Hyppää sisältöön

Tervetuloa, uudet lähijunat!

Hankimme 20 uutta lähijunaa, joissa matkustusmukavuus ja energiatehokkuus ovat huippuluokkaa. Uudet lähijunat tulevat liikenteeseen keväästä 2026 alkaen.

Havainnekuva uudesta lähijunasta Helsingin rautatieasemalla.

Matkustajien ja junahenkilökunnan toiveita on kuunneltu uusien lähijunien suunnittelussa. Junien sisustusta voi muokata tarpeen mukaan: esimerkiksi pyöräpaikkojen määrää voidaan kasvattaa kesäksi.

Uusissa lähijunissa on pöydillä varustettuja istumapaikkoja, joten matkan taittaminen esimerkiksi läppärillä työskennellen sujuu jatkossa helposti. Lisäksi juniin tulee langaton nettiyhteys ja latauspistokkeet kaikille istumapaikoille.

Pöytäpaikat tarjoavat loistavat puitteet työntekoon. Havainnekuva.
Junien rakenne sallii sisätilojen muokkaukset tarpeen mukaan. Havainnekuva.

Uudet lähijunat ovat 50 % energiatehokkaampia kuin VR:n nykyinen lähijunakalusto. Ne pääsevät käyttöön reittiliikenteessä keväästä 2026 alkaen. Junat tulevat liikenteeseen linjoille D, R, T, Z ja M. Hankintaan kuuluu mahdollisuus tilata 50 junaa lisää. Jos kysyntää riittää, uusia lähijunia voidaan siis tulevaisuudessa nähdä muillakin reiteillä.

Uusien lähijunien sisätilat ovat raikkaat ja tyylikkäät. Jokaiselta istumapaikalta löytyvät sähköpistokkeet lisäävät matkustusmukavuutta. Havainnekuva.

Uusissa lähijunissa yhdistyvät vastuullisuus, suomalainen muotoilu ja sveitsiläinen insinöörityö. Stadlerin FLIRT-mallin junia on toimitettu jo yli 2500 kappaletta ympäri maailman ja niistä on hyviä käyttökokemuksia myös Suomesta, pääkaupunkiseudun HSL-liikenteestä. Ne ovat luotettavaa ja laadukkuutensa osoittanutta teknologiaa. Tällä sivulla näet ensimmäisiä havainnekuvia uusista lähijunista. VR:n työntekijät ja matkustajat pääsevät vielä vaikuttamaan junien kehitykseen ja muotoilun viimeistelyyn. Moni asia saattaa vielä muuttua, valmiin lopputuloksen voi nähdä ja kokea keväällä 2026!

Havainnekuva uuden lähijunan ulkoasusta. Uusia lähijunia nähdään liikenteessä keväästä 2026 alkaen.

Lisää luettavaa

VR:n Ekstra-luokka sai Anne Kukkohovin toivomaan, että kotimatka olisi ollut pidempi.
Uusilla raiteilla

Ekstra-luokka sai Anne Kukkohovin toivomaan, että kotimatka olisi ollut pidempi

Normaalisti Anne Kukkohovi nauttii autoilun tuomasta vapaudesta ja siitä, että saa itse istua kuskin paikalla. Välillä arkea kuitenkin helpottaa,...

Lue juttu
Matkalla kotimaassa

Retkeilijän unelmareitti

Kesäinen Suomi on retkeilijän loputon aarreaitta, jonka mahdollisuudet yllättävät kokeneemmankin seikkailijan. Kokosimme yhdessä Metsähallituksen...

Lue juttu
Matkalla kotimaassa

Komeat kansallismaisemat yhden reitin varrella

Koe valikoidut palat Suomen kansallismaisemista yhden junareitin varrella. Kansallismaisemat ovat osa suomalaista identiteettiä, mihin jokaisen i...

Lue juttu