5 syytä kulkea liikematkat junalla

Juna on nopea, edullinen ja ympäristöystävällinen tapa taittaa liikematkat ympäri Suomen. Junamatka vapauttaa aikaa työnteolle: se mahdollistaa tehokkaan ajankäytön sekä tilan tehdä ja keskittyä. Lue tästä, miksi liikematka kannattaa tehdä junalla!

1. Helppoa työntekijöille ja edullista yrityksille

Tarjoamme yrityspalveluita yksittäisille liikematkailijoille ja isommille kokoonpanoille. Liikematkalla tarkoitetaan yrityksen maksamia työntekijän matkoja, jotka tehdään työasioiden vuoksi. Yrityksen täytyy vain tehdä yrityssopimus VR:n kanssa, ja työntekijät ovat valmiita taittamaan liikematkat junalla.

Tiesitkö, että junalla kuljettu työmatka on yritykselle aina edullisempi vaihtoehto kuin oman auton käytöstä annettu kilometrikorvaus?

2. Työnteko onnistuu matkan aikana

Junassa käytät matka-ajan hyödyksi ja saat tekemättömän tehdyksi jo matkalla. Yrityksenkin kannalta on kannattavaa, kun työntekijä pystyy tekemään ainakin osan matkasta töitä, verrattuna siihen, että hän istuisi auton ratissa saman ajan.

Puitteet matka-ajan hyödyntämiselle ovat junassa kohdillaan: hiljainen Ekstra-luokka tarjoaa laadukkaan ja mukavan ympäristön itsenäiselle työskentelylle, kun taas omasta hytistä käsin on kätevää osallistua etäpalaveriin tai soittaa työpuheluita.

Nettiyhteyksien toimivuudestakaan ei tarvitse huolehtia. Kehitämme parhaillaan kaukojunien verkkoyhteyksiä siten, että niiden nopeudet keskimäärin viisinkertaistuvat aikaisempaan verrattuna.

3. Juna on ilmastoviisas valinta

Liikematkustamisen siirtäminen juniin auttaa yrityksiä saavuttamaan omia ympäristötavoitteitaan, sillä juna on vähäpäästöisin ja energiatehokkain tapa liikematkojen taittamiseen.

4. Juna sopii isommankin porukan tarpeisiin

Junasta on mahdollista varata tilat isommallekin työporukalle, jos liikematkalle on lähdössä useampia henkilöitä. Ravintolavaunun yläkerrassa on 12 hengen kabinetti ja Pendolinoissa on neuvottelutilat kuudelle hengelle, joissa voi vaikka kokoustaa matkan ajan tai pitää esityksen.

Isommalle porukalle on järjestettävissä myös kokonaan oman vaunun vuokraus tai jopa kokonaan yksityinen tilausjuna. Ennakkoon tilaamalla tarjoilutkin hoituvat valmiiksi palaveripöytään.

5. Turvallista ja vaivatonta matkustamista

Juna tarjoaa tasaisen ja turvallisen kyydin perille. Junalla vältät ruuhkat, pysäköintiongelmat ja kuljet huoletta keskustasta keskustaan. Junassa voi myös hengähtää ja ottaa hetken omaa aikaa, nauttia siitä, ettei tarvitse keskittyä ajamiseen tai välttämättä mihinkään muuhunkaan.

Juna on lisäksi monilla reiteillä autoa nopeampi tapa matkustaa. Esimerkiksi Helsingistä Lappeenrantaan tai Ouluun junaillessa aikaa säästyy ruhtinaallisesti, kun matka-aika on autoiluun verrattuna lyhyempi ja sen voi hyödyntää haluamallaan tavalla.

Junailemalla saavut rentoutuneena perille – ja säästät samalla aikaa, rahaa ja luontoa.

Ravintolavaunun yläkerta sopii mainiosti ryhmille ja rupatteluun.

Ryhmäpalvelut työ- ja kokousmatkoille

Juna taipuu kätevästi erilaisten kokousten, koulutusten ja työpajojen tarpeisiin. Oli tiedossa sitten tiimipäivä tai koko yrityksen yhteinen matka, suunnittelemme aina teille sopivan kokonaisuuden tiloista tarjoiluihin.

Tutustu ryhmäpalveluihin
Parempi vaihtoehto yritysmatkoille

Onko yritykselläsi ympäristötavoitteita? Kun työmatkat tehdään junalla, tukee työntekijöiden liikkuminen näiden tavoitteiden saavuttamista.

Ekstra-luokan tarjoama rauha sekä omalle seurueelle varattavat hytit palvelevat erityisesti yritysmatkustajia.

Lisää luettavaa

Uusilla raiteilla

8 syytä tehdä lippuostokset kirjautuneena

Moni meistä harmittelee, kun suunnitelmiin tulee muutoksia ja matka on kerrankin varattu ajoissa. Ajatus matkan uudelleen järjestelystä ei houkut…

Lue juttu
Matkalla kotimaassa

Näin tulkitset kesän sade-ennusteita ja säilytät matkasuunnitelmasi

Suomen suveen kuuluvat sade ja paiste. Joskus nämä vuorottelevat hyvinkin nopeasti, mikä hankaloittaa sään ennustamista. Moni tuntuu säikähtävän…

Lue juttu
Arjen matkat

Miksi taittaa työmatkat junalla?

Mitä jos aloittaisit aamusi rentouttavalla junamatkalla. Juna tarjoaa sinulle omaa aikaa, rauhallisen startin päivään ja huolettoman tavan matkat…

Lue juttu