Bättre vardag med tåg

Ge din bil en ledig dag

Bekanta dig med tågresans fördelar

Ge din bil en ledig dag nu och då och ge tåget en chans. Samtidigt får du mer egen tid samt sparar på restiden och i bästa fall även på resekostnaderna. Dessutom tackar naturen för ditt gröna val.

Gör det bra för dig med tågresor.
Köp biljetter

Arbeta på tåget

Gör vardagens resor bekvämare och välj tåg. Våra mångsidiga biljetter och tjänster som ger extra komfort garanterar en lyckad resa.

Visa alternativen

Varför tåg?

Bäste bilist, vi vet att din bil är dig kär. Vi uppmuntrar dig att pröva på att åka med tåg till vardags eller på semestern. Du kanske blir överraskad!

Du sparar pengar med tågresor

Tågresor är ofta förmånligare än att åka med egen bil.

Läs mer

Snabbare tågresor

Utöver att kunna koppla av på tåget och fokusera på vad du gillar att göra kan du i bästa fall även spara tid när du åker tåg!

Läs mer

Du får mer egen tid

När du inte behöver köra kan du i lugn och ro koncentrera dig på dina egna aktiviteter.

Läs mer

Ett grönt val

Byt helt till el, välj tåget! Tåget är alltid ett miljövänligt val.

Läs mer

Se tidtabellerna och köp en biljett

Ge din bil en ledig dag och koppla av redan under färden.

Lägg till

Jämför kostnaderna för bil och tåg och hitta den biljett som passar dig bäst


Periodbiljetten är det förmånligaste alternativet för dig

När du reser med tåg i stället för bil sparar du:

Priset på tågbiljetten har beräknats enligt en periodbiljett för 180 dagar. Priset på tågbiljetten har beräknats enligt en seriebiljett för 30 resor. Priset på tågbiljetten har beräknats enligt priset på den förmånligaste enkelbiljetten.

Bilkostnaderna grundar sig på en kalkylmässig uppskattning. Bilens bränslekostnader har beräknats enligt det genomsnittliga bränslepriset för de senaste tre månaderna och den genomsnittliga förbrukningen med värdet 5,4 l/100 km. Bilens underhållskostnader inkluderar skatter, försäkringar och servicekostnader. (Källa: "Car Cost Index 2022", (LeasePlan Corporation N.V.) Kostnaderna inkluderar inte inköpspris, avskrivningar eller parkeringskostnader.

Köp en periodbiljett

Hur har priserna beräknats?

I jämförelsen används priset för en enskild resa från en seriebiljett med 30 resor eller en periodbiljett för 180 dagar. Bränslepris- och förbrukningsdata har hämtats från Transport- och kommunikationsverket Traficoms beräkning (hämtad 1.2.2024). Bränsleprisberäkningens körsträcka har hämtats med Google Maps-programmet mellan avgångs- och destinationsstationerna.

Fortsätt din resa lokalt

När din resa börjar eller slutar i HRT-området kan du behändigt ta dig till eller från stationen med HRT. Du kan köpa HRT:s enkelbiljett från appen VR Matkalla i samband med din tågbiljett och har sålunda HRT:s omfattande nätverk av fortskaffningsmedel till ditt förfogande.

Parkering i huvudstadsregionen

Med hjälp av anslutningsparkeringen är det allt lättare att göra arbets- eller veckoslutsresor! Lämna bilen vid anslutningsparkeringen. När du har köpt en tågbiljett kan du parkera gratis eller mycket förmånligt i upp till 48 timmar vid angivna tågstationer i huvudstadsregionen.

Res smidigt med resekedjor

SMIDIGT FRÅN DÖRR TILL DÖRR

Resekedjan är en resa som består av flera olika transportsätt. Du kan till exempel välja ett fjärrtåg och fortsätta med lokaltrafikens buss, hyrbil eller taxi. Rör dig smidigt från dörr till dörr.

Läs mer om resekedjor

Varför välja tåget?

Du sparar pengar med tågresor

Tågresor är ofta förmånligare än att åka med egen bil. Särskilt när man reser med en seriebiljett är priset på en enskild resa oftast förmånligare än privatbilism, då priset på tågbiljetten jämförs med priset på det bränsle som förbrukas på samma resa – för att inte tala om bilens övriga kostnader.

Kontrollera ruttspecifika prisjämförelser

Tillbaka till början

Med tåg kommer du snabbare fram

Bland annat på dessa sträckor är tåg ett mycket snabbare sätt att resa än bil:

  • Helsingfors–Seinäjoki
  • Villmanstrand–Helsingfors
  • Helsingfors–Joensuu
  • Kuopio–Helsingfors

Du sparar också tid när du inte behöver leta efter en ledig parkeringsplats i din destination!

Tillbaka till början

Egen tid

Du kan rikta dig in på den kommande arbetsdagen eller gå igenom dagens e-postmeddelanden med en kopp kaffe. Å andra sidan kan du koppla av och till exempel titta på ett avsnitt av din favoritserie, sticka en strumpa eller ta en tupplur.

När du reser med tåg behöver du inte ta en kaffepaus vid bensinstationen. Du kan i lugn och ro njuta av vad restaurangvagnen har att erbjuda samtidigt som din destination närmar sig.

Tillbaka till början

Tåget är ett klimatsmart val

Byt till endast eldrift! Av våra tåg drivs 95 procent med fossilfri el och de återstående 5 procenten kör på sträckor som ännu inte är elektrifierade. När du väljer tåg gör du ett val som naturen tackar för.

Läs mer om ansvarsfullt tågresande.

Tillbaka till början