Ajankohtaista

Jatkamme har­ven­net­tua ju­na­lii­ken­nettä – korvaamme alkuviikon junavuoroja linja-au­to­kul­je­tuk­silla

Pitkä pakkasjakso on aiheuttanut merkittäviä haasteita junakalustolle. Tavoitteena on saada junaliikenne palaamaan mahdollisimman nopeasti normaaliaikatauluun ja sen varmistamiseksi jatkamme harvennettua junaliikennettä myös alkuviikolla. Suurin osa perutuista vuoroista korvataan linja-autokuljetuksilla ja osa asiakkaista siirretään seuraaville junavuoroille. Ne asiakkaat, joille ei löydy korvaavaa vuoroa, saavat automaattisesti hyvityksen lipustaan.

Korvaamme linja-autoilla noin 15 % eli noin 30 junavuoroa per päivä maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona. Näin varmistamme mahdollisimman nopean paluun normaaliin liikenteeseen loppuviikosta. Normaalioloissa liikennöimme päivittäin noin 200 kaukoliikenteen junavuoroa.

Suurin osa korvaavista linja-autokuljetuksista kohdistuu Tampere–Pori-välille sekä Seinäjoki-Vaasa- ja Tampere–Turku-väleille. Helsingin ja Kupittaan välillä peruttujen vuorojen asiakkaat ohjataan muihin junavuoroihin.

”Pitkä koko maanlaajuinen pakkasjakso on koetellut joukkoliikennettä ja myös VR:n junakalustoa ennen näkemättömällä tavalla. Tavoitteenamme on palata mahdollisimman nopeasti normaaliin liikenteeseen ja tästä syystä joudumme kierrättämään kalustoamme huollossa tehostetusti alkuviikon aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että siirrämme suurimman osan peruttujen junien asiakkaista korvaaviin linja-autokuljetuksiin tai seuraaviin junavuoroihin. Olemme pahoillamme muutosten aiheuttamasta vaivasta asiakkaillemme”, sanoo kaukoliikenteen johtaja Piia Tyynilä.

Oman junan tilanteen voit tarkistaa vr.fi:stä

”Oman junan tilanteen voi tarkistaa vr.fi:stä. Niitä asiakkaita, joille uusi vuoro ei sovi, pyydetään olemaan yhteydessä VR:n asiakaspalveluun tai hakemaan hyvitystä vr.fi:n kautta tai puhelimitse. Pyydämme matkustajia varautumaan mahdollisiin viivästyksiin ja kalustomuutoksiin myös ensi viikon aikana”, kertoo Tyynilä.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Väyläviraston teettämät ratatyöt kesällä – missä ja milloin?

Väylävirasto teettää kesällä usealla eri rataosalla ratatöitä, jotta varmistetaan sujuva ja täsmällinen junaliikenne myös jatkossa. Olemme koosta…

Lue juttu

Ajankohtaista

Korotamme lähijunalippujen hintoja: kertalippujen hinnat nousevat keskimäärin 60 senttiä

Korotamme lähiliikenteen (linjat D, G, H, M, O, R, T ja Z) kerta-, sarja- ja kausilippujen hintoja 3. kesäkuuta. Aikuisen kertalipun hinta nousee…

Lue juttu

Ajankohtaista

Tarjoamme alennuksen kaupunkipyöristä pääkaupunkiseudulla

Kaupunkipyöräyhteistyömme HSL:n kanssa jatkuu, ja tänä kesänä saat alennusta päiväpassien lisäksi myös viikkopasseista! Kun ostat VR:n junalipun,…

Lue juttu