Miksi taittaa työmatkat junalla?

Mitä jos aloittaisit aamusi rentouttavalla junamatkalla. Juna tarjoaa sinulle omaa aikaa, rauhallisen startin päivään ja huolettoman tavan matkata kohti arjen askareita. Unohda liikenneruuhkat ja niistä aiheutuva stressi. Hyppää junaan, siitä kiittää sekä luonto että kukkaro!

Juna ruokkii luovuutta

Juna on maisemakonttori vailla vertaa. Vaihtuvat maisemat ja laulavat kiskot ruokkivat luovuutta. Pieni heijaava liike ja junan tärinä rentouttavat ja saavat ajatukset kulkemaan. Erityisesti ajatustyötä ja luovaa työtä tekeville juna on mainio etätoimisto. Tiesitkö, että useat Jarlan sarjakuvat ovat syntyneet junamatkan aikana, ja että J.K. Rowling sai idean Harry Potteriin niin ikään junassa? Myös Apulanta tekee sanoituksiaan junassa.

Palvelut lisäävät matkustus­mukavuutta

Junassa kaikki palvelut ovat lähelläsi, eikä matkaan tarvitse tehdä mutkaa, jos nälkä tai vessahätä yllättää. Matkamukavuutta lisää ilmainen nettiyhteys ja mahdollisuus ladata puhelinta tai tietokonetta matkan aikana. Lisäpalveluilla voit tehdä matkasta itsesi näköisen. Esimerkiksi tilavampi ja rauhallisempi Ekstra-luokka sopii erityisen hyvin matkan aikaiseen työskentelyyn tai opiskeluun. Kokeile myös ravintolavaunun yläkerran viihtyisiä istumapaikkoja. Lue lisää junan palveluista täältä.

Helppo valinta sinulle, parempi ympäristölle

Huoli yhteisestä ympäristöstä saa meidät monet miettimään uudelleen arjen valintoja. Vaihtamalla junaan teet helpon ja mukavan ilmastoteon. Käy tutustumassa laskuriin, Avataan uudessa välilehdessä ja laske, kuinka paljon sinä säästäisit ympäristöä taittamalla matkasi raiteita pitkin.

Verovähennykset kannustavat junailemaan

Kodin ja työpaikan välisistä matkoista saa verovähennyksiä halvimman matkustusmuodon mukaan. Halvin matkustusmuoto on usein julkinen liikenne, ja siellä halvimmat lipputyypit ovat usein kausi- ja sarjalippujen tapaiset vaihtoehdot. Vähennys tehdään aina halvimman matkustusmuodon mukaan, vaikka olisitkin matkustanut jollakin toisella tavalla. Vain tietyissä olosuhteissa matkakulut voi vähentää oman auton mukaan.

Jos olet työskennellyt kalenterivuoden verran, voit vähentää matkakuluja 11 kalenterikuukaudelta, sillä loma-ajalta ei voi tehdä vähennyksiä. Matkakuluista vähennetään ensin omavastuu, jonka jälkeen matkakuluja saa vähentää maksimivähennykseen saakka, joka on 8 400 euroa vuonna 2023.

Lue lisää matkakulujen vähentämisestä Verohallinnon sivuilta:

Junassa otat matka-ajan haltuun

Oma aika on arvokasta. Miksi et siis käyttäisi työmatkaan käytettyä aikaa hyödyksi? Junassa sinun ei tarvitse välittää muusta liikenteestä, vaan voit rauhallisin mielin uppoutua vaikkapa hyvän kirjan tai neulontatyön pariin. Tutustu myös palautumisvinkkeihin, joilla maksimoit matkan aikaisen rentoutumisen.

Lisää

Lisää luettavaa

Uusilla raiteilla

8 syytä tehdä lippuostokset kirjautuneena

Moni meistä harmittelee, kun suunnitelmiin tulee muutoksia ja matka on kerrankin varattu ajoissa. Ajatus matkan uudelleen järjestelystä ei houkut…

Lue juttu
Matkalla kotimaassa

Näin tulkitset kesän sade-ennusteita ja säilytät matkasuunnitelmasi

Suomen suveen kuuluvat sade ja paiste. Joskus nämä vuorottelevat hyvinkin nopeasti, mikä hankaloittaa sään ennustamista. Moni tuntuu säikähtävän…

Lue juttu
Matkalla kotimaassa

Maksimoi auringonpaiste kesälomallasi – raiteita pitkin Suomen aurinkoisimpaan kesäkaupunkiin

Miltä kuulostaisi kesälomamatka raiteita pitkin Suomen mantereen aurinkoisimpaan kolkkaan? Säätilastojen valossa auringonpaisteessa kylvetään eni…

Lue juttu