Ajankohtaista

Perumme lop­pu­vii­kolta kau­ko­lii­ken­teen junavuoroja kovan pakkasen takia

Koko maassa vallitseva kireä pakkanen ja jää ovat aiheuttaneet haasteita junakalustollemme tällä viikolla. Varmistaakseen mahdollisimman sujuvan liikenteen tulevina päivinä, perumme osan loppuviikon junavuoroista. Siirrämme peruttuihin vuoroihin lipun varanneet asiakkaat seuraaville junavuoroille tai korvaaville bussiyhteyksille. Jos emme löydä korvaavaa vuoroa, hyvitämme lipun automaattisesti.

Mikäli junasi on peruttu ja uusi varattu junavuoro ei sovi aikatauluusi, voit muuttaa lippuasi ilman 5 € muutoskulua viikonlopun ajan itsepalvelukanavissa tai asiakaspalvelussa. Vaihtoehtoisesti voit perua matkasi kuluitta hakemalla korvauksen lipustasi.

Perumme perjantailta, lauantailta ja sunnuntailta noin 20 junavuoroa päivässä varmistaaksemme mahdollisimman sujuvan liikenteen tulevana viikonloppuna ja ensi viikolla. Normaalioloissa liikennöimme päivittäin noin 200 kaukoliikenteen junavuoroa. Merkittävä osa peruutuksista kohdistuu Helsingin ja Kupittaan välille. Tampereen ja Porin sekä Seinäjoen ja Vaasan välillä pyrimme korvaamaan peruttuja junavuoroja busseilla.

”Vapautunut kalusto pääsee viikonloppuna sulatukseen ja huoltoon, mikä edistää junaliikenteen sujuvuutta tulevina päivinä. Tällä viikolla kovien pakkasten aikana junakalustomme ei ole päässyt kunnolla sulamaan ja ylimääräiset sulatukset ja huollot ovat nyt tarpeellisia. Olemme todella pahoillamme näiden muutamien junavuorojen peruutuksista. Toimenpide on kuitenkin välttämätön liikenteen jatkuvuuden varmistamiseksi pakkasen jatkuessa näin kireänä”, sanoo kaukoliikenteen johtaja Piia Tyynilä.

Oman junan tilanteen voit tarkistaa vr.fi:stä

Peruutetut vuorot koskevat yli 10 000 matkustajaa.

”Siirrämme peruttujen junien asiakkaat seuraaviin junavuoroihin tai korvaaviin linja-autokuljetuksiin. Joidenkin asiakkaiden osalta hyvitämme liput automaattisesti. Ne asiakkaat, joita emme tavoita, voivat hakea hyvityksen vr.fi:n kautta tai puhelimitse", kertoo Tyynilä

Perutut junavuorot näkyvät matkahaussa edeltävänä päivänä ”ei saatavilla” statuksella. Huomaathan, että myös kulussa olevia junia voi näkyä "ei saatavilla" statuksella esimerkiksi kalustomuutosten takia.

Viikonlopun perutut vuorot päivittyvät Junaliikenne nyt -sivulle, Avataan uudessa välilehdessä 6.1. aikana.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Väyläviraston teettämät ratatyöt kesällä – missä ja milloin?

Väylävirasto teettää kesällä usealla eri rataosalla ratatöitä, jotta varmistetaan sujuva ja täsmällinen junaliikenne myös jatkossa. Olemme koosta…

Lue juttu

Ajankohtaista

Korotamme lähijunalippujen hintoja: kertalippujen hinnat nousevat keskimäärin 60 senttiä

Korotamme lähiliikenteen (linjat D, G, H, M, O, R, T ja Z) kerta-, sarja- ja kausilippujen hintoja 3. kesäkuuta. Aikuisen kertalipun hinta nousee…

Lue juttu

Ajankohtaista

Tarjoamme alennuksen kaupunkipyöristä pääkaupunkiseudulla

Kaupunkipyöräyhteistyömme HSL:n kanssa jatkuu, ja tänä kesänä saat alennusta päiväpassien lisäksi myös viikkopasseista! Kun ostat VR:n junalipun,…

Lue juttu