Tervetuloa, uudet lähijunat!

Hankimme 20 uutta lähijunaa, joissa matkustusmukavuus ja energiatehokkuus ovat huippuluokkaa. Uudet lähijunat tulevat liikenteeseen keväästä 2026 alkaen.

Havainnekuva uudesta lähijunasta Helsingin rautatieasemalla.

Matkustajien ja junahenkilökunnan toiveita on kuunneltu uusien lähijunien suunnittelussa. Junien sisustusta voi muokata tarpeen mukaan: esimerkiksi pyöräpaikkojen määrää voidaan kasvattaa kesäksi.

Uusissa lähijunissa on pöydillä varustettuja istumapaikkoja, joten matkan taittaminen esimerkiksi läppärillä työskennellen sujuu jatkossa helposti. Lisäksi juniin tulee langaton nettiyhteys ja latauspistokkeet kaikille istumapaikoille.

Pöytäpaikat tarjoavat loistavat puitteet työntekoon. Havainnekuva.
Junien rakenne sallii sisätilojen muokkaukset tarpeen mukaan. Havainnekuva.

Uudet lähijunat ovat 50 % energiatehokkaampia kuin VR:n nykyinen lähijunakalusto. Ne pääsevät käyttöön reittiliikenteessä keväästä 2026 alkaen. Junat tulevat liikenteeseen linjoille D, R, T, Z ja M. Hankintaan kuuluu mahdollisuus tilata 50 junaa lisää. Jos kysyntää riittää, uusia lähijunia voidaan siis tulevaisuudessa nähdä muillakin reiteillä.

Uusien lähijunien sisätilat ovat raikkaat ja tyylikkäät. Jokaiselta istumapaikalta löytyvät sähköpistokkeet lisäävät matkustusmukavuutta. Havainnekuva.

Uusissa lähijunissa yhdistyvät vastuullisuus, suomalainen muotoilu ja sveitsiläinen insinöörityö. Stadlerin FLIRT-mallin junia on toimitettu jo yli 2500 kappaletta ympäri maailman ja niistä on hyviä käyttökokemuksia myös Suomesta, pääkaupunkiseudun HSL-liikenteestä. Ne ovat luotettavaa ja laadukkuutensa osoittanutta teknologiaa. Tällä sivulla näet ensimmäisiä havainnekuvia uusista lähijunista. VR:n työntekijät ja matkustajat pääsevät vielä vaikuttamaan junien kehitykseen ja muotoilun viimeistelyyn. Moni asia saattaa vielä muuttua, valmiin lopputuloksen voi nähdä ja kokea keväällä 2026!

Havainnekuva uuden lähijunan ulkoasusta. Uusia lähijunia nähdään liikenteessä keväästä 2026 alkaen.

Lisää luettavaa

Uusilla raiteilla

8 syytä tehdä lippuostokset kirjautuneena

Moni meistä harmittelee, kun suunnitelmiin tulee muutoksia ja matka on kerrankin varattu ajoissa. Ajatus matkan uudelleen järjestelystä ei houkut…

Lue juttu
Matkalla kotimaassa

6 vinkkiä yöjunaan lasten kanssa

Yöjunan kyydissä koko perhe matkustaa mukavasti perille. Pitkä matka taittuu huomaamatta touhuten ja hyvien yöunien siivittämänä. Nappaa tästä la…

Lue juttu
Arjen matkat

Miksi taittaa työmatkat junalla?

Mitä jos aloittaisit aamusi rentouttavalla junamatkalla. Juna tarjoaa sinulle omaa aikaa, rauhallisen startin päivään ja huolettoman tavan matkat…

Lue juttu