Hyppää sisältöön

Junalla lento­kentälle

Junalla suoraan lentokentälle

Unohda pysäköintimaksut ja ruuhkat

Pääset Helsinki-Vantaan lentokentälle yhdellä junalipulla kaikkialta Suomesta. Lentokentän rautatieasemalta kävelet sujuvasti sisäkautta molempiin lentoaseman terminaaleihin.

Tutustu lentokentän rautatieasemaan

Mikä junalippu sopii sinulle?

Voit matkustaa lentokentälle asti kaukoliikenteen junalipulla (myös kausi- ja sarjalipulla), kun valitset määräasemaksesi Helsingin lentoaseman. Junalippusi sisältää vaihdon lähijunaan, jolla pääset suoraan lentokentälle.

Kaukoliikenteen junalippujen vaihtoaika on 80 minuuttia.

Voit matkustaa lentokentälle yhdellä lähiliikenteen junalipulla (myös kausi- ja sarjalipulla), kun valitset Helsinki-Vantaan lentoaseman määräasemaksi lippua ostaessasi.

HSL:n junalipulla lentokentälle

Kun matkustat pääkaupunkiseudun sisällä, tarvitset HSL:n lipun. HSL:n alue on jaettu neljään vyöhykkeeseen. Matkoille Helsingin keskustasta lentoasemalle ja lentoasemalta Helsingin keskustaan tarvitset ABC-lipun.

Lisätietoa HSL:n lipuista

Voit matkustaa lentokentälle Suomen ja Venäjän välisen liikenteen junalipulla. Et tarvitse erillistä junalippua lentoasemalle vievään junaan. Lippusi on voimassa lentokentälle vievissä lähijunissa 80 minuuttia siitä, kun Venäjän juna on saapunut vaihtoasemalle.

Kehäradan junat ja asemat

Lentokenttäjunat vievät sinut suoraan lentokentän rautatieasemalle.

  • Kehäradalla liikennöivät lentoasemalle menevät I- ja P-junat.
  • I-junat kiertävät rataa vastapäivään (Helsinki–Tikkurila–Lentoasema–Myyrmäki–Helsinki) ja P-junat myötäpäivään (Helsinki–Myyrmäki–Lentoasema–Tikkurila–Helsinki). Junat pysähtyvät kaikilla asemilla.
  • Lentokenttäjunilla pääset Helsingin keskustaan, Tikkurilaan, Pasilaan ja Lahteen.
  • Jos olet tulossa junalla pohjoisesta, vaihdat näppärästi Tikkurilassa junaan lentoasemalle.
  • Lisätietoa asemista

Katso aikataulut

Sujuva yhteys lentokentälle kaikkialta Suomesta

Kehärata syntyi, kun Vantaankosken rata ja päärata yhdistettiin uudella 18 kilometriä pitkällä poikittaisradalla. Uusia asemia tuli viisi: Kivistö, Aviapolis, Helsinki Lentoasema, Leinelä ja Vehkala. Vuonna 2015 avattu Kehärata on yksi Helsingin seudun historian merkittävimmistä joukkoliikennehankkeista.

Kehärata on osa pääkaupunkiseudun lähijunaliikennettä. Samalla se yhdistää kaukojuna- ja lentoliikenteen ja tarjoaa sujuvan yhteyden Helsinki-Vantaan lentokentälle kaikkialta Suomesta.

Minne haluat matkustaa?

Meno
Paluu
Matkustajat, lisäpalvelut ja esteettömyys
Hae matkoja