Koe talven ihmemaa Itä-Lapissa

Itä-Lapin upeat kohteet tarjoavat nähtävää ja koettavaa kaiken ikäisille. Matkusta turvallisesti ja helposti yöjunalla Kemijärvelle ja hyppää vaivattomasti bussiin, joka vie sinut unelmiesi talvikohteisiin.

Salla – in the middle of nowhere

Salla on Itä-Lapissa sijaitseva kunta täynnä monenlaisia mahdollisuuksia ikimuistoisen talviloman viettoon. Kenties Sallan tunnetuin ja näkyvin maamerkki on Sallatunturi, Avataan uudessa välilehdessä, jonka korkein kohta yltää yli 360 metrin korkeuteen. Sallatunturi sijaitsee vuoden 2022 alussa perustetussa Sallan kansallispuistossa, Avataan uudessa välilehdessä, jonka voit nähdä kokonaisuudessaan tunturin näköalatornista. Sallatunturin voit käydä huiputtamassa esimerkiksi lumikenkäreittiä, Avataan uudessa välilehdessä pitkin.

Mikäli kaipaat hurjapäistä seikkailua keskellä lumista maisemaa, kannattaa suunnata Salla Wilderness Parkiin, Avataan uudessa välilehdessä. Puiston porot tarjoavat sinulle mahdollisuuden päästä kokemaan porolla ajamisen riemun. Monipuolinen pororetki, Avataan uudessa välilehdessä sopii koko perheelle ja sisältää erämaamatkaamisen lisäksi myös porojen ruokkimisen harjoittelua, sekä tunnelmallisen evästauon kodassa. Samaisesta elämyspuistosta löytyvät myös innokkaat huskyt. Husky safari , Avataan uudessa välilehdessätarjoaa takuuvarmasti vauhdikkaat kyydit kauniissa maisemassa. Osana safaria saat ajo-opetusta, jotta osaat hallita rekeä matkan ajan.

Ajamisen, ohjaamisen ja kyydissä istumisen lisäksi Salla tarjoaa sinulle oivalliset mahdollisuudet monenlaisiin talven aktiviteetteihin. Nappaa alle maastohiihtosukset ja hyppää Sallan laduille, Avataan uudessa välilehdessä. Kaiken kaikkiaan latuja on tarjolla jopa 160 km, joista valaistuja reittejä on yli 40 km.

Seuraavana päivänä voit suunnata koko perheen tai seurueesi voimin Salla Ski Resortiin, Avataan uudessa välilehdessä, josta löydät laskettelurinteet niin aloittelijalle, kuin kokeneemmallekin laskijalle. Lapsille Ski Resortissa on tarjolla monipuolista ohjelmaa leikkimielisissä pulkkailukisoissa tai esimerkiksi Werneri-hiihtokoulussa, Avataan uudessa välilehdessä.

Salla Ski Resortin rinteiden huipulta on upeat näkymät kilometrien päähän.

Lapin talvisen maiseman tunnusmerkkejä ovat tykkylumesta notkuvat puut, jotka loistavat auringon laskiessa. Paras keino henkeäsalpaavaan luontoon tutustumiseksi on vuokrata alle sähköfatbike, Avataan uudessa välilehdessä, moottorikelkka, Avataan uudessa välilehdessä tai esimerkiksi lumikengät, joiden avulla hangella kulkeminen sujuu mallikkaasti.

Saapuminen: Valitse hytillinen yöjuna Kemijärvelle ja saavu levänneenä perille. Kemijärven asemalta voit hypätä kätevästi yöjunan aikatauluihin sovitetun bussin kyytiin. Tarkemmat tiedot bussien aikatauluista ja hinnoista saat Matkahuollon sivuilta, Avataan uudessa välilehdessä.

Lue lisää yö- ja autojunistamme

Kokeile maastoratsastusta Kemijärven kauniissa luonnossa.

Kemijärvi – tunnelmallinen kohde vesistöjen keskellä

Itä-Lapin matkan rauhallinen ja onnelliseksi tekevä pysähdys löytyy kätevästi rautatieaseman kanssa samasta kaupungista, Kemijärveltä. Vesistöjen keskellä sijaitseva elinvoimainen keskus on mitä tunnelmallisin tapa tutustua talven taikaan.

Voit aloittaa vierailun tervehtimällä Outisen ratsastuskeskuksen, Avataan uudessa välilehdessä asukkeja, poroja ja hevosia. Tila on avoinna päivittäin ja tarjolla on elämyksiä joka lähtöön. Halutessasi voit käydä vain moikkaamassa ja silittämässä tilan asukkeja tai vaihtoehtoisesti lähteä esimerkiksi poroajelulle tutustumaan tarkemmin alueen maisemiin. Myös tilan hevoset lähtevät kanssasi mieluusti maastoon seikkailemaan. Tämä kohde sopii oivallisesti koko perheelle ja saa varmasti hymyn jokaisen vieraan kasvoille. Ratsastuskeskukselle pääset kulkemaan helposti bussilla, taksilla tai autojunavaunussa kätevästi mukana kulkevalla omalla autollasi. Lue lisää autojunistamme.

Mikäli haluat ratsastustilaan tutustumisen jälkeen lähteä tutustumaan paikalliseen luontoon ja vesistöön, suuntaa kohti Urheilu Sivakka -välinevuokraamoa. Voit tällä kertaa jättää omat pilkkivälineet, sukset tai lumikenkiäsi huoletta kotiin, sillä voit vuokrata ne kätevästi vierailusi ajaksi. Nappaa termospullo ja munkit mukaan ja suuntaa vuokraamon kautta kohti Pöyliöjärven rannoilla kiertävää Aurinkolatua, Avataan uudessa välilehdessä. Maisemat järven rannoilta ovat upeat! Hurjimmille talviuimareille suosittelemme hiihtolenkin päätteeksi Kemijärven Avantouintipaikkaa, Avataan uudessa välilehdessä, joka sijaitsee hiihtolatujen tuntumassa Pöyliöjärven rannalla.

Seuraavana päivänä kannattaa heti aamulla suunnata kutsutaksilla, Avataan uudessa välilehdessä kohti Suomutunturia, Avataan uudessa välilehdessä, josta löytyvät jopa 255 metrin korkeuteen yltävät monipuoliset laskettelurinteet. Nälän yllättäessä hurjapäisen laskettelun keskellä avun tarjoaa Suomutunturin monipuolinen ja nykyaikainen ravintolatarjonta. Mikäli sinulla on aikaa nauttia Kemijärven mahdollisuuksista pidempään, voit yöpyä Suomutunturin yhteydessä sijaitsevassa laadukkaassa hotellissa, Avataan uudessa välilehdessä.

Saapuminen: Valitse hytillinen yöjuna Kemijärvelle ja saavu levänneenä perille. Kemijärven asemalta voit hypätä kätevästi yöjunan aikatauluihin sovitetun bussin kyytiin. Tarkemmat tiedot bussien aikatauluista ja hinnoista saat Matkahuollon sivuilta, Avataan uudessa välilehdessä.

Lue lisää yö- ja autojunistamme

Auringonlasku tunturin huipulta ihasteltuna on upea näky.

Pyhä – Itä-Lapin hiihtokeskuksien helmi

Tämä sopivan kokoinen tunturikeskus sijaitsee Pyhä-Luoston kauniin kansallispuiston kupeessa. Pakkaa mukaasi reilusti seikkailumieltä ja tunturifiilistä, hyppää yöjunasta suoraan yhteysbussiin, ja olet perillä noin tunnissa. Olit sitten liikkeellä kokeneen talviurheiluseurueesi tai perheesi kanssa, tarjoaa Pyhä elämyksiä teille kaikille. Suunnatkaa suoraan monipuolisiin rinteisiin, Avataan uudessa välilehdessä ja antakaa vauhdin viedä. Hurjapäisen laskettelun jälkeen voit levätä hetken kuuman juotavan äärellä katsoen samalla tunturin maisemia Huttutuvalla. Laskettelupäivän jälkeen on ihanaa levähtää lasikattoisessa Pyhä Igloos -huoneistossa, Avataan uudessa välilehdessä ja ihastella kaunista tähtitaivasta. Parhaassa tapauksessa voit bongata taivaalla leiskuvia revontulia!

Seuraavana päivänä suosittelemme suuntaamaan koko porukan voimin upouuteen pulkkamäkeen tai laduille, joita on parhaimmillaan tarjolla jopa 150 kilometrin verran.

Talviurheilumahdollisuuksien lisäksi hiihtoloma Pyhällä on täynnä tapahtumia, Avataan uudessa välilehdessä. Voit tarkistaa päivän vinkit, ja suunnata kohti uudenlaisia elämyksiä. Illan jo hämärtyessä lähde liikkeelle jalan ja hyppää kuomullisen maisemahissin, Avataan uudessa välilehdessä kyytiin. Hissi kuljettaa sinut nopeasti ihastelemaan tunturin huipulta avautuvia maisemia.

Saapuminen: Valitse hytillinen yöjuna Kemijärvelle ja saavu levänneenä perille. Kemijärven asemalta voit hypätä kätevästi yöjunan aikatauluihin sovitetun bussin kyytiin. Tarkemmat tiedot bussien aikatauluista ja hinnoista saat Matkahuollon sivuilta, Avataan uudessa välilehdessä.

Lue lisää yö- ja autojunistamme

Osta lippusi yöjunaan

Saat autojunalipun valitsemalla auton matkustajavalikosta.

Lisää

Lisää luettavaa

Uusilla raiteilla

8 syytä tehdä lippuostokset kirjautuneena

Moni meistä harmittelee, kun suunnitelmiin tulee muutoksia ja matka on kerrankin varattu ajoissa. Ajatus matkan uudelleen järjestelystä ei houkut…

Lue juttu
Arjen matkat

Miksi taittaa työmatkat junalla?

Mitä jos aloittaisit aamusi rentouttavalla junamatkalla. Juna tarjoaa sinulle omaa aikaa, rauhallisen startin päivään ja huolettoman tavan matkat…

Lue juttu
Matkalla kotimaassa

Junaile koko kesä lomalipulla

Kesän liikuttavin lomamatka alkaa VR Matkalla -sovelluksesta. Ostamalla 7, 14 tai 30 päivän lomalipun koet Suomen suven aina Hangosta Kolariin!

Lue juttu