AutoJunien kuormauspaikat

Auto kulkee helposti mukana AutoJunassa matkustaessasi etelästä pohjoiseen ja päinvastoin. Auto voidaan kuormata autonkuljetusvaunuun seuraavilla asemilla: Pasila, Tampere, Turku, Oulu, Rovaniemi, Kemijärvi, Kolari.

 

Pasilan AutoJuna-asema

Autojen kuormaus junaan pääkaupunkiseudulla tapahtuu Pasilassa. Voit tarkistaa ajoreitin kuormaus- ja purkupaikalle alla olevasta kartasta. AutoJunien kuormausajat voit tarkistaa AutoJunien aikatauluista.

Kuormattavaksi jätettävien autojen avaimet ja autonkuljetuslipun saateosa jätetään henkilökunnalle tai asemarakennuksen seinässä sijaitsevaan postilaatikkoon.

  • Kuormauspaikka sijaitsee osoitteessa Veturitie 9, 00240 Helsinki.
  • Ajoreitti Veturitieltä kuormauspaikalle on merkitty opastein.
  • Kävelyreitti Pasilan asemalta AutoJuna-asemalle on 300–400 metriä.
  • Asemalla on odotustila.

Huom. Pasilan AutoJuna-asemalle johtava Veturitie on suljettu autojuna-aseman eteläosasta 6.7.2015 alkaen. Veturitien eteläosa yhdisti ennen Pasilan juna-aseman ja Pasilan autojuna-aseman. Jatkossa kulku autonkuormauspaikalle on mahdollista ainoastaan Veturitien pohjoisosasta. Alla olevassa kartassa on merkitty ajo-ohjeet, kuinka päästä Pasilan AutoJuna-asemalle Veturitien pohjoisosasta.

Kun tulet pohjoisesta, muista jäädä junasta Pasilan asemalla. Pohjoisesta Helsinkiin saapuvien AutoJunien vaunut irrotetaan ennen Pasilaa muusta junasta ja siirretään purkulaituriin. Muista jäädä junasta Pasilan asemalla auton noutamiseksi.

autojuna

 

 

Auton kuormaus Tampereella

Osoite: Rautatienkatu 23, 33100 Tampere

Auton kuormauspaikka sijaitsee rautatieaseman pohjoispuolella osoitteessa Rautatienkatu 21, 33100 Tampere. Ajo kuormauspaikalle aseman suunnasta Rautatienkatua, käännös oikealle Rongankadulle.

Postitalon läheisyydessä tehdään rakennustöitä. Huomioithan työmaasta johtuvat liikennejärjestelyt autokuormauspaikalle ajettaessa. Varaathan aikaa paikalle saapumiseen.

Kuormattavien autojen pysäköinti sijaitsee rakennuksen edustalla laiturin puolella, erikseen merkitylle alueella.

Jos jätät autosi VR:n kuormattavaksi, toimita auton avain 30 min ennen kuormausajan alkua ykköslaiturilla sijaitsevaan laituritoimistoon.

 

Tampere AutoJuna

 

Auton kuormaus Turussa

Osoite: Ratapihankatu 37, 20100 Turku

VR:n kuormattavaksi jätettävien ja noudettavien autojen avaimet toimitetaan ensisijaisesti lipunmyyntiin.

Kun lipunmyynti on suljettu, avaimet voi pudottaa raiteella 5 olevan katoksen alla olevan oven postilaatikkoon (ovi katoksen kävelysillan puoleisessa päässä).

Lauantaisin ja sunnuntaisin saapuneiden autojen avaimet voi noutaa autovaunun purkupaikalta tai aseman sisätiloissa olevasta Avecran Baguettesta.

 

Turku AutoJuna

 

Auton kuormaus Oulussa

Osoite: Ratakatu 6 90100 Oulu

Autovaunujen kuormauspaikka sijaitsee ratapihan itäpuolella osoitteessa Ratakatu 6, 90100 Oulu.

VR:n kuormattavaksi jätettävien autojen avaimet on toimitettava viimeistään 30 minuuttia ennen kuormausaikaa lipunmyyntiin tai kun lipunmyynti on suljettu, R-kioskille. Avainten kanssa tulee jättää lippu tai rekisterinumero, päivämäärä ja junan tiedot. Vastaavasti avaimet voi noutaa lipunmyynnistä sen aukioloaikoina tai R-kioskilta.

Auton kuormausaikana avaimia voi tiedustella numerosta 040 86 45 122.

 

Oulu AutoJuna

 

Auton kuormaus Rovaniemellä

Osoite: Ratakatu 3 96100 Rovaniemi

Autojen kuormaus tapahtuu asemarakennuksen itäpuolella. Saapuvan junan autovaunut puretaan asemarakennuksen länsipuolella.

AutoJunassa saapuneiden autojen avaimet luovutetaan asiakkaille ma–su klo 08.00–15.00 numerosta 040 527 88 69.

VR:n kuormattavaksi jätettävien autojen avaimet tulee jättää asemahallissa olevaan avainlaatikkoon viimeistään 30 min. ennen lipussa mainitun kuormausajan alkua tai toimittaa autovaunujen kuormausaikana kuormauspaikalle ja luovuttaa suoraan VR:n henkilökunnalle.

 

Rovaniemi AutoJuna

 

Auton kuormaus Kemijärvellä

Osoite: Asematie 4 98120 Kemijärvi

AutoJunien kuormauspaikka sijaitsee rautatieaseman eteläpuolella.

VR:n kuormattavaksi jätettävien autojen avaimet luovutetaan ja noudetaan lipunmyynnistä sen aukioloajan mukaisesti. Voi toimittaa myös suoraan kuormauspaikalle VR:n henkilökunnalle.

 

Kemijärvi Autojuna

 

Auton kuormaus Kolarissa

Osoite: Asematie 7, 95900 Kolari

AutoJunien kuormauspaikka sijaitsee rautatieaseman pohjoispuolella.

Kuormattavaksi jätettävien autojen avaimet voi jättää niille tarkoitettuun postilaatikkoon. Saapuneiden autojen avaimia voi kysellä VR:n henkilökunnalta kuormauspaikalla.

 

Kolari AutoJuna

AutoJuna-paketit ja aikataulut

AutoJuna-paketilla matkaat mukavasti autosi kanssa. Tutustu tarkemmin AutoJuna-pakettiin

Aikataulut löydät helposti verkkokaupasta valitsemalla lähtö- ja määräaseman. Löydät AutoJunien aikataulut myös täältä

Miten ostaa AutoJuna-paketti verkkokaupasta? Lue ohjeet verkkokauppaan tästä

 

Erikoisjärjestelyt Pasilassa 26.1. alkaen

Torstaista 26.1.2017 alkaen Pasilan työmaan rakennustyöt aiheuttavat Pasilan AutoJuna-asemalla erikoisjärjestelyjä. Osa kaistoista suljetaan putkistotöiden ajaksi, joka saattaa aiheuttaa ruuhkia.

Lastauspaikalle kannattaakin saapua hyvissä ajoin ja varata lastaukseen reilusti aikaa.

Rakennustyöt kestävät arviolta noin puolitoista kuukautta.

Pasilan alue uudistuu – huomioi työmaat

Pasilan aseman seutu uudistuu täysin YIT:n urakoiman Triplan rakentamisen yhteydessä. Työmaat tulevat vaikuttamaan seuraavien vuosien ajan Pasilan asemaseudun kulkuyhteyksiin.

Lue lisää uudistuvasta Pasilasta:

Liikennevirasto

Helsingin kaupunki

Tutustu panoraama-kuvien avulla

Voit tutustua Pasilan AutoJuna-asemaan upeiden panoraama-kuvien avulla.

Pasilan AutoJuna-asema

Matkaan AutoJunalla – AutoJunamatkustuksen ABC

Mitä kaikkea tarvitsee ottaa huomioon, kun lähdet matkaan AutoJunalla? AutoJunamatkustamisen ABC -sivulta nappat ohjeet ja vinkit huoletonta AutoJuna-reissua varten.

Tutustu AutoJunamatkustuksen ABC -sivuun