Hyppää sisältöön
Ajankohtaista

VR:n lähiliikennealue laajenee Lahdesta Kouvolaan ja Kotkaan 5.1.2022

Junaliikenne Lahdesta Kouvolaan, Kotkaan ja Kotkan satamaan muuttuu VR:n lähiliikenteeksi 5.1.2022. Lue lisää muutoksen vaikutuksista: mm. hinnat laskevat.

Junaliikenne Lahdesta Kouvolaan, Kotkaan ja Kotkan satamaan muuttuu VR:n lähiliikenteeksi 5.1.2022 alkaen. Muutos selkeyttää ja yhdenmukaistaa matkustamista, sillä reiteillä ajetaan jo nyt lähijunakalustolla. Myös matkustusehdot sekä liput päivittyvät, minkä myötä suurin osa hinnoista laskee. Samalla junien palvelumalli muuttuu ja jatkossa junissa kulkevat lähiliikennekonduktöörit liikkuen junavuorosta toiseen. Liput tulevat myyntiin torstaina 30.12.2021 klo 10.

Jo nyt Lahdesta Kouvolaan ja Kouvolasta aina Kotkan satamaan asti liikennöidään VR:n lähijunakalustolla. Jatkossa myös lipputuotteet ja palvelumalli ovat lähiliikenteen mukaisia. Kouvolasta Kotkan satamaan saakka otetaan käyttöön uusi O-junatunnus. Kouvolassa pysähtyvät edelleenkin myös kaukojunat.

Tasahinta tarkoittaa, että lipun hinta pysyy aina samana kullakin reitillä. Kaukoliikenteessä hinta muuttuu sen mukaan, miten lähellä lähtöä lipun ostaa ja miten täynnä juna on. Usein matkustavalle uudistus tarkoittaa jopa 20 % edullisempia lipun hintoja.

Esimerkkihintoja, Kouvola-Kotka (aikuinen)

  • Kertalippu 4,10 €
  • Sarjalippu 10 matkaa 32,80 € (per matka 3,28 €)
  • Kausilippu 30 pv 82,60 €

Esimerkkihintoja, Lahti-Kouvola (aikuinen)

  • Kertalippu 5,50 €
  • Sarjalippu 10 matkaa 44,00 € (per matka 4,40 €)
  • Kausilippu 30 pv 116,20 €

Myös sosiaaliset alennukset muuttuvat. Lähiliikenteessä opiskelijat, eläkeläiset sekä vapaa-ajallaan matkustavat varusmies- ja siviilipalvelusta suorittavat saavat kerta- ja sarjalipun hinnasta -50 % alennusta. Lapset saavat –50 % myös kausilipun hinnasta. Alle 7-vuotiaat lapset matkustavat veloituksetta.

Kaukoliikenteessä maksulliset lisäpalvelut, kuten lastenvaunujen, polkupyörän ja lemmikkien kanssa matkustaminen on lähijunissa ilmaista.

Matkaketjuilla sujuvampaa arkea

Teemme matkaketjuyhteistyötä alueellisen liikenteen kanssa. Sekä Kouvolan että Kotkan kaupunkiliikenteessä toimivasta Waltti-järjestelmästä voi ostaa myös yhteislippuja, jotka toimivat sekä alueen junissa että muussa joukkoliikenteessä. Lue lisää matkaketjuista.

Liput lähijunaan

Lähijunalipun voi ostaa VR Matkalla –mobiilisovelluksesta, vr.fi-sivustoilta, lippuautomaateista sekä kaikista Suomen 600 R-kioskista. Junasta lippua ei voi ostaa, se tulee olla ostettuna etukäteen ennen junaan nousua. VR:n lähijunissa on käytössä valvontamaksu, jossa liputtomalle asiakkaalle voidaan määrätä 80 euron maksu.

Tutustu lähiliikenteeseen tarkemmin

Onko sinulla kaukolikenteen sarja-, kausi- tai kertalippu Lahti–Kouvola–Kotka -alueelle?

Kouvola–Kotka reitin siirtyessä lähiliikennealueeksi, hyvitämme poikkeuksellisesti alueelle ostettuja kaukoliikenteen kausi-, sarja- ja kertalippuja.

Kausi- ja sarjaliput

Jos sinulla on Helsingin tai Lahden ja Kouvolan välille kaukoliikenteen kausilippu, mutta haluat jatkossa käyttää vain lähiliikenteen junia, voit perua lipun ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Sama pätee, jos sinulla on kaukoliikenteen kausilippu Kouvolan ja Kotkan välille. Lipusta hyvitetään käyttämätön osuus, ja voit ostaa tilalle lähiliikenteen kausilipun.

Jos sinulla on sarjalippu (Helsingin tai) Lahden ja Kouvolan välille ja haluat jatkossa käyttää vain lähiliikenteen junia, hyvitämme käyttämättömien matkojen osuuden, jonka jälkeen voit ostaa uuden lähiliikenteen sarjalipun. Jos lippusi on Kouvolan ja Kotkan välille, perutaan kaukoliikenteen lipusta jäljellä olevien matkojen osuus ja voit ostaa tilalle lähiliikenteen sarjalipun.

Z-junan kertaliput

Jos olet ostanut 30.12.2021 – 4.1.2021 välillä lähiliikenteen kertalipun Z-junaan, mutta lippua ei ole käytetty, voit poikkeuksellisesti peruuttaa lähiliikenteen kertalipun ja saada takaisinmaksun ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Poikkeava menettely johtuu siitä, että lähiliikenteen muutos astuu voiman 5.1.2022, mutta teknisistä syistä Z-junan lipun hinta ja lippuehdot muuttuvat jo 30.12.2021 (näin ollen Z-junissa noudatetaan aiempia ehtoja ajalla 30.12.2021-4.1.2022).

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Junalla jääkiekon MM-kisoihin – lisäsimme vuoroja kiekkofaneille

Jääkiekon MM-kisat pelataan jo toista vuotta peräkkäin Tampereen Nokia Arenalla. Olemme lisänneet tärkeiden otteluiden yhteyteen ylimääräisiä junavuoroja.

Lue juttu
Allegro-juna

Ajankohtaista

Keskeytämme Allegro-liikenteen maanantaista alkaen

Sunnuntaina 27.3. Helsingistä Pietariin ajetaan ainoastaan aamupäivän Allegro-vuoro, ja iltapäivän klo 15:57 lähtö perutaan. Sunnuntaina Pietaris...

Lue juttu