen valossa auringonpaisteessa kylvetään eni…

Lue juttu
Arjen matkat

Miksi taittaa työmatkat junalla?

Mitä jos aloittaisit aamusi rentouttavalla junamatkalla. Juna tarjoaa sinulle omaa aikaa, rauhallisen startin päivään ja huolettoman tavan matkat…

Lue juttu