Hyppää sisältöön

Kupittaan rautatieasema

 • Lippuautomaatti
 • WC

Kupittaan rautatieasema

Joukahaisenkatu 6

20520 Turku

Näytä kartalla
Odotustila avoinna

ma–la klo 6–21

su klo 7–21.30

Lippujen myynti

 • Lippuautomaatti
 • Ei VR:n palvelupistettä

Aseman palvelut

 • WC
 • Ei autojunien lastausta
 • Ei matkatavaralokerikkoja

Esteettömyys

 • Avustamispalvelu asemalla
 • Korkeat laiturit, esteetön kulku matalalattiajunaan.

Tietoa aseman palveluista

Avustamispalvelu asemalla

Avustamispiste sijaitsee asemarakennuksen edessä taksiaseman luona. Pisteessä ei ole katosta.

Varaa avustamispalvelu puhelimitse viimeistään 36 tuntia ennen matkalle lähtöä soittamalla esteettömän matkustuksen palvelunumeroon 0800 188 822 (maksuton numero, avoinna ma-pe 5-22, la-su 7-22).

Ratakatko Turun & Kupittaan välillä

Väylävirasto aloittaa elokuussa 2022 ratatyöt Turun ja Kupittaan välisellä rataosuudella. Ratatyön aikana junaliikenne on poikki Turun ja Kupittaan välillä, ja junat Helsingin suuntaan saapuvat ja lähtevät Turun sijasta Kupittaan asemalta. Junat Turun ja Tampereen välillä kulkevat normaalisti.

Sujuvat yhteydet Kupittaan asemalta ja asemalle

Kuinka pääsen Turun keskustasta Kupittaalle tai toisin päin? Tutustu eri tapoihin, joilla voit aloittaa tai jatkaa matkaasi Kupittaalta. Tarkennamme tietoja ratakatkon lähestyessä.

 • Turun seudun joukkoliikenne Föli operoi linja-autoliikennettä Kupittaan aseman ja Turun keskustan sekä lähialueiden välillä.
 • Löydät paikallisliikenteen pysäkit Kupittaan juna-aseman edestä. Bussivuorot 32 ja 42 ajavat Turun keskustaan ja liikennöivät pääsääntöisesti lähes 10 minuutin vuorovälein.
 • Bussilipun voi ostaa helposti lähimaksulla kyytiin noustessa. Kertalippujen hinnat ovat aikuisille 3,00 € ja alle 15-vuotiaille 1,50 €. Lippu on voimassa 2 tuntia.
 • Föli-liikenteessä on käytössä vain yksi vyöhyke, joten sama kertalippu kelpaa koko Fölin matkustusalueella.
 • Tutustu bussien reitteihin, aikatauluihin sekä lippuihin tarkemmin Fölin sivuilla.

 • Ratakatkon aikana järjestämme korvaavan kuljetuksen Turun satamaan matkustaville asiakkaillemme. Korvaava bussikuljetus vie matkustajat Kupittaan asemalta Turun Satamaan ja vastaavasti Turun Satamasta Kupittaalle.
 • Junalippu Turun Satamaan tai Turun Satamasta sisältää matkustusoikeuden ratatyöbussissa sataman ja Kupittaan aseman välillä. Näet korvaavan bussin aikataulun matkan tiedoissa sekä junalipussasi.
 • Ratatyöbussien lähtöpaikka on Kupittaan aseman läheisyydessä. Seuraa opasteita asemalla bussien lähtöpaikalle.

 • Tiesitkö, että Kupittaan asema sijaitsee kävelyetäisyyden päässä Turun keskustasta? Tutustu reittiin tästä.

Usein kysytyt kysymykset Turun ratakatkoon liittyen

Ratatyöt aiheuttavat muutoksia Helsingin ja Turun väliseen junaliikenteeseen elokuusta 2022 alkaen. Rata Kupittaan ja Turun rautatieaseman välillä on poikki, minkä vuoksi Helsingin suunnasta Turkuun saapuvien junien pääteasema on Kupittaa. Ratakatkon aikana Helsingin ja Turun välisille yhteyksille myydään junalippuja ainoastaan Kupittaalle asti. Jos tekemäsi matkahaku (esim. Salo-Turku) ei näytä tuloksia, kokeile vaihtaa hakuusi Turun sijasta Kupittaa.

Tampereen suunnasta saapuvien ja sinne lähtevien junien osalta Turun asema on käytössä normaalisti.

Ratatyön kesto Kupittaa-Turku rataosuudella on arviolta kaksi vuotta.

Ratakatko aiheuttaa muutoksia pääasiassa sarjalippuihin Turun ja Helsingin suunnan välillä. Jos sinulla on voimassa oleva sarjalippu Turun ja Salon/Helsingin välille, voit käyttää sitä normaalisti ennen elokuussa koittavaa ratakatkon alkua. Turun ja Tampereen suunnan välisiin sarjalippuihin ei tule muutoksia.

Ratakatkon alkaessa sarjalipun käyttö muuttuu, kun Helsingin ja Turun välillä kulkevien junien pääteasema on Turun sijasta Kupittaa. Tämä vaikuttaa tarjolla oleviin junayhteyksiin ja matkan varaamiseen sarjalipulta.

Jos olet ostanut sarjalippusi vr.fi:stä tai VR Matkalla -sovelluksesta, voit muokata lippusi reittiä ja vaihtaa sarjalippuusi Turun tilalle Kupittaan aseman lähempänä ratakatkon alkua. Tämän tehtyäsi näet hakutuloksissa kaikki tarjolla olevat vuorot ja voit varata matkoja sarjalipultasi normaaliin tapaan.

Mikäli olet ostanut sarjalippusi jostain muusta myyntikanavasta, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Ratakatko aiheuttaa muutoksia pääasiassa kausilippuihin Turun ja Helsingin suunnan välillä. Turun ja Tampereen suunnan välisiin kausilippuihin ei tule muutoksia. Jos sinulla on voimassa oleva kausilippu Turun ja Salon/Helsingin välille, voit käyttää sitä täysin normaalisti ennen elokuussa koittavaa ratakatkon alkua.

Ratakatkon alkaessa sarjalipun käyttöön tulee muutoksia, kun Helsingin ja Turun välillä kulkevien junien pääteasemaksi tulee Turun sijasta Kupittaa. Tällä on vaikutuksia tarjolla oleviin junayhteyksiin ja paikan varaamiseen sarjalipulta. Jos olet ostanut kausilippusi VR Matkalla -sovelluksesta, voit muokata lippusi reittiä vaihtamalla sarjalippuusi Turun tilalle Kupittaan aseman. Tämän tehtyäsi näet hakutuloksissa kaikki tarjolla olevat vuorot ja pääset varaamaan istumapaikan matkallesi normaalisti.

Mikäli olet ostanut kausilippusi jostain muusta myyntikanavasta, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

 • Liikenne Tampereen ja Turun sekä Turun sataman välillä jatkuu normaalina ratakatkosta huolimatta.
 • Junat Tampereen suuntaan lähtevät Turussa raiteelta 7. Tampereen suunnasta saapuvat junat pysähtyvät joko raiteella 7 tai uudella raiteella 017, joka sijaitsee Logomon vieressä, asemalta katsoen ratapihan vastakkaisella puolella.

 • Turun seudun joukkoliikenne Föli operoi linja-autoliikennettä Turun ja Kupittaan aseman välillä.
 • Bussivuorot 32 ja 42 liikennöivät Turun Rautatieaseman ja Kupittaan Rautatieaseman välillä lähes 10 minuutin vuorovälein.
 • Bussilipun voi ostaa helposti lähimaksulla kyytiin noustessa. Kertalippujen hinnat ovat aikuisille 3,00 € ja alle 15-vuotiaille 1,50 €. Lippu on voimassa 2 tuntia.
 • Föli-liikenteessä on käytössä vain yksi vyöhyke, joten sama kertalippu kelpaa koko Fölin matkustusalueella.
 • Tutustu bussien reitteihin, aikatauluihin sekä lippuihin tarkemmin Fölin sivuilla.

Lisätietoa ratakatkosta

Löydät lisätietoa Turku–Kupittaa ratatöistä Väyläviraston nettisivuilta.

Siirry Väyläviraston sivuille