Hyppää sisältöön

Kymenlaakson yhteisliput

Junalla ja bussilla, yhdellä lipulla

Koko matka samalla lipulla

Yhdistä nopea juna tuttuun paikallisbussiin Kotkan ja Kouvolan alueella. Näin hoidat kätevästi työ- ja asiointimatkat tai muut visiitit naapurikaupungissa asti.

Nyt voit matkustaa Waltti-mobiililipulla Kymenlaakson junissa

Kymenlaakson junayhteydet

Kotkan ja Kouvolan välillä kulkee kahdeksan junavuoroa kumpaankin suuntaan päivittäin. Nyt VR sekä Kotkan ja Kouvolan kaupungit tarjoavat uusia vyöhykelippuja, joilla voi matkustaa bussien lisäksi VR:n alueen junissa. Tavalliset VR:n matkaliput käyvät toki edelleen vanhaan malliin.

Huomaa, että aluksi yhteislippuihin on tarjolla vain aikuisten kerta- ja kausilippuja. Muut matkustajaryhmät on tulossa myöhemmin.

Lisätietoja ja lippujen hinnat Kouvolan ja Kotkan sivuilla. Junien aikataulut näet helpoiten VR:n verkkosivuilta.

Näin matkustat kaupunkilipuilla

  • Lataa puhelimeesi Waltti-sovellus (Google Play Store, iOS App Store)
  • Valitse alueeksi "Kymenlaakso"
  • Osta Waltti-sovelluksella Kotkan tai Kouvolan kerta- tai kausilippu
  • Lisää lippuun junamatka

  • Juna Kotka -valinta käy Kotkasta Tavastilaan asti
  • Juna Kouvola -valinta käy Kouvolasta Inkeroisiin tai Korialle
  • Jos valitset molemmat, voit ajaa koko matkan Kouvolan ja Kotkan välillä
  • Näytä lippu konduktöörille Waltti-sovelluksestasi

Tutustu VR:n aikatauluihin

Meno
Paluu
Matkustajat, lisäpalvelut ja esteettömyys

Vinkit Kymenlaakson lipuilla matkustamiseen

Kotkan ja Kouvolan välillä kulkee VR:n kaukoliikenteeseen kuluuvia taajamajunia, joissa ei ole paikanvarausta. Junissa voi matkustaa voimassaolevalla Waltti-sovelluksesta tai VR:n omilta sivuilta tai VR Matkalla -sovelluksesta ostetulla lipulla.

Lastenvaunujen kuljettaminen niille merkityillä paikoilla on kaikissa junissa maksutonta, myös Waltti-sovelluksesta ostetuilla lipuilla matkustaville.

VR:n kaukoliikenteen junissa voi matkustaa lemmikin kanssa niille merkityssä vaunussa, mutta matkustajan tulee maksaa erillinen lemmikkimaksu konduktöörille.

Polkupyörän kanssa kaukojunissa matkustavan tulee ostaa lippu VR:ltä ja maksaa lisäpalveluna pyörän kuljettamisesta.

Pyörätuolilla liikkuva matkustaja voi matkustaa tavalliseen tapaan VR:n kauko- ja lähijunissa. Huomaathan kuitenkin, että Kotkan ja Kouvolan välillä kulkevat junat ajetaan Sm2-kalustolla, joka ei ole esteetön ja jonka kyytiin ei pääse nousemaan yksin pyörätuolilla. Konduktöörit avustavat tarvittaessa matkustajia nousemaan kyytiin.

VR:n maksuttomat saattajaliput koskevat myös Waltti-sovelluksesta ostetuilla lipulla matkustavia. Oikeus saattajalippu todennetaan VR:n sääntöjen mukaan.