Hyppää sisältöön

5 syytä kulkea liikematkat junalla

Turvallinen ja ympäristöystävällinen juna on nopea ja edullinen tapa taittaa liikematkat ympäri Suomen sekä Venäjälle. Junamatka vapauttaa aikaa työnteolle: se mahdollistaa tehokkaan ajankäytön sekä tilan tehdä ja keskittyä. Lue tästä, miksi liikematka kannattaa tehdä junalla!

1. Helppoa työntekijöille ja edullista yrityksille

VR tarjoaa yrityspalveluita yksittäisille liikematkailijoille ja isommille kokoonpanoille. Liikematkalla tarkoitetaan yrityksen maksamia työntekijän matkoja, jotka tehdään työasioiden vuoksi. Yrityksen täytyy vain tehdä yrityssopimus VR:n kanssa ja sitten työntekijät ovat valmiita taittamaan liikematkat junalla. Tiesitkö, että junalla kuljettu työmatka on yritykselle aina edullisempi vaihtoehto kuin oman auton käytöstä annettu kilometrikorvaus? Lisäksi junamatkustaminen on vaivatonta.

2. Työnteko onnistuu matkan aikana

Junassa käytät matka-ajan hyödyksi ja saat tekemättömän tehdyksi jo matkalla. Yrityksenkin kannalta on kannattavaa, kun työntekijä pystyy tekemään ainakin osan matkasta töitä, verrattuna siihen, että hän istuisi auton ratissa saman ajan. Ja kun työt hoitaa matkan aikana, jää todennäköisesti enemmän vapaa-aikaa.

3. Juna on vihreä valinta

Kun matkustat junalla, teet samalla ympäristölle palveluksen. Junalla matkustaminen ei rasita ympäristöä, sillä juna kulkee hiilineutraalisti. Lisäksi juna on myös usein nopein tapa matkustaa.

4. Juna sopii isommankin porukan tarpeisiin

Junasta on mahdollista varata tilat isommallekin työporukalle, jos liikematkalle on lähdössä useampia henkilöitä. Ravintolavaunun yläkerrassa on 12 hengen kabinetti ja Pendolinoissa on neuvottelutilat kuudelle hengelle, joissa voi vaikka kokoustaa matkan ajan tai pitää esityksen. Isommalle porukalle on järjestettävissä myös kokonaan oman vaunun vuokraus tai jopa kokonaan yksityinen tilausjuna. Ennakkoon tilaamalla tarjoilutkin hoituvat valmiiksi palaveripöytään.

5. Turvallista ja vaivatonta matkustamista

Juna tarjoaa tasaisen ja turvallisen kyydin perille. Junalla vältät ruuhkat, pysäköintiongelmat ja kuljet huoletta keskustasta keskustaan. Junassa voi myös hengähtää ja ottaa hetken omaa aikaa, nauttia siitä, ettei tarvitse keskittyä ajamiseen tai välttämättä mihinkään muuhun. Junalla matkustaminen on stressivapaata, ja sen kyydissä pääsee rentoutuneena perille.

Ellanoora KauppilaTekstin kirjoittaja
Ellanoora Kauppila
Ellanoora on sisällöntuottaja, joka inspiroituu niin pienistä kuin isoista tarinoista.

Oma hytti tai tyhjä viereinen paikka

Haluatko matkustaa mukavan väljästi? Nyt voit varata 2, 4 tai 6 hengen hytin käyttöösi tai tyhjän paikan viereesi.

Lue lisää

Paras matkakaverisi reissulle kuin reissulle

VR Matkalla -sovellus on aina taskussasi!

Sovelluksessa liput pysyvät tallessa ja saat ajankohtaista tietoa matkasi kulusta.

Linkki Google Play -sovelluskauppaanLinkki Apple App Store -sovelluskauppaan

Lisää luettavaa