Hyppää sisältöön

Miksi taittaa työmatkat junalla?

Mitä jos aloittaisit aamusi rentouttavalla junamatkalla. Juna tarjoaa sinulle omaa aikaa, rauhallisen startin päivään ja huolettoman tavan matkata kohti arjen askareita. Unohda liikenneruuhkat ja niistä aiheutuva stressi. Hyppää junaan, siitä kiittää sekä luonto että kukkaro!

Juna ruokkii luovuutta

Juna on maisemakonttori vailla vertaa. Vaihtuvat maisemat ja laulavat kiskot ruokkivat luovuutta. Pieni heijaava liike ja junan tärinä rentouttavat ja saavat ajatukset kulkemaan. Erityisesti ajatustyötä ja luovaa työtä tekeville juna on mainio etätoimisto. Tiesitkö, että useat Jarlan sarjakuvat ovat syntyneet junamatkan aikana, ja että J.K. Rowling sai idean Harry Potteriin niin ikään junassa? Myös Apulanta tekee sanoituksiaan junassa.

Palvelut lisäävät matkustus­mukavuutta

Junassa kaikki palvelut ovat lähelläsi, eikä matkaan tarvitse tehdä mutkaa, jos nälkä tai vessahätä yllättää. Matkamukavuutta lisää ilmainen nettiyhteys ja mahdollisuus ladata puhelinta tai tietokonetta matkan aikana. Lisäpalveluilla voit tehdä matkasta itsesi näköisen. Esimerkiksi tilavampi ja rauhallisempi Ekstra-luokka sopii erityisen hyvin matkan aikaiseen työskentelyyn tai opiskeluun. Kokeile myös ravintolavaunun yläkerran viihtyisiä istumapaikkoja. Lue lisää junan palveluista täältä.

Helppo valinta sinulle, parempi ympäristölle

Huoli yhteisestä ympäristöstä saa meidät monet miettimään uudelleen arjen valintoja. Vaihtamalla junaan teet helpon ja mukavan ilmastoteon. Junamatkustaminen on aina täysin hiilineutraalia. Käy tutustumassa laskuriin, Avataan uudessa välilehdessä ja laske, kuinka paljon sinä säästäisit ympäristöä taittamalla matkasi raiteita pitkin.

Verovähennykset kannustavat junailemaan

Kodin ja työpaikan välisistä matkoista saa verovähennyksiä halvimman matkustusmuodon mukaan. Halvin matkustusmuoto on usein julkinen liikenne, ja siellä halvimmat lipputyypit ovat usein kausi- ja sarjalippujen tapaiset vaihtoehdot. Vähennys tehdään aina halvimman matkustusmuodon mukaan, vaikka olisitkin matkustanut jollakin toisella tavalla. Vain tietyissä olosuhteissa matkakulut voi vähentää oman auton mukaan.

Jos olet työskennellyt kalenterivuoden verran, voit vähentää matkakuluja 11 kalenterikuukaudelta, sillä loma-ajalta ei voi tehdä vähennyksiä. Matkakuluista vähennetään ensin omavastuu, jonka jälkeen matkakuluja saa vähentää maksimivähennykseen saakka, joka on 7 750 euroa vuonna 2021.

Lue lisää matkakulujen vähentämisestä Verohallinnon sivuilta:

Junassa otat matka-ajan haltuun

Oma aika on arvokasta. Miksi et siis käyttäisi työmatkaan käytettyä aikaa hyödyksi? Junassa sinun ei tarvitse välittää muusta liikenteestä, vaan voit rauhallisin mielin uppoutua vaikkapa hyvän kirjan tai neulontatyön pariin. Tutustu myös palautumisvinkkeihin, joilla maksimoit matkan aikaisen rentoutumisen.

Meno
Paluu
Matkustajat, lisäpalvelut ja esteettömyys

Lisää luettavaa

VR:n Ekstra-luokka sai Anne Kukkohovin toivomaan, että kotimatka olisi ollut pidempi.
Uusilla raiteilla

Ekstra-luokka sai Anne Kukkohovin toivomaan, että kotimatka olisi ollut pidempi

Normaalisti Anne Kukkohovi nauttii autoilun tuomasta vapaudesta ja siitä, että saa itse istua kuskin paikalla. Välillä arkea kuitenkin helpottaa,...

Lue juttu
Matkalla kotimaassa

Retkeilijän unelmareitti

Kesäinen Suomi on retkeilijän loputon aarreaitta, jonka mahdollisuudet yllättävät kokeneemmankin seikkailijan. Kokosimme yhdessä Metsähallituksen...

Lue juttu
Matkalla kotimaassa

Komeat kansallismaisemat yhden reitin varrella

Koe valikoidut palat Suomen kansallismaisemista yhden junareitin varrella. Kansallismaisemat ovat osa suomalaista identiteettiä, mihin jokaisen i...

Lue juttu