Hyppää sisältöön

5 syytä kulkea liikematkat junalla

Juna on nopea, edullinen ja ympäristöystävällinen tapa taittaa liikematkat ympäri Suomen. Junamatka vapauttaa aikaa työnteolle: se mahdollistaa tehokkaan ajankäytön sekä tilan tehdä ja keskittyä. Lue tästä, miksi liikematka kannattaa tehdä junalla!

1. Helppoa työntekijöille ja edullista yrityksille

Tarjoamme yrityspalveluita yksittäisille liikematkailijoille ja isommille kokoonpanoille. Liikematkalla tarkoitetaan yrityksen maksamia työntekijän matkoja, jotka tehdään työasioiden vuoksi. Yrityksen täytyy vain tehdä yrityssopimus VR:n kanssa, ja työntekijät ovat valmiita taittamaan liikematkat junalla.

Tiesitkö, että junalla kuljettu työmatka on yritykselle aina edullisempi vaihtoehto kuin oman auton käytöstä annettu kilometrikorvaus?

2. Työnteko onnistuu matkan aikana

Junassa käytät matka-ajan hyödyksi ja saat tekemättömän tehdyksi jo matkalla. Yrityksenkin kannalta on kannattavaa, kun työntekijä pystyy tekemään ainakin osan matkasta töitä, verrattuna siihen, että hän istuisi auton ratissa saman ajan.

Puitteet matka-ajan hyödyntämiselle ovat junassa kohdillaan: hiljainen Ekstra-luokka tarjoaa laadukkaan ja mukavan ympäristön itsenäiselle työskentelylle, kun taas omasta hytistä käsin on kätevää osallistua etäpalaveriin tai soittaa työpuheluita.

Nettiyhteyksien toimivuudestakaan ei tarvitse huolehtia. Kehitämme parhaillaan kaukojunien verkkoyhteyksiä siten, että niiden nopeudet keskimäärin viisinkertaistuvat aikaisempaan verrattuna.

3. Juna on vihreä valinta

Jokainen junamatka on hiilineutraali, joten se on samalla palvelus ympäristölle. Liikematkustamisen siirtäminen juniin auttaa yrityksiä saavuttamaan omia ympäristötavoitteitaan. 

95 prosenttia junistamme kulkee sähköllä, ja sähköistämättömillä rataosuuksilla ajettujen junien päästöt on kumottu.

4. Juna sopii isommankin porukan tarpeisiin

Junasta on mahdollista varata tilat isommallekin työporukalle, jos liikematkalle on lähdössä useampia henkilöitä. Ravintolavaunun yläkerrassa on 12 hengen kabinetti ja Pendolinoissa on neuvottelutilat kuudelle hengelle, joissa voi vaikka kokoustaa matkan ajan tai pitää esityksen.

Isommalle porukalle on järjestettävissä myös kokonaan oman vaunun vuokraus tai jopa kokonaan yksityinen tilausjuna. Ennakkoon tilaamalla tarjoilutkin hoituvat valmiiksi palaveripöytään.

5. Turvallista ja vaivatonta matkustamista

Juna tarjoaa tasaisen ja turvallisen kyydin perille. Junalla vältät ruuhkat, pysäköintiongelmat ja kuljet huoletta keskustasta keskustaan. Junassa voi myös hengähtää ja ottaa hetken omaa aikaa, nauttia siitä, ettei tarvitse keskittyä ajamiseen tai välttämättä mihinkään muuhunkaan.

Juna on lisäksi monilla reiteillä autoa nopeampi tapa matkustaa. Esimerkiksi Helsingistä Lappeenrantaan tai Ouluun junaillessa aikaa säästyy ruhtinaallisesti, kun matka-aika on autoiluun verrattuna lyhyempi ja sen voi hyödyntää haluamallaan tavalla.

Junailemalla saavut rentoutuneena perille – ja säästät samalla aikaa, rahaa ja luontoa.

Ravintolavaunun yläkerta sopii mainiosti ryhmille ja rupatteluun.

Ryhmäpalvelut työ- ja kokousmatkoille

Juna taipuu kätevästi erilaisten kokousten, koulutusten ja työpajojen tarpeisiin. Oli tiedossa sitten tiimipäivä tai koko yrityksen yhteinen matka, suunnittelemme aina teille sopivan kokonaisuuden tiloista tarjoiluihin.

Tutustu ryhmäpalveluihin

Vihreä vaihtoehto yritysmatkoille

Onko yritykselläsi ympäristötavoitteita? Kun työmatkat tehdään hiilineutraalisti junalla, tukee työntekijöiden liikkuminen näiden tavoitteiden saavuttamista.

Ekstra-luokan tarjoama rauha sekä omalle seurueelle varattavat hytit palvelevat erityisesti yritysmatkustajia.

Lisää luettavaa

Matkalla kotimaassa

Meteorologin vinkit Lapin matkailuun – eri vuodenaikojen parhaat puolet

Lapissa jokainen vuodenaika on erityinen ja erilainen. Kesän yöttömät yöt, syksyn ruska, talven kaamos ja kevään lämmittävä aurinko ovat jokainen...

Lue juttu
Junalla joulutorille
Matkalla kotimaassa

Junalla joulutorille

Joulun tunnelmointi ja joululahjojen etsintä on helppoa joulutoreilla. Listasimme viisi parasta joulutoria, joihin pääset helposti junalla....

Lue juttu
Matkalla kotimaassa

Top 5 vinkkiä hiihtolomaan Suomessa

Lappi on monelle hiihtoloman ykköskohde, mutta aina ei tarvitse matkustaa Lappiin asti voidakseen nauttia Suomen parhaasta hiihtolomatekemisestä....

Lue juttu